reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej dziewczyny. Ja przez święta miałam spoko cukry ,rano poniżej 90 ,1h po posiłku 105-110 . Wczoraj trochę zgrzeszyłam i mi skoczył cukier 1h po 138 i 2h po 129 . Ogólnie mdłości mi przeszły i mogę coś wreszcie zjeść i narazie jest całkiem ok,aż się czasem zastanawiam czy ten glukometr się nie popsuł 😝 ale nie narzekam. Kładę się spać koło 22 wstaje koło 8 . Przed snem staram się coś przegryźć,żeby ostatni posiłek nie był np o 19

Hej, ja przez święta też miałam super wyniki. Chyba za bardzo mnie to rozluźniło bo teraz coraz gorzej( ale w normie).
Wczoraj po posiłku miałam jedno lekkie przekroczenie ale posiłek był " w trasie "z tych zakazanych. Po reszcie jest zupełnie ok.
Na szczęście poranne cukry w normie.
Wczoraj o 8 rano 80 a o 10 w labie 91. Czyli im dłużej bez jedzenia tym faktycznie gorzej.
Ketonów brak jeśli zjem coś po 21/21.30.

reklama
Hej, ja przez święta też miałam super wyniki. Chyba za bardzo mnie to rozluźniło bo teraz coraz gorzej( ale w normie).
Wczoraj po posiłku miałam jedno lekkie przekroczenie ale posiłek był " w trasie "z tych zakazanych. Po reszcie jest zupełnie ok.
Wczoraj o 8 rano 80 a o 10 w labie 91. Czyli im dłużej bez jedzenia tym faktycznie gorzej.
Ja ketonów narazie nie mierze,podpytam o to panią doktor na wizycie .

To Ty masz super cukry! Dla mnie jak po obiedzie jest 120 tak do 130 to uważam że jest ok...w końcu po to są te normy chyba..

A czy Wy dziewczyny też macie w związku z ta cukrzyca mieć termin porodu o tydzień wcześniej ??
Narazie nic nie wiem na ten temat. Z OM mam 4.08 a z USG 3.08 . Narazie idę na badania prenatalne ,gin powiedziała że chciałaby żebym poszła ,bo cukier powoduje różne wady

To Ty masz super cukry! Dla mnie jak po obiedzie jest 120 tak do 130 to uważam że jest ok...w końcu po to są te normy chyba..

Ale ja też tak uważam! Skoro 140 jest normą to wszystko co niżej jest w porządku ! 🙂
Ogólnie po fast foodzie zapitym kawą z mlekiem miałam po 1 h146 a po 2 h już 92.
Jak przekraczam to właśnie sprawdzam po 2 h.
Ogólnie wątpię w tę moją cukrzycę póki co ale czuję się bezpiecznie z glukometrem. I mam świadomość, że na noc mam glucophage jeszcze ( 750) więc niewykluczone, że jak nie teraz to dorwie mnie małpa później.
Na razie obserwuje, że bardziej szkodzi mi pszenne w dużych ilościach niż słodkie.

Spokojnie. Insulina nie jest taka straszna. Ja mam od września. Na noc I do posiłków. Aktualnie jestem. 31+1 i leże w szpitalu bo skraca mi się szyjka, dostałam sterydy ma płuca I po nich rano na czczo mam sukier 211 wczoraj o 173 dzisiaj. Podobno to normalne...

Trzymaj się ciepło !! 🙂 No a jak karmią w szpitalu? jak jest z tymi posiłkami przy cukrzycy ?

reklama

Załączniki

• 20221229_131605.jpg
    20221229_131605.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 49
Do góry