No domyślam się ja np. wcześniej nie przepadam za grejfrutami..a jeśli już to jadłam je z cukrem a teraz uwielbiamPrzed ciążą jak ktoś wspomniał o gorzkiej czekoladzie od razu mówiłam, że już wolę nic nie zjeść, ale ostatnio zmieniłam zdanie
reklama
A jaka masz insulinę na noc ?No domyślam się ja np. wcześniej nie przepadam za grejfrutami..a jeśli już to jadłam je z cukrem a teraz uwielbiam
Wiem, w pierwszej ciąży też jadłam rzeczy, do których wcześniej mnie raczej nie ciągnęło w taki sposób polubiłam flaczkiNo domyślam się ja np. wcześniej nie przepadam za grejfrutami..a jeśli już to jadłam je z cukrem a teraz uwielbiam
Dostałam Insulatard Penfill, jestem właśnie po pierwszym wkłuciu i nie ma tragedii. Chociaż teraz wbił mi mąż, ale myślę, że w końcu za kilka dni i ja się zdecydujęA jaka masz insulinę na noc ?
gooskaw
Fanka BB :)
Dostałam Insulatard Penfill, jestem właśnie po pierwszym wkłuciu i nie ma tragedii. Chociaż teraz wbił mi mąż, ale myślę, że w końcu za kilka dni i ja się zdecyduję
Bedzie dobrze tylko musisz znalezc swoja 'jednostke" i nie zapominac zjesc przed samym snem :-)
Wzięłam insulinę dopiero 2 raz wczoraj, ale jakoś dziwnie mi skacze ten cukier rano. Zanim brałam insulinę miałam różnie 93,95,98, a wczoraj rano już z nocna insulina 100 a dziś już 103. Po posiłkach jest ok, ale wcześniej też nie miałam problemów spotkałaś się może u siebie z takim zjawiskiem ?Bedzie dobrze tylko musisz znalezc swoja 'jednostke" i nie zapominac zjesc przed samym snem :-)
gooskaw
Fanka BB :)
Wzięłam insulinę dopiero 2 raz wczoraj, ale jakoś dziwnie mi skacze ten cukier rano. Zanim brałam insulinę miałam różnie 93,95,98, a wczoraj rano już z nocna insulina 100 a dziś już 103. Po posiłkach jest ok, ale wcześniej też nie miałam problemów spotkałaś się może u siebie z takim zjawiskiem ?
O ktorej jesz ostatni posilek i o ktorej podajesz insuline?
Insulinę podaję o 22, a ostatni posiłek jem o 22.30O ktorej jesz ostatni posilek i o ktorej podajesz insuline?
Ważne jest też co jesz i jak dużo.Insulinę podaję o 22, a ostatni posiłek jem o 22.30
reklama