reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cukrzyca ciążowa

reklama
Anna25 pisze:
Aga, zalezy jakiej firmy - markowy dużo ponad stówkę, ale taki zwykły (i w dodatku na receptę) coś koło 40-50 zł

dzieki...bo już tak profilaktycznie pytam bo trzeci raz nie zniose tego badania....po wczorajszych utratach przytomności nie jeste poprostu w stanie......zobaczymy co jutro mój gin powie bo w internecie przeczytałam , że jeśli po 2 h po obciążeniu glikozą 75 wynik jest ponad 140 (ja mam 143) to jest to cukrzyca ciążowa.....więć mój gin może znowu chcieć powtórzyć badania.........ale ja już ich nie zrobię

Aga dietkę musisz trzymać :( I pamiętaj ze u ciebie przy bliźniętach cukrzyca ciążowa jest częstrzym zagrożeniem. Trzymaj się :)

Aga, wspólczuje tych przykrości. Ja pewnie też "chlapnę" przy tym badaniu ;) badanie glukometrem jest znośne, wystarczy ukłuć się igiełką i za 10 sekund jest wynik.

Aga! Przykro mi ale na pewno wszystko będzie dobrze. A przed badaniem trzymałaś dietę cukrzycową?? Nie jadłaś jakiś słodyczy albo np. winogron??

Margolis pisze:
Aga! Przykro mi ale na pewno wszystko będzie dobrze. A przed badaniem trzymałaś dietę cukrzycową?? Nie jadłaś jakiś słodyczy albo np. winogron??

Margolis...raczej nie...a poza tym widzisz badanie na czczo dobre, po obiążeniu 75 po godzinie dobre a po dwóch godzinach złe....(zastanawia mnie to tylko dlaczego ja miałam obciążenie 75 a Ty też masz ciążę bliźniaczą i nie miałaś ...a podobno dużo wyższe jest ryzko w bliźniaczej ciązy...)
...martwię się tylko czy po ciąży wszystko wróci do normy i że dzieciaki zdrowe będą

Aga nie martw się ;) tzn rozumiem że jesteś zdenerwowana, ale wydaje mi się że przy dzisiejszych możliwościach medycyny można wiele!! ważne to dobry lekarz prowadzący!! ;) będzie dobrze!

Aga! Źle mi wyszło po obciążeniu 50g i powtarzałam już z obciążeniem 75g. Poza tym naprawdę ważne co jadłaś przez 2 dni przed badaniem - mój lekarz nalegał na tą dietę i przez dwa dni bardzo uważałam na to co jem. Niektóre rzeczy mogą podwyższać cukier i dawać nieprawidłowy wynik. Jedne z najgorszych to winogrona .

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry