reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Cześć dziewczyny 🙂
U mnie 32 tydzień, na usg mały waży 1500 gr, nie wiem czy to troszkę nie za mało, chociaż nic lekarz nie mówił. No i ustawiony pośladkowo... wiem że ma jeszcze trochę czasu, no ale...

U mnie też doktor mi mówił żeby małego troszkę "podtuczyc" bo na giganta nie wygląda a lepiej się rodzi dzieciaczki ponad 3 kg bo się lepiej ustawiają w kanał rodny.
Jeszcze masz kilka tygodni więc myślę że na spokojnie urośnie 😁🥰

reklama
U mnie w poprzedniej ciazy synek ważył 2950. Urodził się w 34 i 6. Tylko to według terminu z usg, bo z om 37 tydzień. No i w sumie do dnia dzisiejszego nie jestem pewna w którym tyg się urodził 😜 oczywiście w książeczce ma wpisany 34 tydzień 🙂
U mnie Syn urodzil sie w 40+0 i ważył 3940g
Cukrzyca regulowana dietą, syn urodzony 39+1 z wagą 2980g 🤷‍♀️
Jak się czujesz? Trzymam kciuki za piękny poród w wybranym przez Ciebie terminie :)

Czuję się ogólnie dobrze, ale boję że będzie duży bo w 24+4 miał 580g

Cześć dziewczyny 🙂
U mnie 32 tydzień, na usg mały waży 1500 gr, nie wiem czy to troszkę nie za mało, chociaż nic lekarz nie mówił. No i ustawiony pośladkowo... wiem że ma jeszcze trochę czasu, no ale...
U mnie do 30 chyba był ułożony główkowo, potem nagle w 32 pośladkowo 😂 w 35 znów główkowo, także na spokojnie, wszystko może się wydarzyć 🙈
A w szpitalu przy USG w 28-32 tc też się nasłuchałam, że wielkolud to to nie jest. Szczególnie się nie przejęła. Bo się mieścił w normach, ale ile miał wtedy to już nie pamiętam 🙈 pewnie taka była jego natura - teraz nadrabia 😂

Ostatnia edycja:
U mnie do 30 chyba był ułożony główkowo, potem nagle w 32 pośladkowo 😂 w 35 znów główkowo, także. Nie na spokojnie, wszystko może się wydarzyć 🙈
A w szpitalu przy USG w 28-32 tc też się nasłuchałam, że wielkolud to to nie jest. Szczególnie się nie przejęła. Bo się mieścił w normach, ale ile miał wtedy to już nie pamiętam 🙈 pewnie taka była jego natura - teraz nadrabia 😂

O to widzę, że maluch się nie mógł zdecydować 🙈 ciekawe jak będzie u mnie.. i ile urósł. Za tydzień wizyta więc zobaczymy 😁

reklama
Do góry