reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Cześć dziewczyny 🙂
U mnie 32 tydzień, na usg mały waży 1500 gr, nie wiem czy to troszkę nie za mało, chociaż nic lekarz nie mówił. No i ustawiony pośladkowo... wiem że ma jeszcze trochę czasu, no ale...

U mnie też doktor mi mówił żeby małego troszkę "podtuczyc" bo na giganta nie wygląda a lepiej się rodzi dzieciaczki ponad 3 kg bo się lepiej ustawiają w kanał rodny.
Jeszcze masz kilka tygodni więc myślę że na spokojnie urośnie 😁🥰

reklama
U mnie w poprzedniej ciazy synek ważył 2950. Urodził się w 34 i 6. Tylko to według terminu z usg, bo z om 37 tydzień. No i w sumie do dnia dzisiejszego nie jestem pewna w którym tyg się urodził 😜 oczywiście w książeczce ma wpisany 34 tydzień 🙂
U mnie Syn urodzil sie w 40+0 i ważył 3940g
Cukrzyca regulowana dietą, syn urodzony 39+1 z wagą 2980g 🤷‍♀️
Jak się czujesz? Trzymam kciuki za piękny poród w wybranym przez Ciebie terminie :)

Czuję się ogólnie dobrze, ale boję że będzie duży bo w 24+4 miał 580g

Cześć dziewczyny 🙂
U mnie 32 tydzień, na usg mały waży 1500 gr, nie wiem czy to troszkę nie za mało, chociaż nic lekarz nie mówił. No i ustawiony pośladkowo... wiem że ma jeszcze trochę czasu, no ale...
U mnie do 30 chyba był ułożony główkowo, potem nagle w 32 pośladkowo 😂 w 35 znów główkowo, także na spokojnie, wszystko może się wydarzyć 🙈
A w szpitalu przy USG w 28-32 tc też się nasłuchałam, że wielkolud to to nie jest. Szczególnie się nie przejęła. Bo się mieścił w normach, ale ile miał wtedy to już nie pamiętam 🙈 pewnie taka była jego natura - teraz nadrabia 😂

Ostatnia edycja:
U mnie do 30 chyba był ułożony główkowo, potem nagle w 32 pośladkowo 😂 w 35 znów główkowo, także. Nie na spokojnie, wszystko może się wydarzyć 🙈
A w szpitalu przy USG w 28-32 tc też się nasłuchałam, że wielkolud to to nie jest. Szczególnie się nie przejęła. Bo się mieścił w normach, ale ile miał wtedy to już nie pamiętam 🙈 pewnie taka była jego natura - teraz nadrabia 😂

O to widzę, że maluch się nie mógł zdecydować 🙈 ciekawe jak będzie u mnie.. i ile urósł. Za tydzień wizyta więc zobaczymy 😁

reklama
Do góry