reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

No właśnie ja na początku miałam wrażenie,że czasu mam ,a tu jest różnie ,cukrzyca ,szyjka,łożysko i milion rzeczy. Wiem,że teraz to dwa dni i kurier wszystko przywozi,ale jakoś moja głowa będzie spokojniejsza będzie. A i finansowo lepiej podzielić na raty. A 23tc to już można coś działać .
O biedna ,współczuję Ci tego szpitala 😭 Zastrzyk na rozwój płuc dostałaś ? Podobno boli jak nie wiem co
Ja miałam dwie serie po 3 zastrzyki na sterydy :) w 25 i 30 tc. Nie boli aż tak jak mówią. Jak dla mnie zastrzyki przeciwzakrzepowe z clexany są gorsze 🙈

reklama
Odnośnie bólu spojenia łonowego, więzadeł i pleców to ja się nawet wypowiadać nie będę 😂 to leżenie nie pomaga na dolegliwości i mam wręcz wrażenie, że przez osłabione mięśnie jest jeszcze gorzej niż mogłoby być.
W następną środę do szpitala i mam ogromną nadzieję, że dostanę zielone światło na chodzenie, albo chociaż od 36 tc 🙏🏼

Ja jestem na nocnej, bo mi się w 31 cukry na czczo rozjechaly a po walce z szyjką i moim organizmem już nie miałam siły walczyc o cukry rano. Teraz jak mam powyżej 90 rano to sobie podnoszę jednostkę/ dwie co 2/3 dzień i tyle.
Odnośnie leżenia to doskonale wiem co czujesz. Mam taki tryb od połowy stycznia a od połowy grudnia leżałam 80% czasu. Teraz jak sama wiesz wstaję tylko do łazienki. To niestety też nie pomaga przy cukrach. Położne w szpitalu były w szoku, że się i tak moje cukry po posiłku trzymają a po sterydach miałam max 170, gdzie kobietki mają wybicia po 300

Ja tak mialam w pierwszej ciazy jak opisujesz. Po sterydach tak do 200 a na czczo problemy. Zobaczymy jak teraz bo zjadlam jablko zeby zabic glod i mam 140🤷‍♀️ dostalam dzis rzyg zupke i jako nowo przyjeta nie dostalam drugiego dania wiec czekam na ta kolacje. Chociaz mam chlebek i do chlebka cos to nie mam masla a tak to przeciez nie zjem 🙈🤭

Z ciekawosci na ile jednostek weszlas? Mi w 30tc zaczely swirowac ale przy 15j jestem wstanie jakos je okielznac. Podnosilas przy sterydach? Mam jutro teleporade z diablo i dopytam. Nie pamietam zebym za pierwszym razem podnosila na czas sterydow a tu mi lekarka mowi ze bedzie trzeba korygowac 🤷‍♀️

Ja tak mialam w pierwszej ciazy jak opisujesz. Po sterydach tak do 200 a na czczo problemy. Zobaczymy jak teraz bo zjadlam jablko zeby zabic glod i mam 140🤷‍♀️ dostalam dzis rzyg zupke i jako nowo przyjeta nie dostalam drugiego dania wiec czekam na ta kolacje. Chociaz mam chlebek i do chlebka cos to nie mam masla a tak to przeciez nie zjem 🙈🤭

Z ciekawosci na ile jednostek weszlas? Mi w 30tc zaczely swirowac ale przy 15j jestem wstanie jakos je okielznac. Podnosilas przy sterydach? Mam jutro teleporade z diablo i dopytam. Nie pamietam zebym za pierwszym razem podnosila na czas sterydow a tu mi lekarka mowi ze bedzie trzeba korygowac 🤷‍♀️
Ja przy sterydach jeszcze nie miałam wcale insuliny. Włączyli mi ją dopiero w 31, też niechętnie - położne, które się tym zajmują nie widziały sensu, ale się profesorka uparła to dla świętego spokoju dały. Teraz mam 15j i nie wiem czy nie podbić do 16, bo coś mi za dużo rano dalej - może kwestia tego, że za późno kolację przez ostatnie dwa dni jadłam 🙈

Wczoraj wieczorem probiotyk dopochwowo był.

To stawiam ze gdzies podraznilas i stad ta krewka ale wiesz ze kazda plamke trzeba skonsultowac z lekarzem nie? Pamietaj ze lepiej oczyszcza jelitka lactulosum bo czopek dziala tylko na dolny odcinek czyli wyleci tylko ten czop co tak dlugo mialas. Stanowczo za dlugo jesli mowimy juz o tygodniu. Bedzie dobrze tylko reaguj szybciej nastepnym razem i jak czasami podbije cukier to nie szkodzi bo lepiej tak niz zaparcie:-)

Ja przy sterydach jeszcze nie miałam wcale insuliny. Włączyli mi ją dopiero w 31, też niechętnie - położne, które się tym zajmują nie widziały sensu, ale się profesorka uparła to dla świętego spokoju dały. Teraz mam 15j i nie wiem czy nie podbić do 16, bo coś mi za dużo rano dalej - może kwestia tego, że za późno kolację przez ostatnie dwa dni jadłam 🙈

O tak... lezacy styl zycia stanowczo nie wspolgra z cukrami rano 🥴 ja poki rano sie nie przebiore i nie pojdedo wc to nawet nie siegampo glukometr..... 🥴🥴🥴

reklama
To stawiam ze gdzies podraznilas i stad ta krewka ale wiesz ze kazda plamke trzeba skonsultowac z lekarzem nie? Pamietaj ze lepiej oczyszcza jelitka lactulosum bo czopek dziala tylko na dolny odcinek czyli wyleci tylko ten czop co tak dlugo mialas. Stanowczo za dlugo jesli mowimy juz o tygodniu. Bedzie dobrze tylko reaguj szybciej nastepnym razem i jak czasami podbije cukier to nie szkodzi bo lepiej tak niz zaparcie:-)
Tak,tak wiem. Wizyta pojutrze więc napewno o tym powiem.

Do góry