reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Nie, ale ja mam wszystko poza tą cukrzycą (tzn. jednorazowo tym wynikiem) idealnie :)

Wiec ja Ci podpowiadam zapytaj ginekologa o ten acard bo nawet wieksza masa ciala jest juz wskazaniem do jego brania, a jak moze pomoc maluszkowi to jeszcze lepiej.

Btw ja mialam rowniez nieznaczne przekroczenie (chyba o 1czy 2) w 2h po w pierwszej ciazy, jesli to Cie pocieszy i od razu uznali to za cukrzyce ciazowa🤷‍♀️ i rodzilam naturalnie, tyle ze u mnie akcja rozpoczela sie sama.

Nie zdarzylam edytowac wpisu bo mi starszak wcisnal 'wyslij'🙈😁
A chcialam jeszcze dodac ze to iz teraz jest okej, niestety nie oznacza ze bedzie tak caly czas i przykro mi to pisac ale wiekszosc z nas po okolo 28tc dopadaly zawirowania cukrow. Czego Ci kompletnie nie zycze. Jesli bedzie wszystko okej u Ciebie to na bank pozostawia Cie w spokoju tak dlugo jak uznaja ze jest bezpiecznie. Nawet moze byc i ponad 40tc ale musi byc ideallo.
Odnosnie Twojego pytania -oczywiscie masz prawo sie nie godzic, pewnie. Jesli zajdzie taka potrzeba. Nie zmusza Cie, ale beda namawiac i straszyc konsekwencjami dla dziecka, a kobieta w ostatnich dniach ciazy jest niczym hormonalna choragiew na wietrze...

I co najwazniejsze to watek o cukrzycy ciazowej wiec jak najbardziej przerywajcie nasze glupkowate wywody 🤭 a my, tzn zapewne tez ja, podpowiemy co wiemy:-)

reklama
Ja też miałam tylko podwyższony pomiar po 2h i odrazu cukrzyca ciążowa ,chyba w 7 tygodniu 🤪🤷 W ciąży jeden lekko przekroczony wynik i się kwalifikujesz niestety.
Dokładnie jak pisze @gooskaw ,ja całą ciążę bez insuliny,ale odczułam słodka france ,na początku cukier godzinę 160 po jednym pierogu i misce sałaty ,potem na śniadanie spokojnie mogłam jeść dwie kanapki z żółtym serem,szynka,pomidorem,a pod koniec jedna kanapka koniecznie jajko i zapomnieć o pomidorze ,lepiej ogórek 😂 Więc to co działa na początku nie koniecznie sprawdzi się np na końcu 🤷
Trzymam kciuki,żeby wyszło po Twojej myśli .
Ja nie mam wiele doświadczenia,bo to była moja pierwsza ciąża,odrazu z cukrzyca. Mi lekarka powiedziała, że będziemy wywoływać jeżeli nie urodzę do terminu,bo z cukrzyca się nie przetrzymuje ciąży. Ale i tak okazało się, ze miałam planowana cesarkę,miało być na 31 lipca,a mała postanowila wyjść 25lipca (38+4tc) więc różnie to w życiu bywa 🤪🤷

A takie pytanko do dziewczyn z cukrzyca ciążową ile wzrosła wam waga? I w którym miesiącu najwięcej? 😁 bo się zastanawiam czy jeszcze dowale kilogramami 🤦😂 wiem że to kwestia indywidualna, ale tak z ciekawości 😁

A takie pytanko do dziewczyn z cukrzyca ciążową ile wzrosła wam waga? I w którym miesiącu najwięcej? 😁 bo się zastanawiam czy jeszcze dowale kilogramami 🤦😂 wiem że to kwestia indywidualna, ale tak z ciekawości 😁
Ja przed ciążą miałam 58kg ,mdłości zgonily mnie do 54kg. Do porodu miałam 61,5kg ,a jakoś 4dni po porodzie 54kg 😉

Ja mialam +7kg ale juz wrocilam do wagi sprzed ciazy a z takim apetytem przy kp to chyba ze 100kg przytyje 🙈😅 jeszcze sie trzynam w ryzach bez bmk i bjk dlatego źrem tylko prawie mięsko 🤭😎 cos mi warzywka nie ida.

Ja mialam +7kg ale juz wrocilam do wagi sprzed ciazy a z takim apetytem przy kp to chyba ze 100kg przytyje 🙈😅 jeszcze sie trzynam w ryzach bez bmk i bjk dlatego źrem tylko prawie mięsko 🤭😎 cos mi warzywka nie ida.

Ja narazie 5 kg a mam 33 tydz.
Coś czuję że po tych wszystkich wyrzeczeniach się rzucę na jedzenie jak już będę mogła 😂

reklama
Ja narazie 5 kg a mam 33 tydz.
Coś czuję że po tych wszystkich wyrzeczeniach się rzucę na jedzenie jak już będę mogła 😂

Jak to mowilysny z dziewczynami - bierz na porodowke cos na co masz najwieksza ochote i nafutruj sie po porodzie bo pozniej roznie moze byc 🤭

Mi maz po 1 porodzie przyniosl giga czekolade oreo, a teraz dostalam batoniki snikersa i marsa i lody 😅

Do góry