reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Cześć dziewczyny, jak zwykle po dłuższej nieobecności melduje, co u nas. Maksio ogólnie ma się dobrze, ale niestety lapie od starszego różne infekcje. W swieta Bożego Narodzenia zaczęło go rozkładać, więc juz po świętach włącznie z sylwestrem byliśmy w szpitalu, bo RSV,który dodatkowo się nadkazil i wywołał bardzo duże zmiany na plucach🙄 ogólnie jesteśmy już po kontroli I już nie ma żadnych zmian, więc płucka czyste. Rozszerzamy sobie dietę, ładnie wcina, już nie wypluwa wszystkiego dookola. A i mamy dwa dolne zęby, wyszly jak miał 5.5msc 🙉 i coś tam się dalej kluje.
Teraz uwaga hit sezonu, przywieźliśmy wczoraj dzieci do dziadków i jutro lecimy SAMI do Włoch. Standardowo, jak się modliłam, oby tylko byli w tym czasie zdrowi, tak jeden leży z gorączka, a młodszemu już zaczyna wyciekać zielony gil. Ale mam nadzieje, ze szybko się podleczą.

reklama
@gooskaw Jak u mnie starszy nie pójdzie do przedszkola, bo chory, albo coś to się dzieje w tym domu 🤣 w dzieci wstępuje misja, wkur.... matkę, ja dostaje białej i tak sobie żyjemy 😅 podziwiam rodziców, którzy mają troje dzieci, bo ja przy dwójce zdecydowanie mówię basta 😅

A żebyś wiedziała 😜😻

Ksieciunio jest dość absorbujący w ciągu dnia za to daje matce pospać w nocy 🤩
Ogólnie wszystko muszę robić na wysokich , turbo obrotach 🫣 łącznie z jedzeniem , sraniem i ogarnianiem życia .
Zamiast odpoczywać kiedy nadarzy się okazja to latam z mopem i ogarniam nie ogarnięte 😮‍💨 ot taka durna natura 😵‍💫
No i jak na potomka matki z cukrzyca ciążową przystało synuś okazał się prze słodki 🤤🤤🤤♥️
Ooo to przynajmniej noce dobre, bo u nas w dzień spać po co, w nocy niby śpi, ale się przebudza, co jakiś czas i jeść nie chce tylko się śmieje i już chce gadać 🙄
Latanie z mopem to niekończącą się historia, czym starsze dziecko tym bardziej 🤣 ale sama robię to samo, bo mnie drazni syf i wiecznie mi się wydaje, że mam nieposprzątane 🙄

Nieee 🙈

Ogólnie 22.12 w 38+5 dostałam jakiegoś mocnego plamienia. Dla mnie szok bo w żadnej ciąży tak nie miałam. W szpitalu uznali że to czop - no dla mnie według opisów Google to nie. Ale co kto uważa. W każdym razie zostawili mnie na obserwacji, a że skurczy brak to po nocy przenieśli mnie na patologie ... I tak spędziłam święta w szpitalu 😪 czyli spełnił się mój najgorszy koszmar. Oczywiście nikt nie chciał zdecydować o wywołaniu, o wypisaniu też nie bo minął 39tc i według rekomendacji są wskazania do indukcji. W pierwszym dzień świąt na zmianie był w ogóle lekarz który powiedział że moja cukrzyca jest bez sensu i kto mi to wlepił. No ale moja decyzja do do indukcji - nie zgodziłam się bo jednak mieć urodziny w święta to porażka 😪
W II dzień świąt był taki inny lekarz którego znałam z przychodni i on zaczął mnie namawiać na indukcję bo są świetne warunki plus oczywiście powiedział, że mogę się nie zgodzić ale nadal zostaje na patologii bo nie może mnie wypisać. 🙄

No to się zgodziłam. Z racji 5cm rozwarcia oraz stanu po cięciu ustalono, że właściwie mogę mieć tylko przebicie pęcherza płodowego.

Więc w środę rano ogarnęłam się i poszłam na porodówkę. Tam poczekałam na lekarza i jak mi przebili te wody to praktycznie zaraz miałam skurcze parte 🤡 mam wpisane ze poród trwał 1h40 minut 😅 oczywiście w związku z tym anestezjolożka nie zdążyła 🙈

Także mam za sobą cesarskie cięcie, poród naturalny cały w znieczuleniu i poród bez znieczulenia 🙈🙈🙈

Ogólnie wszystko z nami dobrze, ale przy trójce dzieci na razie lekko nie ogarniam 😅
Gratulacje❤️ I dużo zdrowia 😍

@gooskaw tak sobie myślę, jak ten czas szybko leci i właśnie sobie uświadomiłam, że twój synek zaraz będzie kończył rok🙉 dopiero wszystkie rozkminialysmy cukry i czekałyśmy na porody a tu już takie duże dzieci 😁szok

@Daria1991 wezzzz... jak mozesz ?

Hyhy ale zazdro z tymi Wlochami... a tam Wlochami, z tym ze SAMI !! 😁🙈 ehh... rozmarzylam sie :-)))

U nas choroba na finiszu. Nastepna pewnie to kwestia czasu :-p pier.dolca dostaje prznajmniej raz w tygodniu jak Starszak w domu 😆

Ja juz planuje roczek Gogusia :-))) ale im starszy tym bardziej... absorbujacy. Ja tesknie za czasem kiedy lezal i robil kupe i jadl i spal. Moglby tak do 18nastki 🤭🤣

My aktualnie oczy w tylku bo mlody sie juz garnie do chodzenia.

@Lenka9900 jesli chodzi o wage to u mnie 5kg wiecej i tak stoi sobie. Mam parcie na miecho 🙈 nie ma miesa to myszkuje po lodowce. Musi byc miesko 🤭

Kp swoimi prawami sie toczy:-)

Do grubej to Ci zapewne daleko :-p

reklama
Hej dziewczyny . U nas jakoś do przodu. Marysia odpukac poza katarem nie miała większych infekcji. W czwartek szczepienie, zobaczymy czy pani doktor pozwoli szczepić,bo po ostatnim katarze w nosie jej gra,ale nic stamtąd nie wyciągam. Postanowiłam nie przekładać,zostawię to do oceny lekarce.
Z jedzeniem całkiem na plus , zajadamy owoce i warzywa ,w sumie mamy dwa posiłki ,warzywko w południe ,a na podwieczorek jakoś owoc. RD idzie całkiem przyjemnie. Zaczęłam schodzić z tego cholernego espumisanu,może wreszcie się uda. Marzę o wiośnie i spacerach 🤣 Noce całkiem ok,w dzień 1,5h jak uzbieramy z całego dnia to świat 🤷🙈

Do góry