reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej ❤️ Jak się trzymacie ?
Ja zamilklam,bo były 3tygodnie bez starego . Raz lepiej,raz gorzej. Ogólnie zaliczylysmy dobę w szpitalu z powodu ulewan i słabego przyrostu 😏 Ale nie żałuję,bo USG zrobione,wiem,że nie ma żadnego zatoru,w kale wyszła krew utajona . Po szpitalu wizyta u naszego lekarza . Przeszłam całkiem na Bebilon pepti,bo mleka całkiem brak,też użyłam laktatora na jedną pierś w ciągu kilku dni i to wszystko. To bebilonu dostałyśmy zagęszczacz i debridat. Najpierw chciał nam dać mleko AR,bo sceptycznie podszedł do alergii na bmk,ale w końcu zostało tak. Ulewania odeszły w niepamięć,a odkąd je tylko ten Bebilon to buzia idealna bez kaszki,krostek i czegokolwiek 👌 Debridat przez tydzień spowodował, że kupa była dwa razy dnia,ale wróciły gorsze dni i znowu ciężko zrobić i jak plastelina pewnie przez zageszczacz. Sorry za określenie,ale te gówniane problemy mnie wykończą 🙈 Wszyscy mówią,że minie,ale jakoś już się poddaje i żyje tym co jest . 😏 Małż wrócił i dzisiaj odetchnęła mi głowa zakupy,obiad ,nawet iść serialu obejrzałam w spokoju,a i mała grzeczniejsza.
Ja się trzymam wagi 54/55 💪 Nie jem rewelacyjnie wręcz kiepsko,ale nie za wiele 😂

@olka11135 Marysia urodziła się 38+4 , 3100g cukrzyca regulowana dieta 😉

reklama
Hej ❤️ Jak się trzymacie ?
Ja zamilklam,bo były 3tygodnie bez starego . Raz lepiej,raz gorzej. Ogólnie zaliczylysmy dobę w szpitalu z powodu ulewan i słabego przyrostu 😏 Ale nie żałuję,bo USG zrobione,wiem,że nie ma żadnego zatoru,w kale wyszła krew utajona . Po szpitalu wizyta u naszego lekarza . Przeszłam całkiem na Bebilon pepti,bo mleka całkiem brak,też użyłam laktatora na jedną pierś w ciągu kilku dni i to wszystko. To bebilonu dostałyśmy zagęszczacz i debridat. Najpierw chciał nam dać mleko AR,bo sceptycznie podszedł do alergii na bmk,ale w końcu zostało tak. Ulewania odeszły w niepamięć,a odkąd je tylko ten Bebilon to buzia idealna bez kaszki,krostek i czegokolwiek 👌 Debridat przez tydzień spowodował, że kupa była dwa razy dnia,ale wróciły gorsze dni i znowu ciężko zrobić i jak plastelina pewnie przez zageszczacz. Sorry za określenie,ale te gówniane problemy mnie wykończą 🙈 Wszyscy mówią,że minie,ale jakoś już się poddaje i żyje tym co jest . 😏 Małż wrócił i dzisiaj odetchnęła mi głowa zakupy,obiad ,nawet iść serialu obejrzałam w spokoju,a i mała grzeczniejsza.
Ja się trzymam wagi 54/55 💪 Nie jem rewelacyjnie wręcz kiepsko,ale nie za wiele 😂

@olka11135 Marysia urodziła się 38+4 , 3100g cukrzyca regulowana dieta 😉

Dzieciątko zdiagnozowane, mleko dobrane to teraz już będzie tylko lepiej 🥰
Mi zostało jeszcze 4 tyg jeśli będzie w terminie 😀 więc załatwiam ostatnie sprawy i mogę rodzic 😁

Kiedy mierzycie cukier poranny? Ja myję ręce i mierze od razu po wstaniu. I mam 94-104 :/ jak obniżyć ten cukier rano, bo mi diabetolog chce wcisnąć insulinę. Mam jeszcze 3 tyg na ewentualną poprawę

Kiedy mierzycie cukier poranny? Ja myję ręce i mierze od razu po wstaniu. I mam 94-104 :/ jak obniżyć ten cukier rano, bo mi diabetolog chce wcisnąć insulinę. Mam jeszcze 3 tyg na ewentualną poprawę

Mi najbardziej pomogło całkowite odstawienie białego pieczywa (ogólnie mąki pszennej) i wieczorne ćwiczenia (włącz na you tube ćwiczenia jakieś dla kobiet w ciąży, wiadomo dostosowane do trymestru i za pozwoleniem lekarza. Mi wystarczyło 20-30 min ruchu około godz 19.00) rano cukier poniżej 90. Cała ciąża tylko na diecie. A wykryta cukrzyca w 6 tyg. 😁

Mi najbardziej pomogło całkowite odstawienie białego pieczywa (ogólnie mąki pszennej) i wieczorne ćwiczenia (włącz na you tube ćwiczenia jakieś dla kobiet w ciąży, wiadomo dostosowane do trymestru i za pozwoleniem lekarza. Mi wystarczyło 20-30 min ruchu około godz 19.00) rano cukier poniżej 90. Cała ciąża tylko na diecie. A wykryta cukrzyca w 6 tyg. 😁

A mi diabetolog powiedziała, że ruch nie ma znaczenia w przypadku cukru rano 🤷🏼‍♀️ ja niestety wieczorem wymiotuję i ciężko mi zjeść porządną kolację, to też na pewno podwyższa mi cukier

A mi diabetolog powiedziała, że ruch nie ma znaczenia w przypadku cukru rano 🤷🏼‍♀️ ja niestety wieczorem wymiotuję i ciężko mi zjeść porządną kolację, to też na pewno podwyższa mi cukier

No to dziwne 🤷 ja bez wieczornego ruchu zawsze miałam ponad 90.. nie zależnie czy zjadłam kolację czy nie. Chyba zależy co jak na kogo działa 🤷 na mnie to najbardziej działało 🙂

reklama
Cześć,
Jak to jest z testem obciążenia glukozą ? Czy jak się ma od pierwszego trymestru zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, to i tak w odpowiednim tygodniu kierują na badanie ? Czy oszczędzą mi tej przyjemności po raz kolejny :)

Do góry