Ja miałam dwie serie po 3 zastrzyki na sterydy w 25 i 30 tc. Nie boli aż tak jak mówią. Jak dla mnie zastrzyki przeciwzakrzepowe z clexany są gorszeNo właśnie ja na początku miałam wrażenie,że czasu mam ,a tu jest różnie ,cukrzyca ,szyjka,łożysko i milion rzeczy. Wiem,że teraz to dwa dni i kurier wszystko przywozi,ale jakoś moja głowa będzie spokojniejsza będzie. A i finansowo lepiej podzielić na raty. A 23tc to już można coś działać .
O biedna ,współczuję Ci tego szpitala Zastrzyk na rozwój płuc dostałaś ? Podobno boli jak nie wiem co
reklama
Odnośnie bólu spojenia łonowego, więzadeł i pleców to ja się nawet wypowiadać nie będę to leżenie nie pomaga na dolegliwości i mam wręcz wrażenie, że przez osłabione mięśnie jest jeszcze gorzej niż mogłoby być.
W następną środę do szpitala i mam ogromną nadzieję, że dostanę zielone światło na chodzenie, albo chociaż od 36 tc
W następną środę do szpitala i mam ogromną nadzieję, że dostanę zielone światło na chodzenie, albo chociaż od 36 tc
gooskaw
Fanka BB :)
Ja jestem na nocnej, bo mi się w 31 cukry na czczo rozjechaly a po walce z szyjką i moim organizmem już nie miałam siły walczyc o cukry rano. Teraz jak mam powyżej 90 rano to sobie podnoszę jednostkę/ dwie co 2/3 dzień i tyle.
Odnośnie leżenia to doskonale wiem co czujesz. Mam taki tryb od połowy stycznia a od połowy grudnia leżałam 80% czasu. Teraz jak sama wiesz wstaję tylko do łazienki. To niestety też nie pomaga przy cukrach. Położne w szpitalu były w szoku, że się i tak moje cukry po posiłku trzymają a po sterydach miałam max 170, gdzie kobietki mają wybicia po 300
Ja tak mialam w pierwszej ciazy jak opisujesz. Po sterydach tak do 200 a na czczo problemy. Zobaczymy jak teraz bo zjadlam jablko zeby zabic glod i mam 140 dostalam dzis rzyg zupke i jako nowo przyjeta nie dostalam drugiego dania wiec czekam na ta kolacje. Chociaz mam chlebek i do chlebka cos to nie mam masla a tak to przeciez nie zjem
Z ciekawosci na ile jednostek weszlas? Mi w 30tc zaczely swirowac ale przy 15j jestem wstanie jakos je okielznac. Podnosilas przy sterydach? Mam jutro teleporade z diablo i dopytam. Nie pamietam zebym za pierwszym razem podnosila na czas sterydow a tu mi lekarka mowi ze bedzie trzeba korygowac
gooskaw
Ech,co się uciesze ogarniam sobie ubranka to coś się musi wydarzyć. Poszłam do łazienki,a tam plamka krwi i będziesz spokojna i zrelaksowana. Wizytę mam po jutrze .
Nie podraznilas niczym? Jakies globulki czy cos?
Ja przy sterydach jeszcze nie miałam wcale insuliny. Włączyli mi ją dopiero w 31, też niechętnie - położne, które się tym zajmują nie widziały sensu, ale się profesorka uparła to dla świętego spokoju dały. Teraz mam 15j i nie wiem czy nie podbić do 16, bo coś mi za dużo rano dalej - może kwestia tego, że za późno kolację przez ostatnie dwa dni jadłamJa tak mialam w pierwszej ciazy jak opisujesz. Po sterydach tak do 200 a na czczo problemy. Zobaczymy jak teraz bo zjadlam jablko zeby zabic glod i mam 140 dostalam dzis rzyg zupke i jako nowo przyjeta nie dostalam drugiego dania wiec czekam na ta kolacje. Chociaz mam chlebek i do chlebka cos to nie mam masla a tak to przeciez nie zjem
Z ciekawosci na ile jednostek weszlas? Mi w 30tc zaczely swirowac ale przy 15j jestem wstanie jakos je okielznac. Podnosilas przy sterydach? Mam jutro teleporade z diablo i dopytam. Nie pamietam zebym za pierwszym razem podnosila na czas sterydow a tu mi lekarka mowi ze bedzie trzeba korygowac
Nath096
Wczoraj wieczorem probiotyk dopochwowo był.Nie podraznilas niczym? Jakies globulki czy cos?
Nath096
No i po tym czopku była dwójka,ale nie było łatwo .Wczoraj wieczorem probiotyk dopochwowo był.
gooskaw
Wczoraj wieczorem probiotyk dopochwowo był.
To stawiam ze gdzies podraznilas i stad ta krewka ale wiesz ze kazda plamke trzeba skonsultowac z lekarzem nie? Pamietaj ze lepiej oczyszcza jelitka lactulosum bo czopek dziala tylko na dolny odcinek czyli wyleci tylko ten czop co tak dlugo mialas. Stanowczo za dlugo jesli mowimy juz o tygodniu. Bedzie dobrze tylko reaguj szybciej nastepnym razem i jak czasami podbije cukier to nie szkodzi bo lepiej tak niz zaparcie:-)
gooskaw
Ja przy sterydach jeszcze nie miałam wcale insuliny. Włączyli mi ją dopiero w 31, też niechętnie - położne, które się tym zajmują nie widziały sensu, ale się profesorka uparła to dla świętego spokoju dały. Teraz mam 15j i nie wiem czy nie podbić do 16, bo coś mi za dużo rano dalej - może kwestia tego, że za późno kolację przez ostatnie dwa dni jadłam
O tak... lezacy styl zycia stanowczo nie wspolgra z cukrami rano ja poki rano sie nie przebiore i nie pojdedo wc to nawet nie siegampo glukometr.....
reklama
Nath096
Tak,tak wiem. Wizyta pojutrze więc napewno o tym powiem.To stawiam ze gdzies podraznilas i stad ta krewka ale wiesz ze kazda plamke trzeba skonsultowac z lekarzem nie? Pamietaj ze lepiej oczyszcza jelitka lactulosum bo czopek dziala tylko na dolny odcinek czyli wyleci tylko ten czop co tak dlugo mialas. Stanowczo za dlugo jesli mowimy juz o tygodniu. Bedzie dobrze tylko reaguj szybciej nastepnym razem i jak czasami podbije cukier to nie szkodzi bo lepiej tak niz zaparcie:-)