reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Marta 137 to jest troszeczkę przekroczona norma, zrób tak jak dziewczyny mówią rozbij sobie to śniadanko na dwie części. najważniejsze ze nie masz dużych skoków cukry typu 160 , 190 czy więcej .
ja się tak zastanawiam dlaczego my normę mamy do 120 po godz przecież jeszcze niedawno norma była do 140 po godzinie to co wtedy

reklama
Chleb z Sonko chrupki ale nie ten 7 ziaren. Zawartość cukrów w 1 desce to 0,04 przy czym w innym deskach jakie czytał Narzeczony w sklepie: 0,7 (chleb się nazywał "bez cukru")
Tym chlebem sobie uregulowałam cukier, wczoraj na bank przegięłam z ilością ;) zaraz idę jeść więc zobaczymy :)

Pieczywo Lekkie żytnie :: Sonko - dbaj o siebie!
wartosci-odzywcze.gif
w-100-g.gif
kromka.gif
Wartość energetyczna1534 kJ / 362 kcal84 kJ / 20 kcal
Białko8,6 g0,5 g
Węglowodany, w tym:
Cukry*
74,3 g
0,7 g
4,1 g
0,04 g

Agnieszka 116, a duże masz te cukry? mi też dzisiaj wariują, nieraz mam dni że nie trzymam się diety i nie przekraczają anwet 100, a nieraz jak mi wyskoczy to już w ogóle jeść się boję...

u mnie dzisiaj też cukry jakieś zakręcone, zjadłam kurczaka z rożna (znaczy taki porządny obiad) i cukier 77, a śniadanko standard (2 jajka i 2 cienkie kromki żytniego) i cukier 121
może to ta pogoda :-)

ja dzisiaj po obiedzie 144...mój najwyższy wynik dotychczas...ale cały czas praktycznie leżę...i znowu muszę sobie dietę regulOWAĆ
A dziewczyny...dużo schudłyście na tej diecie? Bo ja ponad 3 kg i jak byłam na ostatniej wizycie to gin nie zrobił mi usg i zastanawiam się jak tam moja dzidzia..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w 3 tygodnie 2,5 kg na minusie... Ale od początku ciąży przywaliłam 17 więc bardzo dobrze, że szczupleję. Bardzo puchłam od 20 tc, nie wchodziłam w żadne buty, KAŻDE skarpetki mnie uciskały, dramat... teraz jest o niebo lepiej...

Wczoraj pożarłam 2 kostki czekolady 90 %... pyszna była... i 2 gryzy drożdżówki... i było ok ;)
A czasem mi cukry też szaleją... 2-3 dni jest idealnie i nagle nie wiadomo skąd 140...
Jutro mam wizyte u diabetologa

Do góry