reklama
Nath096
Fanka BB :)
Mi diab nic na ten tamt nie mówiła. Dietetyk jak przejrzała dzienniczek też nie ,ja raczej zjadłam popołudniu owoce plus no orzechy bądź jakiś tłuszcz inny,staram się tylko,żeby to nie było na samą noc.A jeszcze pytanie odnośnie diety, czy też macie dozwolone owoce tylko do 16? Jeśli tak, to wiadomo dlaczego?
Na początku, po 1 wizycie u diabetologa zleciła mi żeby zobaczyć jak było przed ciąża.U mnie nie ma zaleceń, aby sprawdzać ciała ketonowe w moczu, ani też nikt mi nie kazał badać hemoglobiny glikowanej, chociaż te mogłabym z ciekawości zbadać
Teraz zrobiłam prywatnie, sama dla siebie
Chciałam zobaczyć czy mój glukometr mnie nie oszukuje za bardzo.
A jeszcze pytanie odnośnie diety, czy też macie dozwolone owoce tylko do 16? Jeśli tak, to wiadomo dlaczego?
Ja też o tym nie słyszałam, jak chcę zjeść owoce to jem z migdałami i jogurtem, cukier elegancko
@a.szczypiorek
Dziwne, że zupy Ci podnoszą, właśnie mnie diabetolog mówiła, że po zupach nie muszę mierzyć, bo to one nie wpływają na cukry (poza żurkiem) Chyba, że miałaś cukrzycę przed ciążą? To może inna para kaloszy
Nath096
Mi ma początku też zleciła diab,żeby zobaczyć jak to wyglądało przed ciążą. I teraz po 3 miesiącach w zasadzie mam od nowa i kreatyninę do tego.Na początku, po 1 wizycie u diabetologa zleciła mi żeby zobaczyć jak było przed ciąża.
Teraz zrobiłam prywatnie, sama dla siebie
Chciałam zobaczyć czy mój glukometr mnie nie oszukuje za bardzo.
a.szczypiorek
@a.szczypiorek
Dziwne, że zupy Ci podnoszą, właśnie mnie diabetolog mówiła, że po zupach nie muszę mierzyć, bo to one nie wpływają na cukry (poza żurkiem) Chyba, że miałaś cukrzycę przed ciążą? To może inna para kaloszy
[/QUOTE]
Zupa z ziemniakami to dlatego. Dostałam od mamy słoik to grzech nie zjeść wszystkiego
[/QUOTE]
Zupa z ziemniakami to dlatego. Dostałam od mamy słoik to grzech nie zjeść wszystkiego
O widzisz .A po co zleca kreatyninę?Mi ma początku też zleciła diab,żeby zobaczyć jak to wyglądało przed ciążą. I teraz po 3 miesiącach w zasadzie mam od nowa i kreatyninę do tego.
Bo ja robiłam sama dla siebie i mam po raz drugi obniżoną, niezbyt dużo ale jednak.
Nath096
Hm,dokładnie nie wiem. Ale miałam już robiona po braniu metforminy,to jakis parametr odnośnie pracy nerek. I teraz też mi zaleciła aktualna pani doktor. Więc nie wiem,może sprawdzić czy nerki nie są bardzo obciążone. W zasadzie zaraz pogooglujeO widzisz .A po co zleca kreatyninę?
Bo ja robiłam sama dla siebie i mam po raz drugi obniżoną, niezbyt dużo ale jednak.
reklama