reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kruszynka, jak przepływy są dobre to najważniejsze. A co do łożyska to im starsze tym mniej wydolne. Ale Ty już jesteś w 32 tc więc źle an pewno nie będzie i może z tym drugim stopniem do porodu dowędrujesz:)

Moja dzidzia jest też mala, ale w 1 ciąży też córa wielkością nie grzeszyła po porodzie ważyła 3020, więc taka kruszynka była. My z mężem też mali byliśmy jak się rodziliśmy i jak gadałam z lekarzami to mówią, że to może być genetyczne i żeby się nie stresować.

reklama
Bojaca albo pozostałe juz mamusie :) mam do Was pytanko, czy miałyście problemy ze starzeniem łożyska? Bo ja mam w tej chwili II stopień i ma sie zgłaszac do kontroli raz w tygodniu np. jutro własnie idę. Wiem, ze łozysko starzeje sie szybciej przy cukrzycy, ale jakie to ma dalej konsekwencje? Przepływy sa ok, to najwazniejsze

Ja też mam łożysko II stopnia, ale pan doktor powiedział, że to jest na tym etapie ciąży norma.:tak:

Hej !
Chciałam się podzielić z wami wiadomością, że już urodziłam. Synek jest zdrowy, cukier miał ok, ważył 3320 kg. Ja po porodzie też mam cukry w normie, jem wszystko to co przed ciążą + słodycze.

gratuluje kochana !!!!!!

jak mnie tu dawno ni było mam tyle do opowiadania ze szok ;D mała waży prwie 7kg jest cudowna nie chce juz lezec tylko podnosi glowe kiedy popadnie a jak sie przy tym denerwuje ;D mamy pierwszego zabka mama zauwazyla niedawno myslalam ze to żarty ale naprawde zabek spcerujemy duzo korzystamy z super pogody.

mam nadzieje ze u cukrzycowych mamusiek wszystko o.k dacie rade już niedlugo i wy urodzicie i przekonacie sie ze macie cudowne zdrowe dzieci.

ja mialam lozysko II stopania ale im dlaej w ciazy tym normalne ze sie starzeje.....

Kurczę, nikt już nic nie potrzebuje zapytać:confused::dry:
Za tydzień już wybieram się na oddział na patologie ciąży i już zostanę do porodu:dry:

Asiek Ty nie musiałaś wcześniej leżeć w szpitalu, prawda??

Mamusie które już urodziły, napiszcie jak tam wasz cukier
!!
Iza:)???

hej :) ja urodzilam 26.9 jak sie okazalo w 38tc. ale mniejsza z terminem. jak sie dowiedzieli ze mam cukrzyce i nie trzymam diety od razu na patologie ciazy dieta i mierzenie cukru. cukier byl ok zawsze i nie sciemnialam :p ale maly juz mial odpowiednia wage i ordynator zdecydowal ze wywolujemy. no i wywolywalismy 3 razy skonczylo sie cieciem. dlugo nie mialam pokarmu maly mial hipoglikemie przez to. mi po cieciu cukier spadal do 46 nawet. ale pozniej juz ok, mam zalecona wizyte u diabetologa i mam powtorzyc test obciazenia glukoza. pare razy mierzylam cukier z ciekawosci i nie mialam wiecej niz 100. wiec chyba sie unormowalo. ale mnie strasza cukrzyca 2 typu...

Martusia powinnaś teraz cały czas mierzyć cukry a po 6 tygodniach zrobić sobie badanie 3 punktowe w obciążeniu 75 g glukozy no i wizyta u diabetologa.
Cukrzycą Cię nie straszą tylko rzetelnie informują, ze masz "szanse" na cukrzycę jesli nie zmienisz diety, trybu życia.

reklama
Martusia powinnaś teraz cały czas mierzyć cukry a po 6 tygodniach zrobić sobie badanie 3 punktowe w obciążeniu 75 g glukozy no i wizyta u diabetologa.
Cukrzycą Cię nie straszą tylko rzetelnie informują, ze masz "szanse" na cukrzycę jesli nie zmienisz diety, trybu życia.

tak tak wiem i pojde ale jeszcze pologu mi zostalo ze 2,3 tyg a lekarz na wypisie napisal ze do diabetologa po 8 tyg. szczerze? to ja mysle ze nie mialam tak strasznej cukrzycy... no ale pozyjemy zobaczymy.

Do góry