reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Jak tam czytam co piszecie to mam wrażenie,że już niedużo spokoju mi zostało ,dzisiaj 15+3 i że faktycznie może być tak,że po 20tc to co skutkowało do tej pory może zacząć zawodzić 🥴

Na metforminie do 13tc pozniej od 15tc insulina nocna kolo 18tc mialam miec wlaczona poposilkowa ale sie nie zgodzilam i spielam mocniej poslady i udalo sie. Teraz sie pilnuje bo im dalej w las tym ciezej.

Zazdroszcze Ci tego "niespejalnie na diecie" 😊
Ja jestem na metforminie na noc. Diabetolog była za odstawieniem. Ginekolog nie ma z nią problemu.
No tak najgorsze, że mam samokontrolę ale ciągle się boję czy mimo dobrych wyników mogę zaszkodzić czy jak non stop się kłuję to jednak wyskoki nie są możliwe.
Miałam ostatnio gości, jadłam jakieś delicje :/ i glukoza 125.
Czasami mam ochotę palnąć sobie w łeb, że tak łatwo mnie złamać :<
Pytałam czy jasne pszenne pieczywo mogę jeść jeśli nie wywala mi cukru to od razu słyszę ograniczyć. No jem max 3 kromki w ciągu dnia i to niecodziennie.
I za 4 tygodnie max wszystko powinno się ponoć zmienić na gorsze.

Jak tam czytam co piszecie to mam wrażenie,że już niedużo spokoju mi zostało ,dzisiaj 15+3 i że faktycznie może być tak,że po 20tc to co skutkowało do tej pory może zacząć zawodzić 🥴

Ciebie to pamietam z poczatkow ciazy, w koncu to Twoj watek i powiem Ci ze swietnie sobie dajesz rade 👍🙂
Ja jestem na metforminie na noc. Diabetolog była za odstawieniem. Ginekolog nie ma z nią problemu.
No tak najgorsze, że mam samokontrolę ale ciągle się boję czy mimo dobrych wyników mogę zaszkodzić czy jak non stop się kłuję to jednak wyskoki nie są możliwe.
Miałam ostatnio gości, jadłam jakieś delicje :/ i glukoza 125.
Czasami mam ochotę palnąć sobie w łeb, że tak łatwo mnie złamać :<
Pytałam czy jasne pszenne pieczywo mogę jeść jeśli nie wywala mi cukru to od razu słyszę ograniczyć. No jem max 3 kromki w ciągu dnia i to niecodziennie.
I za 4 tygodnie max wszystko powinno się ponoć zmienić na gorsze.

Nie sluchaj. To ze ogolnie moze tak byc nie oznacza ze bedzie w Twoim wypadku, a jak widac z dieta czy bez Twoje cukry sa eleganckie :-)

U mnie dziala zasada jednym uchem wpuszczam, przeflitrowywuje, drugim wypuszczam zbedne informacje dla spokoju glowy 🤭

Ciebie to pamietam z poczatkow ciazy, w koncu to Twoj watek i powiem Ci ze swietnie sobie dajesz rade 👍🙂

Nie sluchaj. To ze ogolnie moze tak byc nie oznacza ze bedzie w Twoim wypadku, a jak widac z dieta czy bez Twoje cukry sa eleganckie :-)

U mnie dziala zasada jednym uchem wpuszczam, przeflitrowywuje, drugim wypuszczam zbedne informacje dla spokoju glowy 🤭
dziękuję ,miło mi to słyszeć ,budujące 😉 Na początku to była jakaś masakra,jeszcze jak miałam te przeróżne skoki z powodu mdłości to naprawdę po sałacie i żytniej kromce z masłem potrafiłam mieć 160 😳 strasznie się bałam że tak zostanie . Narazie myślę,ze ok. Skoki się zdarzają ale w końcu jakby się nie zdarzały to nie miałabym cukrzycy 🤷 Jutro mam wizytę u diabetologa i dietetyka. Zaczęłam robić jogę i dziś weszłam na spacer na biezni,bo gin powiedziała,że nie widzi zastrzeżeń,a już mnie boli kręgosłup więc może coś to pomoże,a przy okazji ruch wskazany na cukier więc poki mogę to będę korzystać 💪 oczywiście w granicach rozsadku

U mnie 30+2, więc chyba poza @Frogi i @Pati32 jestem najdalej.
Podobno najgorszy 32 tydz, bo dzieciaki podwajają swoją wagę i wtedy mogą się cukry rozjechać. Czekam więc jak to będzie u mnie 😉
Kojarzycie, z jakiego powodu @Pati32 miała indukcję dziś?

A w którym tygodniu robili jej tę indukcję? Właśnie u mnie, o dziwo, Mała jest przy dolnej granicy wagi (przynajmniej na razie) ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry