reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Nie daje :-p
Moje dziecie ma etap pt 'zwiedzam, spieprzam, ratuj mnie' a mam jeszcze starszaka na glowie od miesiaca i jeszcze 2 tyg ferii zaraz... mhm, kill mi :-)

Jak tam dziewczyny? 🙂
My walczymy właśnie z gorączką po szczepieniu 😑
A u Was jak?

Jak tam z Wasza goraczka?

U nas jeszcze tydzien ferii i juz marze o tym jak starszka wkopie do przedszkola 🤡 ogolnie to zdrowi ale absorbujacy. Moj Maly to perszing i wszedzie go pelno jak niekontrolowanie wyrznie orla to trzeba pocieszac dlugo 🙈 cieszcie sie poki sa male bobasy i sie nie przemieszczaja 🤪

Jak tam z Wasza goraczka?

U nas jeszcze tydzien ferii i juz marze o tym jak starszka wkopie do przedszkola 🤡 ogolnie to zdrowi ale absorbujacy. Moj Maly to perszing i wszedzie go pelno jak niekontrolowanie wyrznie orla to trzeba pocieszac dlugo 🙈 cieszcie sie poki sa male bobasy i sie nie przemieszczaja 🤪

Nooo.. dwóch maluchów w domu 24h to trochę wyzwanie 😀😀
U nas gorączka opanowana, ale maruda jeszcze jest 🤦 trza nosić i głaskać 😆 no ale czego się nie robi 😆🥰
Ja mam jeszcze starego na miejscu, ale jak od poniedziałku pojedzie na cały tydzień to zobaczymy jak ogarniemy system 🤦🤦😆

@Nath096 jak Marysia?:-)

@Daria1991 melduj jak z Maksiem?:-)

@olka11135 ogarniacie zycie w pieleszach domowych czy w niedoczasie jak my?:-)

@Coffe18 przepadlas w czelusciach slodyczy?:-)))

A żebyś wiedziała 😜😻

Ksieciunio jest dość absorbujący w ciągu dnia za to daje matce pospać w nocy 🤩
Ogólnie wszystko muszę robić na wysokich , turbo obrotach 🫣 łącznie z jedzeniem , sraniem i ogarnianiem życia .
Zamiast odpoczywać kiedy nadarzy się okazja to latam z mopem i ogarniam nie ogarnięte 😮‍💨 ot taka durna natura 😵‍💫
No i jak na potomka matki z cukrzyca ciążową przystało synuś okazał się prze słodki 🤤🤤🤤♥️

Hej dziewczyny 😂
Zyje,żyje . Wybaczcie mi ,ale sama nie wiem w co ręce włożyć 😂
Marysia całkiem nieźle ,gada jak najęta ,rozszerzanie diety idzie nieźle . Będę próbować odstawić espumisan,bo ciągle na nim jedziemy. Prowokacja nie pykla i dalej jemy pepti 🤷
Z gorszych rzeczy,które zaczynają mi się śnić po nocach to Marysia się nie obraca na brzuch i ma wywalone na stopy. Zaczęłam z nią intensywniej ćwiczyć i więcej układać na brzuch . W przeciągu tygodnia widzę ogromny postęp. Już nie trzeba jak kłody przewalać,wystarczy zacząć i zasugerować i się myrdnie. Jak się sama nie zacznie obracać do następnego zjazdu starego to umawiam fizjo. Waży już ponad 8kg,22 lutego ostatnie szczepienie,następne po roczku to się dowiem ile konkretnie . Na brzuszku nieźle , piwotuje,prostuje ręce i w ogóle .
A ja raz lepiej raz gorzej jak każda z nas 😂
A co u Was ?

reklama
Hej dziewczyny 😂
Zyje,żyje . Wybaczcie mi ,ale sama nie wiem w co ręce włożyć 😂
Marysia całkiem nieźle ,gada jak najęta ,rozszerzanie diety idzie nieźle . Będę próbować odstawić espumisan,bo ciągle na nim jedziemy. Prowokacja nie pykla i dalej jemy pepti 🤷
Z gorszych rzeczy,które zaczynają mi się śnić po nocach to Marysia się nie obraca na brzuch i ma wywalone na stopy. Zaczęłam z nią intensywniej ćwiczyć i więcej układać na brzuch . W przeciągu tygodnia widzę ogromny postęp. Już nie trzeba jak kłody przewalać,wystarczy zacząć i zasugerować i się myrdnie. Jak się sama nie zacznie obracać do następnego zjazdu starego to umawiam fizjo. Waży już ponad 8kg,22 lutego ostatnie szczepienie,następne po roczku to się dowiem ile konkretnie . Na brzuszku nieźle , piwotuje,prostuje ręce i w ogóle .
A ja raz lepiej raz gorzej jak każda z nas 😂
A co u Was ?

Hejo 🙂
U nas idzie ciężko leżenie na brzuchu (skończone 3 miesiące), krzyk i nerwy 🙈 mały ogólnie dobrze, Espumisan u nas odstawiony i brzuch w normie.
Ja też raz lepiej raz gorzej, tym bardziej że stary wrócił do pracy i cały tydzień sama z malutkim, ale jakoś dajemy radę 😁 najważniejsze że brzuch w normie i nie ma aż takich krzyków przy każdej kupię 😆

Do góry