reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Cześć,
Jak to jest z testem obciążenia glukozą ? Czy jak się ma od pierwszego trymestru zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, to i tak w odpowiednim tygodniu kierują na badanie ? Czy oszczędzą mi tej przyjemności po raz kolejny :)

Nie powinno się mieć drugiego obciążenia bo w teorii skoro jesteś na diecie i/lub przyjmujesz insulinę to jasne, że wyniki wyjdą super.

Niemniej jednak ja robiłam - ale ja miałam swoje powody ;) a że lekarz się pomylił, to nie musiałam się mocno tłumaczyć po co to zrobiłam xD

reklama
A co to za teoria, że przy diecie krzywa wyjdzie dobrze? Nie widzę w tym logiki ;)

Ja miałam 2 krzywe w ciąży. W I trymestrze ze względu na bycie w grupie ryzyka. Dla diabetologa wynik był za wysoki i rozpoznał cukrzycę ciężarnych, ale ginekolog odrzucił tę diagnozę, niemniej byłam na diecie i na pomiarach glukometrem. Potem w tym normalnym czasie 24-28 tc miałam druga krzywa (zarówno diabetolog jak i ginekolog mnie na nią wysłali) i ona już wyskoczyła poza normy.

Cześć,
Jak to jest z testem obciążenia glukozą ? Czy jak się ma od pierwszego trymestru zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, to i tak w odpowiednim tygodniu kierują na badanie ? Czy oszczędzą mi tej przyjemności po raz kolejny :)
Mam zdiagnozowaną cukrzyce jakos od 9 tyg (minimalnie podwyższona glukoza na czczo, wczesniejsza ciaza również z cukrzycą - stąd wczesne skierowanie na obciążenie) . Krzywej na szczęście nie musiałam powtarzać 😊

Cześć,

Przypominaj lekarzom ze masz juz zdiagnozowana cukrzyce ciazowa :-) u nie zgadzaj sie gdyby jeszcze raz ktos Ci kazal robic.

Mnie nie ki
Cześć,

Mnie nie kierowali. Miałam zdiagnozowana w 6 tyg i robiłam test tylko raz 🙂

A co to za teoria, że przy diecie krzywa wyjdzie dobrze? Nie widzę w tym logiki ;)

Ja miałam 2 krzywe w ciąży. W I trymestrze ze względu na bycie w grupie ryzyka. Dla diabetologa wynik był za wysoki i rozpoznał cukrzycę ciężarnych, ale ginekolog odrzucił tę diagnozę, niemniej byłam na diecie i na pomiarach glukometrem. Potem w tym normalnym czasie 24-28 tc miałam druga krzywa (zarówno diabetolog jak i ginekolog mnie na nią wysłali) i ona już wyskoczyła poza normy.

Z calym szacunkiem ale od diagnozowania cukrzycy ciazowej jest diabetolog a nie ginekolog. Dobrze ze trzymalas diete. Brawo za podejscie do sprawy dla Ciebie :-)

Hej dziewczyny. Streszczając masakra... zaliczyłysmu szpital. Słabe przyrosty,mega ulewania . Wyszła krew utajona w kale. Z tego wszystkiego skończył mi się pokarm,przeszłam całkiem na pepti syneo. Mała zagazowana tak,se masakra...nie spała wcale za dnia,ciągły płacz. Mąż pojechał,mieszkam sama od ciągłego noszenia moja blixks zrobiła się bordowa i boli. Byliśmy dwa tyg temu na szczepieniu,lekarka zaproponowana zmianę mleka na Neocate,zgodziłam się bo chyba bym pakt z diabłem podpisała żeby dziecku ulżyć i sobie . No i zagazowane dużo mniej,wyciszyła się,ale to mleko to porażka ,pali ja , śmierdzi jak kwas ,ulewa kisem i się dusi. Nie pytajcie ile razy tylko dzisiaj myślałam,że to ten ostatni raz...😭 No ale pani doktor to olala i przepisala 7 opakowań...bo musi się przyzwyczaić tylko nie wiem czy dożyje . Żadne inne mleko tak na nią nie działało...więc jutro znowu teleporada. Wykończona jestem psychicznie. Mam nadzieję,że u Was lepiej ❤️🤞

reklama
Hej dziewczyny. Streszczając masakra... zaliczyłysmu szpital. Słabe przyrosty,mega ulewania . Wyszła krew utajona w kale. Z tego wszystkiego skończył mi się pokarm,przeszłam całkiem na pepti syneo. Mała zagazowana tak,se masakra...nie spała wcale za dnia,ciągły płacz. Mąż pojechał,mieszkam sama od ciągłego noszenia moja blixks zrobiła się bordowa i boli. Byliśmy dwa tyg temu na szczepieniu,lekarka zaproponowana zmianę mleka na Neocate,zgodziłam się bo chyba bym pakt z diabłem podpisała żeby dziecku ulżyć i sobie . No i zagazowane dużo mniej,wyciszyła się,ale to mleko to porażka ,pali ja , śmierdzi jak kwas ,ulewa kisem i się dusi. Nie pytajcie ile razy tylko dzisiaj myślałam,że to ten ostatni raz...😭 No ale pani doktor to olala i przepisala 7 opakowań...bo musi się przyzwyczaić tylko nie wiem czy dożyje . Żadne inne mleko tak na nią nie działało...więc jutro znowu teleporada. Wykończona jestem psychicznie. Mam nadzieję,że u Was lepiej ❤️🤞

Ło jezu ale brzmi hardcorowo :-( jedynie co Cie pociesze to ze okolo 6msca to sie wycisza wszystko... przetrwaj Nath jeszcze troszku. Jestes dzielna mama a Marysia wspaniala corka tylko niestety gdzies tam macie alergie zapewne. One mijaja! Moj pierwszy synek ulewal ciagle i vrzuszkowe problemy byly do 6msca. Pozniej to sie wyciszalo az minelo.
Jakis gastrolog zaliczony? Moze alergolog? Ktos inny procz pediatry? Ehhh bidulki. Przytulasy przesylamy!

Do góry