reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

@Koniczynka1 pamietaj ze nawet jesli diabetolog sie uprze to i tak nie zmusi Cie do niczego. (Ja swojej diablo nie posluchalam jak chciala mi wpierniczyc insuline doposilkowa). Porozmawiaj z nia jak z czlowiekiem normalnym bo jednak faktycznie insulina kiedy cukry w normie to dziwny pomysl. Wage masz moze i niska ale nie liczy sie Twoja waga tylko waga dzidziusia tak naprawde. Zwlaszcza ze ginekolog nie widzi w Twojej wadze nic zlego.
Jak nie wierzy Ci z paskami ketonowymi to rob jej zdjecia ;-)

reklama
Powtórzyłam dla swojego spokoju, zgodnie z zaleceniem lekarza prowadzącego, glukozę na czczo, wyszło 92. A niespełna tydzień temu 137 (z palca 95), pozostałe badania po 1 h i 2h w porządku. Już nie wiem, czy ktoś pomylił próbki w labo, czy o co chodzi. Specjalnie nie zmieniałam diety, żeby powtórzyć badanie.

Powtórzyłam dla swojego spokoju, zgodnie z zaleceniem lekarza prowadzącego, glukozę na czczo, wyszło 92. A niespełna tydzień temu 137 (z palca 95), pozostałe badania po 1 h i 2h w porządku. Już nie wiem, czy ktoś pomylił próbki w labo, czy o co chodzi. Specjalnie nie zmieniałam diety, żeby powtórzyć badanie.
Bardzo możliwe, że coś tam przekombinowali. Czyli tak, czy inaczej cukrzyca, ale przynajmniej wiesz, że wynik 137 był gruuubo przesadzony i może sama dieta da rade 😀

Witam się po wizycie u diabetologa. Dostałam insulinę na noc 8 jednostek i obserwować, zwiększać max do 12 puki co. Plus insulina do posiłków 3 jednostki, w razie potrzeby 4. Mierzyć i wizyta za 2 tygodnie i wtedy decyzja o dawkach. Lekarz konkretny, wszystko wiem bo to 3 ciąża. Nie ma na co czekać wiem, że bez insuliny cukru nie opanuję.

Witam się po wizycie u diabetologa. Dostałam insulinę na noc 8 jednostek i obserwować, zwiększać max do 12 puki co. Plus insulina do posiłków 3 jednostki, w razie potrzeby 4. Mierzyć i wizyta za 2 tygodnie i wtedy decyzja o dawkach. Lekarz konkretny, wszystko wiem bo to 3 ciąża. Nie ma na co czekać wiem, że bez insuliny cukru nie opanuję.
Dobrze ze trafiłaś na odpowiedniego i konkretnego lekarza 💪.
Insulina napewno nie zaszkodzi a pomoże 🤞🏻

reklama
Dobrze ze trafiłaś na odpowiedniego i konkretnego lekarza 💪.
Insulina napewno nie zaszkodzi a pomoże 🤞🏻
Moje starsze dzieci urodziły się z wagą 3400 w 37+1, i 3800 w 39+5, więc dla mnie im szybciej nad tym zapanuje tym lepiej. Nie chcę rodzic naturalnie dziecka z wagą powyżej 4000. Juz 3800 było moja granicą, ostatni ten moment był trudny, zdecydowanie łatwiej było mi urodzić 3400.

Do góry