reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

No dokładnie . Ja dzisiaj miałam wysoki po tej zupie,ale myślę,że to też przez to,że ostatni posiłek jadłam godzinę wcześniej,a położyłam się potem spać ,bo byłam zmęczona i jak wstałam to 141 . 🤷 Słodyczy wiadomo,że nie mogę ale nie narzekam,bo jem całkiem normalne posiłki,makaron sobie gotuje dzień wcześniej i chlodze przez noc ,dzisiaj tak spróbuję z ziemniakami.
No i oczywiście ciemny makaron,a pieczywo żytnie,a częściej orkiszowe.

reklama
Przesunęłam posiłek ( kanapkę)na 21.30, nawet 22. I koniecznie z kawałkiem chleba/ bułki ( czasem nawet białej!) i wtedy jest ok. Brak ketonów.
Ostatnio glukoza rano 78- nigdy chyba takich wyników nie miałam 👀
Diabetolog zerknęła i stwierdziła, że są super🙂
Na razie po słodkim( dawkuje) nie wywala, po kawie z mlekiem też ok.
zobaczymy jak święta 🎅

Zdrowych i radosnych Świąt Wszystkim !!🌟🎁

Przesunęłam posiłek ( kanapkę)na 21.30, nawet 22. I koniecznie z kawałkiem chleba/ bułki ( czasem nawet białej!) i wtedy jest ok. Brak ketonów.
Ostatnio glukoza rano 78- nigdy chyba takich wyników nie miałam 👀
Diabetolog zerknęła i stwierdziła, że są super🙂
Na razie po słodkim( dawkuje) nie wywala, po kawie z mlekiem też ok.
zobaczymy jak święta 🎅

Zdrowych i radosnych Świąt Wszystkim !!🌟🎁
Ja rano też mam ostatnio super cukier,ketonów narazie nie badam. Też sobie czasem do posiłku zjem pół piernika i potem cukry ok. Zdrowych i wesołych świąt ❤️🎄

Witam. Ja jestem w 27 tyg i niedawno dowiedziałam się że mam cukrzycę ciążowa. Przez 3 tyg było ok cukry mi wychodziły bardzo ładnie ale teraz od paru dni są podwyższone na czczo 97 raz 105...ale to raczej przez święta i przez to że późno chodziłam spać to i późno jadłam...ale dziś diabetolog mi wypisał insulinę ..boje się jej wziąsc..

Witam. Ja jestem w 27 tyg i niedawno dowiedziałam się że mam cukrzycę ciążowa. Przez 3 tyg było ok cukry mi wychodziły bardzo ładnie ale teraz od paru dni są podwyższone na czczo 97 raz 105...ale to raczej przez święta i przez to że późno chodziłam spać to i późno jadłam...ale dziś diabetolog mi wypisał insulinę ..boje się jej wziąsc..

A czemu sie boisz? Uklucia? Jak dobrze scisniesz fald skory to nic nie czuc :-) pamietaj ze to dla dobra maluszka. I pozne chodzenie spac i pozne jedzenie to przy cukrzycy dobre rozwiazanie bo w nocy organizm nie gloduje wiec to na bank nie bylo winowajca porannych cukrow. Im pozniejsza ciaza tym bardziej cukry szaleja. Jestes dzielna i glowka do gory! Dasz rade z insulina w koncu to nie dla Ciebie a dla do ra dziecka :-) tak to trzeba sobie tlumaczyc bo inaczej mozna zbzikowac. Btw norma dla ciezarnych to max92 wiec lepiej dmuchac na zimne :-)

Spokojnie. Insulina nie jest taka straszna. Ja mam od września. Na noc I do posiłków. Aktualnie jestem. 31+1 i leże w szpitalu bo skraca mi się szyjka, dostałam sterydy ma płuca I po nich rano na czczo mam sukier 211 wczoraj o 173 dzisiaj. Podobno to normalne...

reklama
Dzięki Pati za słowa otuchy. Póki co wczoraj jeszcze insuliny nie wzięłam po kolacji nie posiadałam już mi i rano cukier był 85. Pomorze dokładnie dziś caly dzień i zobaczę jak cukry będą szaleć to ja włączę. Ja mam levemir wieczorem 1-2j

Do góry