reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja na początku tylko kwaśne,ogórkowa,kapuśniak itp,a potem mi się odmieniło 😅 No tak mówią,ciekawe ile w tym prawdy 😁 Niestety jak miałam mdłości bardzo mi wchodził serek wiejski o ogórkowa no i teraz niestety nie tknę 😅

reklama
Ja za to jadlabym tylko kwasne i slodkie to od wielkiego dzwonu. U mnie chlopaczek :-)

Czyli wpisujemy sie w utarte kanony dziewczynka a chlopak :-)

A reszta dziewczyn? Jak u Was plec- apetyt?
U mnie płeć jeszcze nie znana. Na prenatalnych, co prawda powiedział lekarz, że dziewczynka, ale zaśmiał się, że to za szybko i jeszcze może wyrosnąć jakiś" przecinek" i że płeć to dopiero poznam po porodzie😁 w pierwszej ciąży też na prenatalnych słyszałam,że dziewczynka i już widziałam świat na różowo 😋ale już na kolejnym badaniu byl chlopak i tak też zostało 🙂ja w sumie w pierwsze ciąży, jak i teraz największe ciągutki mam do słodkich i słonych rzeczy, czyli standardowe jedzenie nawet sprzed ciąży. Za to odrzuciło mnie wcześniej i teraz tak samo od piersi z kurczaka. Nie podchodzą mi ryby.

Ja za to jadlabym tylko kwasne i slodkie to od wielkiego dzwonu. U mnie chlopaczek :-)

Czyli wpisujemy sie w utarte kanony dziewczynka a chlopak :-)

A reszta dziewczyn? Jak u Was plec- apetyt?
u mnie wszystko się zgadza, jak zawsze 😅
Słodkie od początku i dziewczynka ❤️
no i apetyt na pizzę co jakiś czas 🙈

Daria bo na tych 1 prenatalnych to ten nub wyglada tak dziwnie ze nie dziwota ze sie pomylili,to teraz Ci zyczyc tego rozu?:-)))

Sadness Ciebie to nawet z zamknietymi oczami bym podsumowala na dziewczynke 😁😁😁

Nath ciaza ma swoje widzimisie. To ja na poczatku jadlabym slodkie a teraz tylko kwas 🤓🤪

Mi na poczatku ciazy moje ukochane ogorki kiszone(przeze mnie robione) smakowaly jak kupa... i kawa - jezu ale byla ohydna 🙈 to byl dopiero dol psychiczny, zato teraz wchodza elegancko 😂

Daria bo na tych 1 prenatalnych to ten nub wyglada tak dziwnie ze nie dziwota ze sie pomylili,to teraz Ci zyczyc tego rozu?:-)))

Sadness Ciebie to nawet z zamknietymi oczami bym podsumowala na dziewczynke 😁😁😁

Nath ciaza ma swoje widzimisie. To ja na poczatku jadlabym slodkie a teraz tylko kwas 🤓🤪

Mi na poczatku ciazy moje ukochane ogorki kiszone(przeze mnie robione) smakowaly jak kupa... i kawa - jezu ale byla ohydna 🙈 to byl dopiero dol psychiczny, zato teraz wchodza elegancko 😂
Ja kawę odstawiłam po pozytywnym teście ,mąż jak robił zapach mi nie przeszkadzał. A żebycoś nie smakowało to chyba nic 😅 Teraz od czasu do czasu wypije 3w1 z brązowym cukrem,bo mam smaka,ale to tak z dwa razy w tyg. Wiem,że to nie najlepszy wybór. Odrzuciło mnie chyba tylko od zielonej herbaty i mięty o dziwo.

Ja kawę odstawiłam po pozytywnym teście ,mąż jak robił zapach mi nie przeszkadzał. A żebycoś nie smakowało to chyba nic 😅 Teraz od czasu do czasu wypije 3w1 z brązowym cukrem,bo mam smaka,ale to tak z dwa razy w tyg. Wiem,że to nie najlepszy wybór. Odrzuciło mnie chyba tylko od zielonej herbaty i mięty o dziwo.
Zielona herbata w ciąży niewskazana więc słusznie.
Właśnie zjadłam i pizzę i ten sos bo też uwielbiam🙈
Ot taka moja walentynka na dzisiaj😆

Zielona herbata w ciąży niewskazana więc słusznie.
Właśnie zjadłam i pizzę i ten sos bo też uwielbiam🙈
Ot taka moja walentynka na dzisiaj😆
Ja może się skusze jak mój mąż przyjedzie na dwa kawałki skoro wywaliło mi po czterech 😅 albo na dobrego zapieksa 😅 Pamiętam jak zrobiłam pierwszy test,jeszcze dobrze nie było widać drugiej kreski ,przyszła do mnie do pracy koleżanka i mówi,ze przyniesie zapiekankę z sosem czosnkowym,mówię o ekstra mama ochotę , zjadłam ze smakiem i tak mnie zmulilo,że aż byłam w szoku i już wiedziałam,że ta kreska na teście za parę dni będzie grubsza 😅

reklama
Mniam😍 ja ostatnio po pizzy cukier lepiej nie mówić 🙈
Ja też zjadłam raz i mialam 150 po godzinie,a po dwóch 146. Prawie w ogóle nie spadał,ale pojadlam i leglam na kanapie przed tv . I od tego czasu się nie skusiłam,chociaż mam ochotę . Ostatnio zrobiłam domowa,ale muszę wypróbować orkiszowa mąkę,może pomieszam ze zwykłą pełnoziarnista,bo robiłam na żytniej i nie polecam 😅

Do góry