reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
ja też czasem mierzyłam na dwoch glukometrach ale można oszaleć...na contour mam wyniki zawsze o 30 jednostek mniejsze niż na evercare...dlatego zostałam przy jednym.
Smutna Lala u mnie jeżeli wiem że glukometr przesadził, bo mimo malego posilku cukier jest duży to mierze z innego palca...tylko staraj się nie wyciskać bo to naprawde zawyża dużo wyniki

no z cukrami tak jest. mi kiedys po platkach z mlekiem 197... az sie wystraszylam.

poki co: informujcie diabetologa i jesli on powie ze nie ma paniki to nie ma :). grunt to ustalic sobie takie menu po ktorym zawsze beda ladne cukry bez kilometrowych spacerow :p. ja jadlam w kolko to samo niewiele zmieniajac i naprawde bylo ok.

jak mi dziecko pozwoli moge Wam wkleic moj jadlospis.

i powtarzajcie sobie: jeszcze tylko chwilka i bedzie po wszystkim. to wszystko jest dla Waszego i dzieciaczkow dobra. :)

i powtarzajcie sobie: jeszcze tylko chwilka i bedzie po wszystkim. to wszystko jest dla Waszego i dzieciaczkow dobra. :)

oj kochana ja sobie powtarzam to kilka razy dziennie i chyba dzięki temu jeszcze jakoś daje rade bo już naprawdę mam po dziurki w nosie tych kasz jogurtów naturalnych i reszty
bardzo proszę jak znajdziesz czas o te jadłospisy na pewno się przydadzą

Isia a u Ciebie jak mały już na świecie czy jeszcze w dwupaku?

Ostatnia edycja:
tylko staraj się nie wyciskać bo to naprawde zawyża dużo wyniki

Jesteś pewna, że zawyża. Ja gdzieś czytałam, że z krwi wyciskanej "na siłę" z palca wynik może wyjść właśnie zaniżony, więc już sama nie wiem. A właśnie przed chwilą wyciskałam, bo nie chciała lecieć i miałam na granicy :(

hmmm... mnie nawet w szpitalu lekko wyciskali...

W każdym razie- wczoraj miałam super dzień... tylko jeden wynik po jedzeniu był 127 więc uważam, że nieźle :)
Tylko to spojenie łonowe tak boli.... jak chodzę, leżę, przy siedzeniu chyba najmniej ...
A jak u Was?

Sor_ella z wlasnych obserwacji tak wywnioskowalam :) Ja mam problem rano, bo nie chce mi w ogóle krew lecieć, więc jak nie mam cierpliwości to czasem wyciskam na siłę. I raz jak tak zrobilam to od razu mnie otrzeźwiło jak mi 147 wyskoczyło...a potem już zmierzyłam na spokojnie i było w normie czyli do 90...tu nie chodzi o masowanie palca i wyciskanie lekko krwi, tylko o takie na siłę...ale mogę się mylić...
PS ostatnio robilam sobie wyniki i przy okazji chciałam sprawdzić swój glukometr i glukoza z krwi żylnej 77, natomiast z glikometru 84, więc raczej jest wiarygodny...

wyciskając krew "na siłę" po ukłuciu wyciskamy osocze i są błędne pomiary
najlepiej najpierw sobie przygotować palec masując go, kierując krew w strone opuszka i trzymać w dół
po wkłuciu już raczej nie masować, a już na pewno nie blisko miejsca wkłucia

reklama
Tylko to spojenie łonowe tak boli.... jak chodzę, leżę, przy siedzeniu chyba najmniej ...
A jak u Was?

Ja mam ostatnio popołudniami i w nocy bardzo silne bóle brzucha. Popołudniami głównie po większym posiłku, dlatego myślę, że to bóle żołądkowe lub mały mi coś uciska. Chociaż dziś się zaczęłam się zastanawiać, czy to jednak nie kręgosłup i ból po prostu tak promieniuje, ze może mi się wydaje, ze to brzuch.
Na usg wszystko w porządku.

Do góry