reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Pewnie chwila minie, zanim dojdę do ładu, co mi służy 🤷

Brzmi jakby Ci chleb razowy nie podpasowal.
Ja jadlam cala poprzednia ciaze i do niedawna slonecznikowy z lidla a tak z glupia franc kupilam rustykalny z herta i o 10% mam teraz zawsze nizszy cukier.
Sprobuj zmienic chlebek bo kolacja wyglada spoko i zwiekszyc jednostke insuliny bo powyzej 100 to juz stanowczo za duzo. Nie czekaj tych 4 dni przy az takich wyskokach.

Brzmi jakby Ci chleb razowy nie podpasowal.
Ja jadlam cala poprzednia ciaze i do niedawna slonecznikowy z lidla a tak z glupia franc kupilam rustykalny z herta i o 10% mam teraz zawsze nizszy cukier.
Sprobuj zmienic chlebek bo kolacja wyglada spoko i zwiekszyc jednostke insuliny bo powyzej 100 to juz stanowczo za duzo. Nie czekaj tych 4 dni przy az takich wyskokach.
W sumie racja, spróbuję dzisiaj z innym chlebem, dzięki 🙂

Ja też wczoraj też pierwszy raz wzięłam insulinę na noc tylko ja mam levemir i rano miałam 91... Dziwne...bo ja swoje miałam 85,86 i czasem właśnie ze względu na poranne przekroczone wyniki miałam ją wziąsc...a tu nic nie spadlo

Musicie tez dac czas organizmowi. To nie dziala jak magiczna rozdzka. I dziala na caloksztalt w polaczeniu z dieta. Zawsze pamietajcie o zjedzeniu przed samym snem. Czasami wczesniejszy posilek np kolacja moze nie podpasowac i to tez ma wplyw. Wiadomo ze na kazdego dziala co innego dlatego trzeba probowac dojsc do swojego jadlospisu :-)

Nabial i owoce w drugiej polowie dnia lubia tez wybijac ale jak mowie to norma tez nie jest. Nie dolujcie sie dziewczyny bo slodka franca taka jest. Ale da sie ja troszke ujazmic :-)

Dziewczyny ja to jestem naprawdę dziwnym przypadkiem w tej cukrzycy....robił mąż w domu domowego kebaba i tak mi narobili smaka że też trochę zjadłam z frytkami i później kawałek spory czekolady gorzkiej i wyobraźcie sobie że po 1 h miałam 111 a po kanpakch dwóch z szynką mam np 120 czy 130

Hej dziewczyny :) jestem w 31 tygodniu ciąży. Od 27 wiem o cukrzycy i działam z dietą ale ostatnio robiłam hemoglobinę glikowana i mój wynik to 5.2 % i diabetolog twierdzi,ze to źle. A norma jest od 4.8 do 5.9 :/ co o tym myślicie? Na czczo cukry ok, nie przekraczam ale po posiłkach już gorzej. Teraz się martwię, że może zaszkodziłam dziecku te 3 msc wstecz?

Hej dziewczyny :) jestem w 31 tygodniu ciąży. Od 27 wiem o cukrzycy i działam z dietą ale ostatnio robiłam hemoglobinę glikowana i mój wynik to 5.2 % i diabetolog twierdzi,ze to źle. A norma jest od 4.8 do 5.9 :/ co o tym myślicie? Na czczo cukry ok, nie przekraczam ale po posiłkach już gorzej. Teraz się martwię, że może zaszkodziłam dziecku te 3 msc wstecz?

Czasami im mniej wiemy tym spokojniej zyjemy :-) Nie- nie zaszkodzilas malenstwu. To jest srednia wiec gorzej by bylo jakbys miala caly czas wysokie cukry. I nie wiem co sie w 5,2 nie podoba lekarzowi 🤷‍♀️ oni bywaja dziwni :-p wcinasz czesto a male porcje? Moze zeby ten cukier tak po jedzeniu nie wybijal zwieksz ilosc posilkow np o jeden dodatkowy?
Dziewczyny ja to jestem naprawdę dziwnym przypadkiem w tej cukrzycy....robił mąż w domu domowego kebaba i tak mi narobili smaka że też trochę zjadłam z frytkami i później kawałek spory czekolady gorzkiej i wyobraźcie sobie że po 1 h miałam 111 a po kanpakch dwóch z szynką mam np 120 czy 130

Kebob pewnie byl dla organizmu lepiej zbilansowany wbrew pozorom niz kanapka z szynka bez warzyw. Znaczy ze mozesz jesc kebaba i tylko sie cieszyc 😁

reklama
Tylko pozazdrościć 😁 a jak tam wyniki po insulinie ? U mnie chyba się stabilizuje, wczoraj rano 90, a dzisiaj już 87. Chyba sama spróbuję tego kebaba 🤣

Do góry