reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Muszę się zakręcić u jakiegoś lekarza w takim razie, żeby przejrzał te moje cukry 😃 godzinka czekania to jeszcze nie tak źle, a prywatnie jakieś przesunięcia się zdarzają. Przynajmniej wstawać nie trzeba na 7 żeby się zarejestrować 😂
No nie ostatnio miałam wizytę o 18,a teraz o 11. Ale zastanawiam się czy nie pisać normalnie w jakiś dzienniczek tych pomiarów,bo mam wrażenie,że coś miesza ta aplikacja .

reklama
No nie ostatnio miałam wizytę o 18,a teraz o 11. Ale zastanawiam się czy nie pisać normalnie w jakiś dzienniczek tych pomiarów,bo mam wrażenie,że coś miesza ta aplikacja .
A jaki masz glukometr jeśli mogę zapytać? Ja działam na Contour Plus One i też ma niby aplikację jakąś

A jaki masz glukometr jeśli mogę zapytać? Ja działam na Contour Plus One i też ma niby aplikację jakąś
Ja mam Contour Plus Elite . Mam apke ściągniętą połączona z glukometrem i jak mierze to odrazu mi się tam wyświetla pomiar i możesz zaznaczyć czy to na czczo czy po jedzeniu itp.

Ja mam Contour Plus Elite . Mam apke ściągniętą połączona z glukometrem i jak mierze to odrazu mi się tam wyświetla pomiar i możesz zaznaczyć czy to na czczo czy po jedzeniu itp.
No to podobna pewnie ta apka… no nic, umówię się jak mnie wypuszczą ze szpitala z kontroli szwu i zobaczę co tam ciekawego powie 🙈

No to podobna pewnie ta apka… no nic, umówię się jak mnie wypuszczą ze szpitala z kontroli szwu i zobaczę co tam ciekawego powie 🙈
Myślę,że to ta sama apka będzie . Trzymam kciuki,żeby było wszystko dobrze ❤️ Ja jestem świeża w sumie ,10+5 . Mam kombo lekarzy teraz dzień po dniu gin,diab + Endo i prenatalne 😂

U mnie ok i to na tyle, że od jakiegoś czasu zero diety. Słodycze, białe pieczywo itd. Nie obżeram się ale próbuję zrozumieć swój organizm i wszystko jest ok.
Nie namawiam tu nikogo do złego po prostu ja czuję czego organizm się domaga, a ta moja cukrzyca to wydaje mi się błędem labu.
Tak więc samokontrolę będę prowadzić,ogólnie sobie chwalę i mam się na baczności bo taki chyba najbardziej newralgiczny okres cukrzycowy za jakieś 10 tyg. bodajże.

Ale spojrzenia swoje na poradnię diabetologiczną mam, oprócz glukometru i pasków to ja żadnego leczenie/prowadzenia przypadku nie widzę.

A jak u Ciebie Nath? I jak tam się ogólnie macie dziewczyny?

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie ok i to na tyle, że od jakiegoś czasu zero diety. Słodycze, białe pieczywo itd. Nie obżeram się ale próbuję zrozumieć swój organizm i wszystko jest ok.
Nie namawiam tu nikogo do złego po prostu ja czuję czego organizm się domaga, a ta moja cukrzyca to wydaje mi się błędem labu.
Wkurzyłam diabetologa bo ona trzyma się swojego i po 2 miesiącach (dopiero) jak powiedziałam jej,że zrobię krzywą to wystawiła mi zaświadczenie,że mam cukrzycę..
Krzywa nic nie zmienia bo tylko pokaże, że super się prowadzę- no a ja wiem,że tak nie jest bo jem co chcę.
Tak więc samokontrolę będę prowadzić,ogólnie sobie chwalę i mam się na baczności bo taki chyba najbardziej newralgiczny okres cukrzycowy za jakieś 10 tyg. bodajże.

Ale spojrzenia swoje na poradnię diabetologiczną mam, oprócz glukometru i pasków to ja żadnego leczenie/prowadzenia przypadku nie widzę.

A jak u Ciebie Nath? I jak tam się ogólnie macie dziewczyny?
Ja dzisiaj po wizycie u diabetologa. Powiedział,że cukier super ,jedynie po tej pizzy to był jeden wysoki pomiar. Trochę jestem zła i mam wrażenie,że mnie chce naciągnąć. W wtorek mam przyjść do niej do poradni i dostanę zapotrzebowanie na sensor. Kosztuje ok 60zl na dwa tygodnie i cały czas będzie mi mierzył cukier,ale do tego też dostane receptę na paski i też będę musiała mierzyć glukometrem. Pani doktor powiedziała,że testowała na sobie i np z sensora miała cukier 150,a z glukometru jednak niższy. No nie wiem po co mi jedno i drugie skoro dalej mam się kłuć i teraz jeszcze podwójnie . Ogarnęłam już skierowanie i we wtorek jadę do tej poradni,tam niestety nie ma na godziny więc posiedzę. Ogólnie czuje się dobrze. Wczoraj miałam wizytę u gin ,widać było nóżki,rączki piękne to było 🥰 W poniedziałek prenatalne ,potem od nowa poradnia i tak leci od lekarza do lekarza.

Do góry