reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Luteinę bierzesz dopochwowo czy pod język? Ja biorę 2x dziennie dopochwowo i nie zauważyłam problemów z cukrem...
Dopochwowo ...biorę ja od tygodnia i ostatnio właśnie też jakieś mam wahania z tym cukrem i tak to sobie powiazalam...i na ulotce też jest zaznaczone że może wpływać

reklama
Lepsza insulina niz wysokie cukry dla bobasa. O siebie bedziemy sie martwic po ciazy bo teraz najwazniejsze jest dziecko :-) a przynajmniej tak trzeba sobie tlumaczyc bo mozna zbzikowac.

Lepsza insulina niz wysokie cukry dla bobasa. O siebie bedziemy sie martwic po ciazy bo teraz najwazniejsze jest dziecko :-) a przynajmniej tak trzeba sobie tlumaczyc bo mozna zbzikowac.
Dokładnie. Najgorzej oswoić się z tematem ,potem wiadomo raz gorzej raz lepiej ale się brnie do przodu.

Dokładnie. Najgorzej oswoić się z tematem ,potem wiadomo raz gorzej raz lepiej ale się brnie do przodu.

Strach ma tylko duze oczy:-) ja jestem drugi raz na insulinie i walcze, aby chociaz doposilkowych nie bylo, ale kiedy i tu bedzie trzeba to trudno.
Pamietam ze za 1x bylam przerazona bo jak to? Ja? Mam sie kluc? Przeciez dam rade bez! Ale moj organizm na czczo postanowil zadecydowac za mnie. I dzieki temu mam jednego zdrowego synka:-)

I to gadanie ze cukry szaleja po 24tc a przy koncowce jeszcze bardziej... no szaleja i na to nie mamy wplywu.
Tylko trzeba sluchac swojego organizmu i jednym uchem wpuszczac, a drugim wypuszczac zbedne informacje dla zdrowia psychicznego wlasnego:-)

Strach ma tylko duze oczy:-) ja jestem drugi raz na insulinie i walcze, aby chociaz doposilkowych nie bylo, ale kiedy i tu bedzie trzeba to trudno.
Pamietam ze za 1x bylam przerazona bo jak to? Ja? Mam sie kluc? Przeciez dam rade bez! Ale moj organizm na czczo postanowil zadecydowac za mnie. I dzieki temu mam jednego zdrowego synka:-)

I to gadanie ze cukry szaleja po 24tc a przy koncowce jeszcze bardziej... no szaleja i na to nie mamy wplywu.
Tylko trzeba sluchac swojego organizmu i jednym uchem wpuszczac, a drugim wypuszczac zbedne informacje dla zdrowia psychicznego wlasnego:-)
To też jest ważne ,bo mi się wydaje ,że w tej chorobie nie ma jednego skutecznego sposobu i każdy ma z tym inaczej. Trzeba przyjąć co jest i od siebie dawać jak najwięcej,żeby było ok.

Dzwoniłam wczoraj do mojej diabetolog pow. Że ta co mam w domku insulinę levemir działa tylko na poranne cukry a te mam ok. Muszę przyjść do niej to mi wypisze taka po jedzeniu ale dopiero w środę ...więc narazie dietka ostra.
Byliśmy w ,kraj na USG dzidzia ma się dobrze waży ponad 1600

reklama
Do góry