reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

No dokładnie . Ja dzisiaj miałam wysoki po tej zupie,ale myślę,że to też przez to,że ostatni posiłek jadłam godzinę wcześniej,a położyłam się potem spać ,bo byłam zmęczona i jak wstałam to 141 . 🤷 Słodyczy wiadomo,że nie mogę ale nie narzekam,bo jem całkiem normalne posiłki,makaron sobie gotuje dzień wcześniej i chlodze przez noc ,dzisiaj tak spróbuję z ziemniakami.
No i oczywiście ciemny makaron,a pieczywo żytnie,a częściej orkiszowe.

reklama
Przesunęłam posiłek ( kanapkę)na 21.30, nawet 22. I koniecznie z kawałkiem chleba/ bułki ( czasem nawet białej!) i wtedy jest ok. Brak ketonów.
Ostatnio glukoza rano 78- nigdy chyba takich wyników nie miałam 👀
Diabetolog zerknęła i stwierdziła, że są super🙂
Na razie po słodkim( dawkuje) nie wywala, po kawie z mlekiem też ok.
zobaczymy jak święta 🎅

Zdrowych i radosnych Świąt Wszystkim !!🌟🎁

Przesunęłam posiłek ( kanapkę)na 21.30, nawet 22. I koniecznie z kawałkiem chleba/ bułki ( czasem nawet białej!) i wtedy jest ok. Brak ketonów.
Ostatnio glukoza rano 78- nigdy chyba takich wyników nie miałam 👀
Diabetolog zerknęła i stwierdziła, że są super🙂
Na razie po słodkim( dawkuje) nie wywala, po kawie z mlekiem też ok.
zobaczymy jak święta 🎅

Zdrowych i radosnych Świąt Wszystkim !!🌟🎁
Ja rano też mam ostatnio super cukier,ketonów narazie nie badam. Też sobie czasem do posiłku zjem pół piernika i potem cukry ok. Zdrowych i wesołych świąt ❤️🎄

Witam. Ja jestem w 27 tyg i niedawno dowiedziałam się że mam cukrzycę ciążowa. Przez 3 tyg było ok cukry mi wychodziły bardzo ładnie ale teraz od paru dni są podwyższone na czczo 97 raz 105...ale to raczej przez święta i przez to że późno chodziłam spać to i późno jadłam...ale dziś diabetolog mi wypisał insulinę ..boje się jej wziąsc..

Witam. Ja jestem w 27 tyg i niedawno dowiedziałam się że mam cukrzycę ciążowa. Przez 3 tyg było ok cukry mi wychodziły bardzo ładnie ale teraz od paru dni są podwyższone na czczo 97 raz 105...ale to raczej przez święta i przez to że późno chodziłam spać to i późno jadłam...ale dziś diabetolog mi wypisał insulinę ..boje się jej wziąsc..

A czemu sie boisz? Uklucia? Jak dobrze scisniesz fald skory to nic nie czuc :-) pamietaj ze to dla dobra maluszka. I pozne chodzenie spac i pozne jedzenie to przy cukrzycy dobre rozwiazanie bo w nocy organizm nie gloduje wiec to na bank nie bylo winowajca porannych cukrow. Im pozniejsza ciaza tym bardziej cukry szaleja. Jestes dzielna i glowka do gory! Dasz rade z insulina w koncu to nie dla Ciebie a dla do ra dziecka :-) tak to trzeba sobie tlumaczyc bo inaczej mozna zbzikowac. Btw norma dla ciezarnych to max92 wiec lepiej dmuchac na zimne :-)

Spokojnie. Insulina nie jest taka straszna. Ja mam od września. Na noc I do posiłków. Aktualnie jestem. 31+1 i leże w szpitalu bo skraca mi się szyjka, dostałam sterydy ma płuca I po nich rano na czczo mam sukier 211 wczoraj o 173 dzisiaj. Podobno to normalne...

reklama
Dzięki Pati za słowa otuchy. Póki co wczoraj jeszcze insuliny nie wzięłam po kolacji nie posiadałam już mi i rano cukier był 85. Pomorze dokładnie dziś caly dzień i zobaczę jak cukry będą szaleć to ja włączę. Ja mam levemir wieczorem 1-2j

Do góry