gooskaw
Fanka BB :)
Nie, ale ja mam wszystko poza tą cukrzycą (tzn. jednorazowo tym wynikiem) idealnie
Wiec ja Ci podpowiadam zapytaj ginekologa o ten acard bo nawet wieksza masa ciala jest juz wskazaniem do jego brania, a jak moze pomoc maluszkowi to jeszcze lepiej.
Btw ja mialam rowniez nieznaczne przekroczenie (chyba o 1czy 2) w 2h po w pierwszej ciazy, jesli to Cie pocieszy i od razu uznali to za cukrzyce ciazowa i rodzilam naturalnie, tyle ze u mnie akcja rozpoczela sie sama.
Nie zdarzylam edytowac wpisu bo mi starszak wcisnal 'wyslij'
A chcialam jeszcze dodac ze to iz teraz jest okej, niestety nie oznacza ze bedzie tak caly czas i przykro mi to pisac ale wiekszosc z nas po okolo 28tc dopadaly zawirowania cukrow. Czego Ci kompletnie nie zycze. Jesli bedzie wszystko okej u Ciebie to na bank pozostawia Cie w spokoju tak dlugo jak uznaja ze jest bezpiecznie. Nawet moze byc i ponad 40tc ale musi byc ideallo.
Odnosnie Twojego pytania -oczywiscie masz prawo sie nie godzic, pewnie. Jesli zajdzie taka potrzeba. Nie zmusza Cie, ale beda namawiac i straszyc konsekwencjami dla dziecka, a kobieta w ostatnich dniach ciazy jest niczym hormonalna choragiew na wietrze...
I co najwazniejsze to watek o cukrzycy ciazowej wiec jak najbardziej przerywajcie nasze glupkowate wywody a my, tzn zapewne tez ja, podpowiemy co wiemy:-)