reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Luteinę bierzesz dopochwowo czy pod język? Ja biorę 2x dziennie dopochwowo i nie zauważyłam problemów z cukrem...
Dopochwowo ...biorę ja od tygodnia i ostatnio właśnie też jakieś mam wahania z tym cukrem i tak to sobie powiazalam...i na ulotce też jest zaznaczone że może wpływać

reklama
Lepsza insulina niz wysokie cukry dla bobasa. O siebie bedziemy sie martwic po ciazy bo teraz najwazniejsze jest dziecko :-) a przynajmniej tak trzeba sobie tlumaczyc bo mozna zbzikowac.

Lepsza insulina niz wysokie cukry dla bobasa. O siebie bedziemy sie martwic po ciazy bo teraz najwazniejsze jest dziecko :-) a przynajmniej tak trzeba sobie tlumaczyc bo mozna zbzikowac.
Dokładnie. Najgorzej oswoić się z tematem ,potem wiadomo raz gorzej raz lepiej ale się brnie do przodu.

Dokładnie. Najgorzej oswoić się z tematem ,potem wiadomo raz gorzej raz lepiej ale się brnie do przodu.

Strach ma tylko duze oczy:-) ja jestem drugi raz na insulinie i walcze, aby chociaz doposilkowych nie bylo, ale kiedy i tu bedzie trzeba to trudno.
Pamietam ze za 1x bylam przerazona bo jak to? Ja? Mam sie kluc? Przeciez dam rade bez! Ale moj organizm na czczo postanowil zadecydowac za mnie. I dzieki temu mam jednego zdrowego synka:-)

I to gadanie ze cukry szaleja po 24tc a przy koncowce jeszcze bardziej... no szaleja i na to nie mamy wplywu.
Tylko trzeba sluchac swojego organizmu i jednym uchem wpuszczac, a drugim wypuszczac zbedne informacje dla zdrowia psychicznego wlasnego:-)

Strach ma tylko duze oczy:-) ja jestem drugi raz na insulinie i walcze, aby chociaz doposilkowych nie bylo, ale kiedy i tu bedzie trzeba to trudno.
Pamietam ze za 1x bylam przerazona bo jak to? Ja? Mam sie kluc? Przeciez dam rade bez! Ale moj organizm na czczo postanowil zadecydowac za mnie. I dzieki temu mam jednego zdrowego synka:-)

I to gadanie ze cukry szaleja po 24tc a przy koncowce jeszcze bardziej... no szaleja i na to nie mamy wplywu.
Tylko trzeba sluchac swojego organizmu i jednym uchem wpuszczac, a drugim wypuszczac zbedne informacje dla zdrowia psychicznego wlasnego:-)
To też jest ważne ,bo mi się wydaje ,że w tej chorobie nie ma jednego skutecznego sposobu i każdy ma z tym inaczej. Trzeba przyjąć co jest i od siebie dawać jak najwięcej,żeby było ok.

Dzwoniłam wczoraj do mojej diabetolog pow. Że ta co mam w domku insulinę levemir działa tylko na poranne cukry a te mam ok. Muszę przyjść do niej to mi wypisze taka po jedzeniu ale dopiero w środę ...więc narazie dietka ostra.
Byliśmy w ,kraj na USG dzidzia ma się dobrze waży ponad 1600

reklama
Do góry