reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cukrzyca ciążowa

hmm... u mnie wyniki
na czczo 78
po 1 g: 132
po 2 g: 95
i laborantki stwierdziły, że ok ;D

reklama
Mycha rzeczywiscie dziwne te twoje wyniki. Najpierw mocno spadło a potem bardzo wzrosło - lekarzem nie jestem ale pierwszy raz sie spotykam z takim wykresem.

ja też tak uważam thea ze ok :laugh:

Miśka czekam na twoje :)

Ale wiecie, nie będę się sprzeczała z kobitami w laborat i lekarzem!! niech tak zostanie ale zapytam go jeszcze raz na następnej wizycie!!

A ja mam dół! Po 50 g po godzinie cukier 152. Teraz mam dwa dni diety cukrzyka i w piątek badanie z 75g glukozy. Boję się bo w mojej rodzinie jest duże obciążenie cukrzycą.

Margolis nie martw się na zapas , ja też mialam zły wynik po 50 -tce a potem po kolejnych badaniach wyszło że jest oki.
U mnie w rodzinie też mam obciążenie cukzycą po babci ale narazie cukrzyca mi nie grozi
Nawet gdyby cukier był podwyższony po 75 g glukozy to najczęściej wystarczy dietka i samokontrola cukru w domu.Wypożyczą Ci glukometr i będziesz się kłuć w paluszki ;D

Margolis a czy przed tym badaniem wystrzegałaśsie słodyczy? To moze zafalszowac wyniki. Moja gin kazala mi już3 dni przed nie jesć nic słodkiego: ciast (już dziś zdąrzyłam zjeść :-[), lodów, cukierków, lizaków itp. U mnie też pewnie bedzie wyzszy niż powinien bo jutro wyniki. Wydaje mi się że przy tak niewysokim przekroczeniu norm wystarczy dietka a bedzie dobrze. POzatym niedlugo pewnie znów będziesz robićte badania.

Margolisku nie martw się na zapas! ;) po to te badania sa robione zeby na czas zareagować i uniknąć dalszych komplikacji!! Będzie dobrze! :) :)

A mi w domu zepsuł się komputer więc do czasu naprawy mogę pisać tylko z pracy :p :p

reklama
oj Cleo nie pamiętam czy przez 3 dni przed nie jadłam nic niewskazanego. Chyba tak. Oj teraz ostrą dietę trzymam i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Do góry