reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ok, dzięki :) a co myślicie o opcji zjedzenia kolacji i położenia się już spać, a potem budzik i o 23 druga kolacja? Ciężko mi wytrzymać już od 21 na nogach.
Sorry, że tak dopytuję, ale widzę, że dłużej w tym siedzicie i macie większe doświadczenie.

Spoko pomysl, jak pomoze - dzialaj na dluzsza mete :-) nie wiem czy przerwa nie za krotka ale jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziec ;-)
Gooskaw zmieniłam wczoraj chleb, na kolację już miałam 99, a rano 91. Trochę się obniżyło, ale już dzisiaj zwiększam insulinę. Jeszcze mam pytanie, czy zostaje Tobie czasem na skórze kropelka insuliny? Bo mi się wczoraj tak zdarzyło. To jakiś błąd aplikacji?

Nie, to normalne. Ja czesto mam ta przyslowiowa kropelke na skorze czy na igle chociaz licze zawsze do 10 zanim wyciagne. Czasami jak zle sie wbije to nawet wylatuje kropla krwi takze tym sie nie przestrasz gdyby sie tak zdarzylo.

reklama
Witam słodkie mamusie 😀

Po naszych przejsciach, cukrzycy ciążowej, hipotrofii, skracającej szyjce, 5 tygodniach w szpitalu 😀
37+2 tc O 9.45 założyli tasiemke na wywołanie, o godzinie 15:00 4 cm rozwarcia i na porodówkę, o 20.35 była na świecie 😀
Waga 2050 i 49 cm 😀
Lezy sobie w inkubatorku, dogrzewa się ale mają mi ją przynieść w dzień 😀

Malenstwo, ale dobrze ze poszlo wszystko dobrze🥰 Nadrobicie wagowo poza brzuszkiem. Zdrowka i pamietaj jutro o wielkim slodkim lukrowym paczku :-)))

dziękuję ,miło mi to słyszeć ,budujące 😉 Na początku to była jakaś masakra,jeszcze jak miałam te przeróżne skoki z powodu mdłości to naprawdę po sałacie i żytniej kromce z masłem potrafiłam mieć 160 😳 strasznie się bałam że tak zostanie . Narazie myślę,ze ok. Skoki się zdarzają ale w końcu jakby się nie zdarzały to nie miałabym cukrzycy 🤷 Jutro mam wizytę u diabetologa i dietetyka. Zaczęłam robić jogę i dziś weszłam na spacer na biezni,bo gin powiedziała,że nie widzi zastrzeżeń,a już mnie boli kręgosłup więc może coś to pomoże,a przy okazji ruch wskazany na cukier więc poki mogę to będę korzystać 💪 oczywiście w granicach rozsadku

Mdlosci i wymioty zawsze sieja spustoszenie wiec to nie dziwota ze tak sie dzialo.
Zazdroszcze Ci tego ruchu ! Jak mi tego brakuje... w pierwszej ciazy cwiczylam na pilce gimnastycznej i czulam sie rewelacyjnie dopoki mnie nie uziemili, teraz jezdzilam na rowerku stacjonarnym ale tez juz nie moge wiec pozostaje mi pozazdroscic. Korzystaj bo drugi trymestr kiedys sie skonczy i bedzie ciezej 🤭 mowia ze drugi najlaskawszy... 😎

Witam słodkie mamusie 😀

Po naszych przejsciach, cukrzycy ciążowej, hipotrofii, skracającej szyjce, 5 tygodniach w szpitalu 😀
37+2 tc O 9.45 założyli tasiemke na wywołanie, o godzinie 15:00 4 cm rozwarcia i na porodówkę, o 20.35 była na świecie 😀
Waga 2050 i 49 cm 😀
Lezy sobie w inkubatorku, dogrzewa się ale mają mi ją przynieść w dzień 😀
Gratulacje, wszystkiego najlepszego!! ❤️
I tłusty czwartek przed Tobą 😄😄

