reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja mam tyle dobrze,że jestem sama jak się sama nienakrece to może nie zjem 😂

A tam se zalujesz! Tlusty czwartek raz w roku:-)

Mozna ew. Zrobic pelnoziarniste oponki, przerabialam w poprzedniej ciazy.

I takie podejście mi się podoba 😉
Ile tego spaceru? 🙄

Pol godzinki mysle ze bedzie optymalnie na calego paczka hehe :-))) smacznego!

A tam se zalujesz! Tlusty czwartek raz w roku:-)

Mozna ew. Zrobic pelnoziarniste oponki, przerabialam w poprzedniej ciazy.

Pol godzinki mysle ze bedzie optymalnie na calego paczka hehe :-))) smacznego!
Wiesz co mnie najbardziej dobija ?😂 Ze przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć,dosłownie . Pizza,kotlet,makaron ok,ale na słodko? Ja cukru do herbaty nie potrzebowałam 🤷 A tu na początku ciąży zachcianki na kwaśne,a teraz płatki z mlekiem,naleśniki,budyń ,paczki mogłabym jeść 😂 Mój mąż jest strasznym łasuchem i się nabija,że jego dziecko mną rządzi 😂 Pewnie się skusze ,bo sklepy,internet i wszystko przeładowane słodkościami 😏

Ja miałam ostatnio robioną i miałam wynik 5.2% i wychodzi na to że średnia dzienna glikemia to 103. Pani diabetolog nie była zadowolona i każe mi zjechać poniżej 5 ale konsultowałam z ginekologiem,położna to nie wiedzą o co jej chodzi.
pfff też coś ja miałam właśnie 5,2 albo 5,3 przed ciążą i usłyszałam, że to bardzo dobry wynik.

Namówię mamę żeby zrobiła pączki 😄 dzisiaj zjadłam jednego na próbę, po kiełbasce z kromką chleba 🙈 i glukoza 87 więc może nie będzie źle.
Do środka truskawkowy dżem z ksylitolem i mniam.
Szkoda, że ksylitolu nie można do ciasta drożdżowego.

Namówię mamę żeby zrobiła pączki 😄 dzisiaj zjadłam jednego na próbę, po kiełbasce z kromką chleba 🙈 i glukoza 87 więc może nie będzie źle.
Do środka truskawkowy dżem z ksylitolem i mniam.
Szkoda, że ksylitolu nie można do ciasta drożdżowego.
A ogólnie nie jestem jakąś fanką pączków, wole ciastka i batoniki 😩
Także nie będę się musiała super hamować.
A wodę z cytryną też polecam 🙂

Mój mąż dzisiaj przyniósł 3 piękne babeczki na Walentynki i mieliśmy się podzielić każda po połowie, ale powiem Wam, że po drugiej wymięklam i już więcej nie dałam rady, chyba się odzwyczajam od słodkiego, bo kiedyś to bym nawet nie poczuła, że coś zjadłam 🤣 Cukru nie miałam odwagi zmierzyć.
I właśnie zastanawiam się nad czwartkiem, czy to już nie szaleństwo w połączeniu z dzisiejszym wyskokiem 🤣
Nath096 też bym zjadła takiego pączka ( najlepiej dwa) i zapiła ciepłym mlekiem 🤔

Wiesz co mnie najbardziej dobija ?😂 Ze przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć,dosłownie . Pizza,kotlet,makaron ok,ale na słodko? Ja cukru do herbaty nie potrzebowałam 🤷 A tu na początku ciąży zachcianki na kwaśne,a teraz płatki z mlekiem,naleśniki,budyń ,paczki mogłabym jeść 😂 Mój mąż jest strasznym łasuchem i się nabija,że jego dziecko mną rządzi 😂 Pewnie się skusze ,bo sklepy,internet i wszystko przeładowane słodkościami 😏

Chlopak czy dziewczynka? Wiesz juz?:-)

Chlopak czy dziewczynka? Wiesz juz?:-)
Prawdopodobnie dziewczynka ,tak stwierdził lekarz na prenatalnych,ale moja gin stwierdziła,że na sto procent jeszcze nie wiadomo i może tam jeszcze coś urosnąć 😝 Ale wydaje mi się,że raczej dziewczynka ,skoro na takim USG nic nie wiedział,a dziewczyna przedemna wyszła z wiadomościa,że syn to chyba coś w tym jest 😉

reklama
Ja za to jadlabym tylko kwasne i slodkie to od wielkiego dzwonu. U mnie chlopaczek :-)

Czyli wpisujemy sie w utarte kanony dziewczynka a chlopak :-)

A reszta dziewczyn? Jak u Was plec- apetyt?

Do góry