Cześć dziewczyny,
Czy przyjmiecie mnie do grona słodkich mam?:-)
Napiszę trochę o sobie, jestem w 30 tygodniu ciąży bliźniaczej od jakiegoś miesiąca zaczęłam się bardzo źle czuć, mniej więcej po śniadaniu zaczęły się omdlenia, ból mięśni, ścisk w brzuchu, poty, ciemno przed oczami, trafiłam na oddział patologii ciąży, tam przyjęto mnie,ale nie porobiono żadnych badań oprócz krwi-wyszła anemia i niedokrwistość, więc leżałam tam 6 dni, nadał mdlałam, otwierali okno i nic się nie działo...wypisali mnie do domu, kazali brać żelazo, witaminy.. Ja natomiast podejrzewałam,że to wina cukru i poszłam poprosić moją lekarz z Medicover o powtórne badanie,bo pierwsze w 24 tygodniu ciąży mieściło się w normie, na czczo cukier 80 a po obciążeniu glukozą po 2h 139,00- uznano,że wyniki dobre. Już po następnym badaniu dostałam telefon,że pilnie mam się zgłosić do diabetologa, okazało się,ze cukier czczo oczywiście 81,ale po 1h 193,00 a po 2 h 158,00. Mam cukrzycę ciążową od dzisiaj zaczynam pomiary, dopiero zaczynam się uczyć,co mogę jeść a czego nie mogę, mam nadzieję,że uda mi się zbić glukozę dietą,bo te omdlenia są niezbyt przyjemne:-(
Czy macie może jakieś fajne pomysły na dania przy 19WW dziennie?
U mnie jeszcze na dobór złego jest podejrzenie cholestazy ciążowej, czekam na wyniki krwi-swędzi mnie okropnie brzuch i ręce...