blanny
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy ciążowej i wszystko było ok do końca...No niestety jeżeli nadal wskazuje w drugiej ciąży że masz cukrzycę ciążową to musisz po prostu przejść na insulinę i to będzie najodpowiedniejsze ,musisz swojemu dziecku dostarczyć tego czego twój organizm sam nie może wytworzyć to jest normalne więc lepiej się kłóć,trzymać dietę mieć zdrowe dziecko niż rozważać inne rozwiązania bo one i tak nie pomogą...
Ja nie mam co chce ciążową w obu ciążach w obu ciążach byłam na insulinę i dzieci są zdrowe.
A z synkiem w drugiej ciąży miałam, byłam na diecie insulinie, synek miał zdiagnozowany późne zahamowanie wzrastania płodu, ja małowodzie... Synek urodził się kilogram mniejszy i prawie 10 cm krótszy od córki. I bujamy się do dziś z tym, jest poniżej 3 centyla i waga, i wzrost, i z anemia 2 lata walki... I tak się zastanawiam czy to nie przez to.
Oczywiście, że chce jak najlepiej dla dziecka i jeśli tych cukrów nie ogarnę, to dostanę insulinę i będę brała... Ale do 19 czerwca mam czas, bo wtedy mam wizytę.
Dziś wstałam o 4:30 i zmierzyłam cukier - 104. Czyli albo on mi w ogóle po kolacji nie spada do rana albo nie wiem po kolacji miałam 114.