reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
No ale Wam powiem że dziś miałam teleporade z moją diabetolog żądz. Do mnie z pytaniem jak te cukry. Kazała mi podać z ostatnich 3 dni i pow. Żeby wstrzymać się z insulina bo jak dla niej to zdążają się przekroczenia ale są to pojedyncze...i żebym dalej bardziej dieta próbowała zmniejszyć cukry...wszytsko pięknie tylko że apetyt mam teraz duży i ciężko jest to zrobić...i mówię jej że jestem na rozdrożu bo już nie wiem...jak będę ograniczać jedzenie to cukry będą lepsze ale za to może dziecko za mało przybierze...zglupiec można.
Kazała mi jeść bardzo dużo warzyw, robić sobie sałatki do każdego posilku żeby jakoś ten głód oszukać i dała mi czas do środy do wizyty😊

Myślę, ze warto wykonać test nifty warszawa cena. Będziesz spokojniejsza. Badanie troche kosztuje, ale dowiecie się czy dziecko jest zdrowe a w razie jakichś nieprawidłowości możecie skonsultować się z lekarzem genetykiem. Test polega na pobraniu krwi od kobiety od 10 tc.

Myślę, ze warto wykonać test nifty warszawa cena. Będziesz spokojniejsza. Badanie troche kosztuje, ale dowiecie się czy dziecko jest zdrowe a w razie jakichś nieprawidłowości możecie skonsultować się z lekarzem genetykiem. Test polega na pobraniu krwi od kobiety od 10 tc.
Ale to do mnie był post ? Mi nie chodzi o badania genetyczne tylko mam cukrzycę ciążowa i chodzi o cukry ....

Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Cukrzycę ciążową wykryli u mnie w 11 tyg ciąży, zbyt wysokie poranne cukry. Aktualnie od ponad tygodnia jestem na diecie,ale cukry poranne dalej za wysokie. Nie wiem, jak wytrzymam tyle miesięcy bez słodyczy 🙄Dziś wizyta w szpitalu dla ciężarnych z cukrzycą.

Pozdrawiam,
Daria

Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Cukrzycę ciążową wykryli u mnie w 11 tyg ciąży, zbyt wysokie poranne cukry. Aktualnie od ponad tygodnia jestem na diecie,ale cukry poranne dalej za wysokie. Nie wiem, jak wytrzymam tyle miesięcy bez słodyczy 🙄Dziś wizyta w szpitalu dla ciężarnych z cukrzycą.

Pozdrawiam,
Daria

Jak trzeba to trzeba, bo to nie dla Ciebie, a dla malucha dobre. Jak juz uporasz sie z cukrami na czczo to pewnie jakies kąski bedzie mozna podgryzc do posilkow :-) glowka do gory! Powodzonka

Jak trzeba to trzeba, bo to nie dla Ciebie, a dla malucha dobre. Jak juz uporasz sie z cukrami na czczo to pewnie jakies kąski bedzie mozna podgryzc do posilkow :-) glowka do gory! Powodzonka
Jestem mega łasuchem, ale wiadomo, trzeba zagryźć zęby i do przodu. Dzisiaj dostałam insuline na noc,zaczynam od 4j., a jeśli cukry na czczo się nie ustabilizują to mam zwiększać, co 4 dni, aż cukry rano będą prawidłowe. Ponoć igiełka jest cieniutka i nic nie boli, ale i tak mam stracha😁

Jestem mega łasuchem, ale wiadomo, trzeba zagryźć zęby i do przodu. Dzisiaj dostałam insuline na noc,zaczynam od 4j., a jeśli cukry na czczo się nie ustabilizują to mam zwiększać, co 4 dni, aż cukry rano będą prawidłowe. Ponoć igiełka jest cieniutka i nic nie boli, ale i tak mam stracha😁
Będzie dobrze ! Ja też jestem łasuchem..naszczescie w ciąży z dziewczynką mam bardziej ochotę na kwaśne potrawy niż słodkie...chociaż też chętnie co jakiś czasem czekoladkę zjem..ale ja też muszę ogarniczac bo cukier...

reklama
Będzie dobrze ! Ja też jestem łasuchem..naszczescie w ciąży z dziewczynką mam bardziej ochotę na kwaśne potrawy niż słodkie...chociaż też chętnie co jakiś czasem czekoladkę zjem..ale ja też muszę ogarniczac bo cukier...
Przed ciążą jak ktoś wspomniał o gorzkiej czekoladzie od razu mówiłam, że już wolę nic nie zjeść, ale ostatnio zmieniłam zdanie 🤣

Do góry