reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

A orientujesz się jak teraz z tą refundacja ? Bo wszędzie na internecie pisze,że jest to refundowane do insuliny to co jeszcze insulina? Nic mi nie wspominała,pochwaliła mnie że mam bardzo dobre cukry. Coraz bardziej mi to nie pasuje.

Refundowane do insuliny dla cukrzycy t1 przy trzech wkluciach.
Refundowane dla ciezarnych i pologu z cukrzyca, stosujace insuline.
Dla niewidomych.
I refunfowane dla dzieci z cukrzyca.

To sa nas dotyczy kategoria nr 2 :-)

i nie wiem skad ona wziela 65zl jak jest 76,50zl za 2 tyg.

reklama
Refundowane do insuliny dla cukrzycy t1 przy trzech wkluciach.
Refundowane dla ciezarnych i pologu z cukrzyca, stosujace insuline.
Dla niewidomych.
I refunfowane dla dzieci z cukrzyca.

To sa nas dotyczy kategoria nr 2 :-)

i nie wiem skad ona wziela 65zl jak jest 76,50zl za 2 tyg.
No wlasnie ja znalazłam to samo ,z tym że ja insuliny nie przyjmuje i nic mi o tym nie mówiła ,pochwaliła mnie i powiedziała,że cukry są ok.

No wlasnie ja znalazłam to samo ,z tym że ja insuliny nie przyjmuje i nic mi o tym nie mówiła ,pochwaliła mnie i powiedziała,że cukry są ok.

Moze cos sie zmienilo?
Bo wg tych wytycznych nie lapiesz sie. Sama cukrzyca ciazowa nie jest wskazaniem do refundacji. A przynajmniej nie byla, bo tak jak mowie - moze cos sie zmienilo;-)

Moze cos sie zmienilo?
Bo wg tych wytycznych nie lapiesz sie. Sama cukrzyca ciazowa nie jest wskazaniem do refundacji. A przynajmniej nie byla, bo tak jak mowie - moze cos sie zmienilo;-)
No dlatego to mnie już całkiem zastanowiło. Jak mi będzie chciała wcisnąć insulinę to się najpierw skonsultuje z innym lekarzem. Ale może coś się zmieniło,albo będzie to chciała obejść sama nie wiem. Jak będę wiedzieć we wtorek co i jak to dam znać.

Hej dziewczyny. Ja po wizycie u diabetologa ,powiedziałam,że nie chce sensora i Pani była bardzo na tak,bo co? Bo nie przyszedł czy nie mogła zrobić na niego zamówienia,w każdym razie sie nie dało. Mam nadzieję,że to już zamknięty temat. Dostałam skierowanie do diabetologa,bo pani doktor boi się,że będę się głodzić i będą ketony w moczu. Narazie cukry zadawalajace,dostałam receptę na paski ☺️

W koncu dostalas recepte na paski:-)
Mnie sie wydaje ze nie mogla zrobic zamowienia na sensor bo nie jestes na insulinie. Wazne ze masz refundacje i pamietaj zeby przed samym snem cos zjesc i ketonow nie bedzie.

W koncu dostalas recepte na paski:-)
Mnie sie wydaje ze nie mogla zrobic zamowienia na sensor bo nie jestes na insulinie. Wazne ze masz refundacje i pamietaj zeby przed samym snem cos zjesc i ketonow nie bedzie.
Zawsze coś zjadam małego przed snem. Cukry najlepsze wlasnie mam z rana. Robiłam takie rutynowe badanie moczu ostatnio to pisało,że ketonów brak.

Dziewczyny,miała któraś z was konsultacje u dietetyka ,albo chodzi regularnie ?

A ktos Cie wysyla?
Ja bylam - strata czasu wg mnie i pieniedzy na diety. Dla osob ktore nie cierpia diet z warzeniem jest to katorga.
Latwiej poszukac przepisow dla niskiego IG w internecie czy w ksiazkach Musiałowskiej:-)

reklama
A ktos Cie wysyla?
Ja bylam - strata czasu wg mnie i pieniedzy na diety. Dla osob ktore nie cierpia diet z warzeniem jest to katorga.
Latwiej poszukac przepisow dla niskiego IG w internecie czy w ksiazkach Musiałowskiej:-)
To samo powiedziałam diabetolog,że nie znoszę jeść na przymus tego co ktoś mi narzuci. Powiedziała,że nie muszę się tym do końca kierować ,ale chce żeby mi ktoś pilnował kalorii żebym się nie głodziła. No i dziś już miałam telefon od dietetyka ,kiedy przyjadę na wizytę ,że to ważne w cukrzycy ciążowej i mam 7-14 dni przed wizytą pisać dziennik co jadłam,ile i o której. Chore to jest dla mnie ,bo nalegała na 7 lutego,bo im wcześniej tym lepiej . A jakoś do tej pory jadłam sama,głodna nie jestem i jest ok. No i stanęło na 14 lutym jak będę spowrotem u lekarza w szpitalu.

Do góry