Ja po wizycie ☺️ Cukry dobre,pani doktor powiedziała,że wyniki dobre i jest zadowolona . Dietetyk stwierdziła,że jestem świadoma pacjentka 😂 Wzięła ten mój dzienniczek,ma przeliczyć mniej więcej kalorie i dać mi znać czy mam dojadać czy jest ok. I dała radę w kwestii moim zaparć,że może to być za mała ilość wody,a jem dużo błonnika i przez to w ostatnim odcinku jelita nie działa to jak trzeba. Następna wizyta 28.03 ✌️

Ja po wizycie ☺️ Cukry dobre,pani doktor powiedziała,że wyniki dobre i jest zadowolona . Dietetyk stwierdziła,że jestem świadoma pacjentka 😂 Wzięła ten mój dzienniczek,ma przeliczyć mniej więcej kalorie i dać mi znać czy mam dojadać czy jest ok. I dała radę w kwestii moim zaparć,że może to być za mała ilość wody,a jem dużo błonnika i przez to w ostatnim odcinku jelita nie działa to jak trzeba. Następna wizyta 28.03 ✌️

Co Ci moge podpowiedziec na zaparcia bo sama sie z nimi mecze - codziennie lyzka namoczonego siemienia lnianego. Sama ta wode bez ziarenek. Dziala cuda. Jak tylko nie wypije 2 dni to wraca problem z taka sila ze nie pomaga nic a brzuch jak balon. Mi zadne blonniki sliwki ani kiszonki czy inne pierdy nie pomagaja wlasnie na koncowy odcinek. I fakt woda niegazowana litrami i bedzie elegancko:-)

Fajnie ze uregulowalas cukry. Tak trzymaj :-)

Co Ci moge podpowiedziec na zaparcia bo sama sie z nimi mecze - codziennie lyzka namoczonego siemienia lnianego. Sama ta wode bez ziarenek. Dziala cuda. Jak tylko nie wypije 2 dni to wraca problem z taka sila ze nie pomaga nic a brzuch jak balon. Mi zadne blonniki sliwki ani kiszonki czy inne pierdy nie pomagaja wlasnie na koncowy odcinek. I fakt woda niegazowana litrami i bedzie elegancko:-)

Dodaje sobie len do kefiru,do owoców czy jakiś potraw . Ostatnio jak się zmuszam do picia większej ilości wody to trochę łatwiej ale rewelacji nie ma. W ogóle wizyta na fundusz,a prywatnie to niebo,a ziemia 😂😂 Raz dwa i następny 🙈 jeszcze przyszedł facet czyścić drukarkę i koniec 🙈 zapomniałam przez to poprosić o receptę na paski. Myslisz,że rodzinny wystawi ?

Dodaje sobie len do kefiru,do owoców czy jakiś potraw . Ostatnio jak się zmuszam do picia większej ilości wody to trochę łatwiej ale rewelacji nie ma. W ogóle wizyta na fundusz,a prywatnie to niebo,a ziemia 😂😂 Raz dwa i następny 🙈 jeszcze przyszedł facet czyścić drukarkę i koniec 🙈 zapomniałam przez to poprosić o receptę na paski. Myslisz,że rodzinny wystawi ?

W siemieniu lnianym wlasnie chodzi o ten kisielek a nie nasionka :-) poczytaj sobie.

Jak masz w karcie ciazy wbite czy wpisane ze masz cukrzyce ciazowa to internista powinien ogarnac. Ginekolog tez moze w razie w.

Też polecam siemię lniane, tylko ja zalewam 2 łyżeczki, odstawiam, a potem piję ile się da.
Ah ten glutek 😀

reklama
W siemieniu lnianym wlasnie chodzi o ten kisielek a nie nasionka :-) poczytaj sobie.

Jak masz w karcie ciazy wbite czy wpisane ze masz cukrzyce ciazowa to internista powinien ogarnac. Ginekolog tez moze w razie w.
kisiel też pije ,teraz może rzadziej,ale kiedyś bardzo bolał mnie żołądek i piła tego bardzo dużo 🙈

Do góry