reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja mam tyle dobrze,że jestem sama jak się sama nienakrece to może nie zjem 😂

A tam se zalujesz! Tlusty czwartek raz w roku:-)

Mozna ew. Zrobic pelnoziarniste oponki, przerabialam w poprzedniej ciazy.

I takie podejście mi się podoba 😉
Ile tego spaceru? 🙄

Pol godzinki mysle ze bedzie optymalnie na calego paczka hehe :-))) smacznego!

A tam se zalujesz! Tlusty czwartek raz w roku:-)

Mozna ew. Zrobic pelnoziarniste oponki, przerabialam w poprzedniej ciazy.

Pol godzinki mysle ze bedzie optymalnie na calego paczka hehe :-))) smacznego!
Wiesz co mnie najbardziej dobija ?😂 Ze przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć,dosłownie . Pizza,kotlet,makaron ok,ale na słodko? Ja cukru do herbaty nie potrzebowałam 🤷 A tu na początku ciąży zachcianki na kwaśne,a teraz płatki z mlekiem,naleśniki,budyń ,paczki mogłabym jeść 😂 Mój mąż jest strasznym łasuchem i się nabija,że jego dziecko mną rządzi 😂 Pewnie się skusze ,bo sklepy,internet i wszystko przeładowane słodkościami 😏

Ja miałam ostatnio robioną i miałam wynik 5.2% i wychodzi na to że średnia dzienna glikemia to 103. Pani diabetolog nie była zadowolona i każe mi zjechać poniżej 5 ale konsultowałam z ginekologiem,położna to nie wiedzą o co jej chodzi.
pfff też coś ja miałam właśnie 5,2 albo 5,3 przed ciążą i usłyszałam, że to bardzo dobry wynik.

Namówię mamę żeby zrobiła pączki 😄 dzisiaj zjadłam jednego na próbę, po kiełbasce z kromką chleba 🙈 i glukoza 87 więc może nie będzie źle.
Do środka truskawkowy dżem z ksylitolem i mniam.
Szkoda, że ksylitolu nie można do ciasta drożdżowego.

Namówię mamę żeby zrobiła pączki 😄 dzisiaj zjadłam jednego na próbę, po kiełbasce z kromką chleba 🙈 i glukoza 87 więc może nie będzie źle.
Do środka truskawkowy dżem z ksylitolem i mniam.
Szkoda, że ksylitolu nie można do ciasta drożdżowego.
A ogólnie nie jestem jakąś fanką pączków, wole ciastka i batoniki 😩
Także nie będę się musiała super hamować.
A wodę z cytryną też polecam 🙂

Mój mąż dzisiaj przyniósł 3 piękne babeczki na Walentynki i mieliśmy się podzielić każda po połowie, ale powiem Wam, że po drugiej wymięklam i już więcej nie dałam rady, chyba się odzwyczajam od słodkiego, bo kiedyś to bym nawet nie poczuła, że coś zjadłam 🤣 Cukru nie miałam odwagi zmierzyć.
I właśnie zastanawiam się nad czwartkiem, czy to już nie szaleństwo w połączeniu z dzisiejszym wyskokiem 🤣
Nath096 też bym zjadła takiego pączka ( najlepiej dwa) i zapiła ciepłym mlekiem 🤔

Wiesz co mnie najbardziej dobija ?😂 Ze przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć,dosłownie . Pizza,kotlet,makaron ok,ale na słodko? Ja cukru do herbaty nie potrzebowałam 🤷 A tu na początku ciąży zachcianki na kwaśne,a teraz płatki z mlekiem,naleśniki,budyń ,paczki mogłabym jeść 😂 Mój mąż jest strasznym łasuchem i się nabija,że jego dziecko mną rządzi 😂 Pewnie się skusze ,bo sklepy,internet i wszystko przeładowane słodkościami 😏

Chlopak czy dziewczynka? Wiesz juz?:-)

Chlopak czy dziewczynka? Wiesz juz?:-)
Prawdopodobnie dziewczynka ,tak stwierdził lekarz na prenatalnych,ale moja gin stwierdziła,że na sto procent jeszcze nie wiadomo i może tam jeszcze coś urosnąć 😝 Ale wydaje mi się,że raczej dziewczynka ,skoro na takim USG nic nie wiedział,a dziewczyna przedemna wyszła z wiadomościa,że syn to chyba coś w tym jest 😉

reklama
Ja za to jadlabym tylko kwasne i slodkie to od wielkiego dzwonu. U mnie chlopaczek :-)

Czyli wpisujemy sie w utarte kanony dziewczynka a chlopak :-)

A reszta dziewczyn? Jak u Was plec- apetyt?

Do góry