reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

dziewczyny jutro tłusty czwarte ja nie wiem jak ja to przeżyję :((
u mnie cukry wyjątkowo niskie coś dzisiaj po śniadaniu 52 , obiad 98 a kolacja 65 tak się zastanawiam czy cukrzyca mogła by się zacząć cofać już czy jest to raczej niemożliwe. Już drugi dzień z rzędu mam taki niski cukier po śniadaniu

reklama
Życzę Wam dzisiaj dziewczyny dużo cierpliwości... zwłaszcza dzisiaj ;) i wytrwałości.
Ja wczoraj na kolację poszalałam (ale też wiem, że po południu i wieczorami mogę bo cukry są ok): 4 cienkie kabanosy, mała galaterka z kurczaka, 1,4 serka typu włoskiego i kromka zwykłego chleba z chudą wędliną plus ogórek zielony. I cukier 105 :)

kurcze- tak mnie boli spojenie łonowe... tylko jak siedzę albo leżę i NIE RUSZAM NOGAMI to jest ok... Wizyta dopiero 19 lutego... może się jednak umówię wcześniej? Co mam na to robić żeby tak nie bolało? Już zaczęłam utykać i w domu trzymam sie ścian jak do łazienki idę... DO tego wszystkie stawy mi przeskakują- wpływ relaksyny czy mi czegoś brakuje?

A ja zeżarłam 3 pączki... kurde... od 4tyg. badam cukier glukometrem na czczo i 2h po sniadaniu i 2h po obiedzie, jak bylam u lekarza to mnie pochwalił ze wyniki podręcznikowe... no i dzisiaj popłynełam... mama upiekła pączki... zjadłam 3... po 2h cukier 220 :/... no ale to moja bardzo wielka wina... mam nadzieje ze wszystko bedzie OK :/ od jutra znowu posucha...

Ja miałam na podwieczorek: pół pączka !!! , małą kawę z mlekiem i deser domowej roboty: jogurt naturalny zmiksowany z mrożonymi truskawkami i żelatyną... taka a'la galaretka i po godzinie (bez insulina) 105 :)
Jutro mam powtórkę z hemoglobiny glikowanej... ciekawe jak wyjdzie... miesiąc temu w szpitalu była 6,3...

A spojenie dalej nie daje żyć ;(

Byłam dzisiaj w poradni i jestem w szoku...
:no:mialam trzy przekroczena po obiedzie...130, 142 i 154 i 1 po śnidaniu i 2 po kolacji i dostałam insulinę i jeszcze skierowanie do poradni patologii ciąży na Kopernika...jeszcze ta insulina to pikuś w porównaniu z tą patologią...ja nie chcę tam rodzić...czy wiecie jak to z porodem kiedy bierze się insulinę?
I czy może są dziewczyny, które były w poradni na patologii na Kopernika w Krakowei? Czy tam jest tak strasznie ja wygląda?

Ostatnia edycja:
reklama
Marta insulina nie jest zła będziesz mogła sobie na trochę więcej pozwolić, przynajmniej ja mogę . Ja się leczę w poradni w szpitalu miejskim w Bydgoszczy i tam muszę rodzić

Do góry