reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

A w którym tygodniu robili jej tę indukcję? Właśnie u mnie, o dziwo, Mała jest przy dolnej granicy wagi (przy najmniej na razie) ;)
Robili jej w skonczonym 37 tyg właśnie ze względu na hipotrofie.
Chociaż ja leżałam teraz z dziewczyną która też ma hipotrofie i porodu jej nie indukowali..wyszła do domu ale zrobili najpierw USG i przepływy ok więc czekają aż się zacznie naturalnie. A ona jest w 38/39 tyg bo jeden z USG drugi z miesiączki termin..
A pierwsze urodziła w 42 tyg więc ona nie chce tu siedzieć może 3 tyg do porodu...wcale jej się nie dziwię

reklama
To sprawdziło się u Ciebie, że w 32 cukry się rozjechały? Miałaś problemu na czczo czy po posiłkach? I taka straszna ta insulina? ;)
No powiem Ci że tak...bo przecież nabyłam ciągle na diecie a właśnie od 2 tyg zaczęły mi się cyrki robić ale tak jak Wam pisałam zapotrzebowanie na jedzenie bardzo mi się włączyło...podjadanie itd .
No i rano było 89, 91 do 94 chyba raz 97.
No i kilka razy ale pojedynczy miałam wtedy wyskok po posiłkach po których do tej pory wyskoku nie było..150 160. Uspokoiło się to ale te poranne zostały podwyższone więc kazała mi włączyć 1 jed.insuliny na noc a po kilku dniach włączyłam 2 j. A teraz po tych sterydach w szpitalu pobiłam rekord którego jeszcze nigdy nie miałam rano miałam dziś 120 117 114 i 111 bo tyle pod rząd się klulam jak to zobaczyłam.

Robili jej w skonczonym 37 tyg właśnie ze względu na hipotrofie.
Chociaż ja leżałam teraz z dziewczyną która też ma hipotrofie i porodu jej nie indukowali..wyszła do domu ale zrobili najpierw USG i przepływy ok więc czekają aż się zacznie naturalnie. A ona jest w 38/39 tyg bo jeden z USG drugi z miesiączki termin..
A pierwsze urodziła w 42 tyg więc ona nie chce tu siedzieć może 3 tyg do porodu...wcale jej się nie dziwię
Czyli co lekarz to inne podejście 🙂 trochę się zaczynam bać tego 32 tygodnia, skoro takie cyrki, ale zobaczymy.
A wiecie może, od którego tyg jest ciąża taka bezpieczna? W sensie, że cokolwiek się podzieje to mała szansa, że Maleństwu coś będzie?

Ostatnia edycja:
Czyli co lekarz to inne podejście 🙂 trochę się zaczynam bać tego 32 tygodnia, skoro takie cyrki, ale zobaczymy.
A wiecie może, od którego tyg jest ciąża taka bezpieczna? W sensie, że cokolwiek się podzieje to mała szansa, że Maleństwu coś będzie?
37 tydzień to wszędzie mi tu powtarzają że bezpieczny czas można rodzic. Do 36 wpisują wcześniak a później że już donoszona.

Ok, dzięki :) a co myślicie o opcji zjedzenia kolacji i położenia się już spać, a potem budzik i o 23 druga kolacja? Ciężko mi wytrzymać już od 21 na nogach.
Sorry, że tak dopytuję, ale widzę, że dłużej w tym siedzicie i macie większe doświadczenie.

Witam słodkie mamusie 😀

Po naszych przejsciach, cukrzycy ciążowej, hipotrofii, skracającej szyjce, 5 tygodniach w szpitalu 😀
37+2 tc O 9.45 założyli tasiemke na wywołanie, o godzinie 15:00 4 cm rozwarcia i na porodówkę, o 20.35 była na świecie 😀
Waga 2050 i 49 cm 😀
Lezy sobie w inkubatorku, dogrzewa się ale mają mi ją przynieść w dzień 😀

Witam słodkie mamusie 😀

Po naszych przejsciach, cukrzycy ciążowej, hipotrofii, skracającej szyjce, 5 tygodniach w szpitalu 😀
37+2 tc O 9.45 założyli tasiemke na wywołanie, o godzinie 15:00 4 cm rozwarcia i na porodówkę, o 20.35 była na świecie 😀
Waga 2050 i 49 cm 😀
Gratulacje,dużo zdrówka dla Was ☺️☺️🥰

Witam słodkie mamusie 😀

Waga 2050 i 49 cm 😀
Gratulacje! I dużo zdrówka dla Was ❤️

Ok, dzięki :) a co myślicie o opcji zjedzenia kolacji i położenia się już spać, a potem budzik i o 23 druga kolacja? Ciężko mi wytrzymać już od 21 na nogach.
Sorry, że tak dopytuję, ale widzę, że dłużej w tym siedzicie i macie większe doświadczenie.
Mi się tak zdarzało, jeszcze miałam przerwę na insulinę 😋Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, przecież nie mamy zaleceń, co mamy robić pomiędzy posiłkami 🤷nie zauważyłam, żeby to wpłynęło na moje cukry 🙂zależy tylko, czy jak się wyśpisz wieczorem to nie będzie problemu w nocy?

reklama
Gooskaw zmieniłam wczoraj chleb, na kolację już miałam 99, a rano 91. Trochę się obniżyło, ale już dzisiaj zwiększam insulinę. Jeszcze mam pytanie, czy zostaje Tobie czasem na skórze kropelka insuliny? Bo mi się wczoraj tak zdarzyło. To jakiś błąd aplikacji?

Do góry