reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Pewnie chwila minie, zanim dojdę do ładu, co mi służy 🤷

Brzmi jakby Ci chleb razowy nie podpasowal.
Ja jadlam cala poprzednia ciaze i do niedawna slonecznikowy z lidla a tak z glupia franc kupilam rustykalny z herta i o 10% mam teraz zawsze nizszy cukier.
Sprobuj zmienic chlebek bo kolacja wyglada spoko i zwiekszyc jednostke insuliny bo powyzej 100 to juz stanowczo za duzo. Nie czekaj tych 4 dni przy az takich wyskokach.

Brzmi jakby Ci chleb razowy nie podpasowal.
Ja jadlam cala poprzednia ciaze i do niedawna slonecznikowy z lidla a tak z glupia franc kupilam rustykalny z herta i o 10% mam teraz zawsze nizszy cukier.
Sprobuj zmienic chlebek bo kolacja wyglada spoko i zwiekszyc jednostke insuliny bo powyzej 100 to juz stanowczo za duzo. Nie czekaj tych 4 dni przy az takich wyskokach.
W sumie racja, spróbuję dzisiaj z innym chlebem, dzięki 🙂

Ja też wczoraj też pierwszy raz wzięłam insulinę na noc tylko ja mam levemir i rano miałam 91... Dziwne...bo ja swoje miałam 85,86 i czasem właśnie ze względu na poranne przekroczone wyniki miałam ją wziąsc...a tu nic nie spadlo

Musicie tez dac czas organizmowi. To nie dziala jak magiczna rozdzka. I dziala na caloksztalt w polaczeniu z dieta. Zawsze pamietajcie o zjedzeniu przed samym snem. Czasami wczesniejszy posilek np kolacja moze nie podpasowac i to tez ma wplyw. Wiadomo ze na kazdego dziala co innego dlatego trzeba probowac dojsc do swojego jadlospisu :-)

Nabial i owoce w drugiej polowie dnia lubia tez wybijac ale jak mowie to norma tez nie jest. Nie dolujcie sie dziewczyny bo slodka franca taka jest. Ale da sie ja troszke ujazmic :-)

Dziewczyny ja to jestem naprawdę dziwnym przypadkiem w tej cukrzycy....robił mąż w domu domowego kebaba i tak mi narobili smaka że też trochę zjadłam z frytkami i później kawałek spory czekolady gorzkiej i wyobraźcie sobie że po 1 h miałam 111 a po kanpakch dwóch z szynką mam np 120 czy 130

Hej dziewczyny :) jestem w 31 tygodniu ciąży. Od 27 wiem o cukrzycy i działam z dietą ale ostatnio robiłam hemoglobinę glikowana i mój wynik to 5.2 % i diabetolog twierdzi,ze to źle. A norma jest od 4.8 do 5.9 :/ co o tym myślicie? Na czczo cukry ok, nie przekraczam ale po posiłkach już gorzej. Teraz się martwię, że może zaszkodziłam dziecku te 3 msc wstecz?

Hej dziewczyny :) jestem w 31 tygodniu ciąży. Od 27 wiem o cukrzycy i działam z dietą ale ostatnio robiłam hemoglobinę glikowana i mój wynik to 5.2 % i diabetolog twierdzi,ze to źle. A norma jest od 4.8 do 5.9 :/ co o tym myślicie? Na czczo cukry ok, nie przekraczam ale po posiłkach już gorzej. Teraz się martwię, że może zaszkodziłam dziecku te 3 msc wstecz?

Czasami im mniej wiemy tym spokojniej zyjemy :-) Nie- nie zaszkodzilas malenstwu. To jest srednia wiec gorzej by bylo jakbys miala caly czas wysokie cukry. I nie wiem co sie w 5,2 nie podoba lekarzowi 🤷‍♀️ oni bywaja dziwni :-p wcinasz czesto a male porcje? Moze zeby ten cukier tak po jedzeniu nie wybijal zwieksz ilosc posilkow np o jeden dodatkowy?
Dziewczyny ja to jestem naprawdę dziwnym przypadkiem w tej cukrzycy....robił mąż w domu domowego kebaba i tak mi narobili smaka że też trochę zjadłam z frytkami i później kawałek spory czekolady gorzkiej i wyobraźcie sobie że po 1 h miałam 111 a po kanpakch dwóch z szynką mam np 120 czy 130

Kebob pewnie byl dla organizmu lepiej zbilansowany wbrew pozorom niz kanapka z szynka bez warzyw. Znaczy ze mozesz jesc kebaba i tylko sie cieszyc 😁

reklama
Tylko pozazdrościć 😁 a jak tam wyniki po insulinie ? U mnie chyba się stabilizuje, wczoraj rano 90, a dzisiaj już 87. Chyba sama spróbuję tego kebaba 🤣

Do góry