reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Cześć dziewczyny, jak zwykle po dłuższej nieobecności melduje, co u nas. Maksio ogólnie ma się dobrze, ale niestety lapie od starszego różne infekcje. W swieta Bożego Narodzenia zaczęło go rozkładać, więc juz po świętach włącznie z sylwestrem byliśmy w szpitalu, bo RSV,który dodatkowo się nadkazil i wywołał bardzo duże zmiany na plucach🙄 ogólnie jesteśmy już po kontroli I już nie ma żadnych zmian, więc płucka czyste. Rozszerzamy sobie dietę, ładnie wcina, już nie wypluwa wszystkiego dookola. A i mamy dwa dolne zęby, wyszly jak miał 5.5msc 🙉 i coś tam się dalej kluje.
Teraz uwaga hit sezonu, przywieźliśmy wczoraj dzieci do dziadków i jutro lecimy SAMI do Włoch. Standardowo, jak się modliłam, oby tylko byli w tym czasie zdrowi, tak jeden leży z gorączka, a młodszemu już zaczyna wyciekać zielony gil. Ale mam nadzieje, ze szybko się podleczą.

reklama
@gooskaw Jak u mnie starszy nie pójdzie do przedszkola, bo chory, albo coś to się dzieje w tym domu 🤣 w dzieci wstępuje misja, wkur.... matkę, ja dostaje białej i tak sobie żyjemy 😅 podziwiam rodziców, którzy mają troje dzieci, bo ja przy dwójce zdecydowanie mówię basta 😅

A żebyś wiedziała 😜😻

Ksieciunio jest dość absorbujący w ciągu dnia za to daje matce pospać w nocy 🤩
Ogólnie wszystko muszę robić na wysokich , turbo obrotach 🫣 łącznie z jedzeniem , sraniem i ogarnianiem życia .
Zamiast odpoczywać kiedy nadarzy się okazja to latam z mopem i ogarniam nie ogarnięte 😮‍💨 ot taka durna natura 😵‍💫
No i jak na potomka matki z cukrzyca ciążową przystało synuś okazał się prze słodki 🤤🤤🤤♥️
Ooo to przynajmniej noce dobre, bo u nas w dzień spać po co, w nocy niby śpi, ale się przebudza, co jakiś czas i jeść nie chce tylko się śmieje i już chce gadać 🙄
Latanie z mopem to niekończącą się historia, czym starsze dziecko tym bardziej 🤣 ale sama robię to samo, bo mnie drazni syf i wiecznie mi się wydaje, że mam nieposprzątane 🙄

Nieee 🙈

Ogólnie 22.12 w 38+5 dostałam jakiegoś mocnego plamienia. Dla mnie szok bo w żadnej ciąży tak nie miałam. W szpitalu uznali że to czop - no dla mnie według opisów Google to nie. Ale co kto uważa. W każdym razie zostawili mnie na obserwacji, a że skurczy brak to po nocy przenieśli mnie na patologie ... I tak spędziłam święta w szpitalu 😪 czyli spełnił się mój najgorszy koszmar. Oczywiście nikt nie chciał zdecydować o wywołaniu, o wypisaniu też nie bo minął 39tc i według rekomendacji są wskazania do indukcji. W pierwszym dzień świąt na zmianie był w ogóle lekarz który powiedział że moja cukrzyca jest bez sensu i kto mi to wlepił. No ale moja decyzja do do indukcji - nie zgodziłam się bo jednak mieć urodziny w święta to porażka 😪
W II dzień świąt był taki inny lekarz którego znałam z przychodni i on zaczął mnie namawiać na indukcję bo są świetne warunki plus oczywiście powiedział, że mogę się nie zgodzić ale nadal zostaje na patologii bo nie może mnie wypisać. 🙄

No to się zgodziłam. Z racji 5cm rozwarcia oraz stanu po cięciu ustalono, że właściwie mogę mieć tylko przebicie pęcherza płodowego.

Więc w środę rano ogarnęłam się i poszłam na porodówkę. Tam poczekałam na lekarza i jak mi przebili te wody to praktycznie zaraz miałam skurcze parte 🤡 mam wpisane ze poród trwał 1h40 minut 😅 oczywiście w związku z tym anestezjolożka nie zdążyła 🙈

Także mam za sobą cesarskie cięcie, poród naturalny cały w znieczuleniu i poród bez znieczulenia 🙈🙈🙈

Ogólnie wszystko z nami dobrze, ale przy trójce dzieci na razie lekko nie ogarniam 😅
Gratulacje❤️ I dużo zdrowia 😍

@gooskaw tak sobie myślę, jak ten czas szybko leci i właśnie sobie uświadomiłam, że twój synek zaraz będzie kończył rok🙉 dopiero wszystkie rozkminialysmy cukry i czekałyśmy na porody a tu już takie duże dzieci 😁szok

@Daria1991 wezzzz... jak mozesz ?

Hyhy ale zazdro z tymi Wlochami... a tam Wlochami, z tym ze SAMI !! 😁🙈 ehh... rozmarzylam sie :-)))

U nas choroba na finiszu. Nastepna pewnie to kwestia czasu :-p pier.dolca dostaje prznajmniej raz w tygodniu jak Starszak w domu 😆

Ja juz planuje roczek Gogusia :-))) ale im starszy tym bardziej... absorbujacy. Ja tesknie za czasem kiedy lezal i robil kupe i jadl i spal. Moglby tak do 18nastki 🤭🤣

My aktualnie oczy w tylku bo mlody sie juz garnie do chodzenia.

@Lenka9900 jesli chodzi o wage to u mnie 5kg wiecej i tak stoi sobie. Mam parcie na miecho 🙈 nie ma miesa to myszkuje po lodowce. Musi byc miesko 🤭

Kp swoimi prawami sie toczy:-)

Do grubej to Ci zapewne daleko :-p

reklama
Hej dziewczyny . U nas jakoś do przodu. Marysia odpukac poza katarem nie miała większych infekcji. W czwartek szczepienie, zobaczymy czy pani doktor pozwoli szczepić,bo po ostatnim katarze w nosie jej gra,ale nic stamtąd nie wyciągam. Postanowiłam nie przekładać,zostawię to do oceny lekarce.
Z jedzeniem całkiem na plus , zajadamy owoce i warzywa ,w sumie mamy dwa posiłki ,warzywko w południe ,a na podwieczorek jakoś owoc. RD idzie całkiem przyjemnie. Zaczęłam schodzić z tego cholernego espumisanu,może wreszcie się uda. Marzę o wiośnie i spacerach 🤣 Noce całkiem ok,w dzień 1,5h jak uzbieramy z całego dnia to świat 🤷🙈

Do góry