reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć dziewczyny,

Czy przyjmiecie mnie do grona słodkich mam?:-)

Napiszę trochę o sobie, jestem w 30 tygodniu ciąży bliźniaczej od jakiegoś miesiąca zaczęłam się bardzo źle czuć, mniej więcej po śniadaniu zaczęły się omdlenia, ból mięśni, ścisk w brzuchu, poty, ciemno przed oczami, trafiłam na oddział patologii ciąży, tam przyjęto mnie,ale nie porobiono żadnych badań oprócz krwi-wyszła anemia i niedokrwistość, więc leżałam tam 6 dni, nadał mdlałam, otwierali okno i nic się nie działo...wypisali mnie do domu, kazali brać żelazo, witaminy.. Ja natomiast podejrzewałam,że to wina cukru i poszłam poprosić moją lekarz z Medicover o powtórne badanie,bo pierwsze w 24 tygodniu ciąży mieściło się w normie, na czczo cukier 80 a po obciążeniu glukozą po 2h 139,00- uznano,że wyniki dobre. Już po następnym badaniu dostałam telefon,że pilnie mam się zgłosić do diabetologa, okazało się,ze cukier czczo oczywiście 81,ale po 1h 193,00 a po 2 h 158,00. Mam cukrzycę ciążową od dzisiaj zaczynam pomiary, dopiero zaczynam się uczyć,co mogę jeść a czego nie mogę, mam nadzieję,że uda mi się zbić glukozę dietą,bo te omdlenia są niezbyt przyjemne:-(

Czy macie może jakieś fajne pomysły na dania przy 19WW dziennie?

U mnie jeszcze na dobór złego jest podejrzenie cholestazy ciążowej, czekam na wyniki krwi-swędzi mnie okropnie brzuch i ręce...

halo halo jak tu pusto:nerd:

Dziewczyny mam pytanie ze wzgledu iz w pierwszej ciazy mialam cukrzyce(dieta) to w drugiej ciazy mialam robiony wczesniej cukier 13.tc (wyniki ok)znów dostalam skierowanie na ponowny cukier w 22.tc czy to nie za wczesnie???Ogólnie cukier robi sie 28.tc?:sorry2:

Witam... chciałam się tylko przywitać w gronie słodkich mam, przyszłych słodkich mam :)

Ja cukier mierzę dopiero 10 dzień i teraz w czwartek jadę na drugą wizytę do diabetologa. Cukry przeważnie mam w normie choć od paru dni na czczo wahają mi się 94-95. A dziś np z ciekawości zmierzyłam cukier na czczo, poszłam na spacerek i zmierzyłam ponownie. Był o jednostkę wyższy niż przed spacerem. Kompletnie nic już nie rozumiem. A jak wszystkie tutaj bardzo chciałabym uniknąć wizyty w szpitalu i dawkowania sobie insuliny.
Ehhh, zobaczymy co to będzie.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Wasze cukry :)

reklama
Cześć Dziewczyny :)

I ja chciałabym dołączyć do Waszego grona. Mam na imię Kaśka i to jest moja druga ciąża. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ale leczoną tylko dietą - co dziwne miałam skoki cukru tylko jak mnie badali w poradni...Jak mierzyłam sobie w domu to wszystko było ok, nawet lekarz mówił, że pewnie w domu oszukuję przy pomiarach :szok: później jednak stwierdzono, że mam to na tle nerwowym ( co badanie to się denerwowałam i bachh cukier w górę). Po ciąży wszystko było w porządku. Ale... właśnie ... jestem obciążona genetycznie ( mój dziadzio i moja mama) więc w poradni zapowiedzieli mi, że jak tylko będę w ciąży to mam się do nich natychmiast zgłosić.... no i tak się zgłaszam od miesiąca, bo telefonicznie się nie idzie dodzwonić więc wzięłam w tym tygodniu zwolnienie i jadę tam osobiście jutro albo pojutrze.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ;-)

Do góry