reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć dziewczyny,

Czy przyjmiecie mnie do grona słodkich mam?:-)

Napiszę trochę o sobie, jestem w 30 tygodniu ciąży bliźniaczej od jakiegoś miesiąca zaczęłam się bardzo źle czuć, mniej więcej po śniadaniu zaczęły się omdlenia, ból mięśni, ścisk w brzuchu, poty, ciemno przed oczami, trafiłam na oddział patologii ciąży, tam przyjęto mnie,ale nie porobiono żadnych badań oprócz krwi-wyszła anemia i niedokrwistość, więc leżałam tam 6 dni, nadał mdlałam, otwierali okno i nic się nie działo...wypisali mnie do domu, kazali brać żelazo, witaminy.. Ja natomiast podejrzewałam,że to wina cukru i poszłam poprosić moją lekarz z Medicover o powtórne badanie,bo pierwsze w 24 tygodniu ciąży mieściło się w normie, na czczo cukier 80 a po obciążeniu glukozą po 2h 139,00- uznano,że wyniki dobre. Już po następnym badaniu dostałam telefon,że pilnie mam się zgłosić do diabetologa, okazało się,ze cukier czczo oczywiście 81,ale po 1h 193,00 a po 2 h 158,00. Mam cukrzycę ciążową od dzisiaj zaczynam pomiary, dopiero zaczynam się uczyć,co mogę jeść a czego nie mogę, mam nadzieję,że uda mi się zbić glukozę dietą,bo te omdlenia są niezbyt przyjemne:-(

Czy macie może jakieś fajne pomysły na dania przy 19WW dziennie?

U mnie jeszcze na dobór złego jest podejrzenie cholestazy ciążowej, czekam na wyniki krwi-swędzi mnie okropnie brzuch i ręce...

halo halo jak tu pusto:nerd:

Dziewczyny mam pytanie ze wzgledu iz w pierwszej ciazy mialam cukrzyce(dieta) to w drugiej ciazy mialam robiony wczesniej cukier 13.tc (wyniki ok)znów dostalam skierowanie na ponowny cukier w 22.tc czy to nie za wczesnie???Ogólnie cukier robi sie 28.tc?:sorry2:

Witam... chciałam się tylko przywitać w gronie słodkich mam, przyszłych słodkich mam :)

Ja cukier mierzę dopiero 10 dzień i teraz w czwartek jadę na drugą wizytę do diabetologa. Cukry przeważnie mam w normie choć od paru dni na czczo wahają mi się 94-95. A dziś np z ciekawości zmierzyłam cukier na czczo, poszłam na spacerek i zmierzyłam ponownie. Był o jednostkę wyższy niż przed spacerem. Kompletnie nic już nie rozumiem. A jak wszystkie tutaj bardzo chciałabym uniknąć wizyty w szpitalu i dawkowania sobie insuliny.
Ehhh, zobaczymy co to będzie.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Wasze cukry :)

reklama
Cześć Dziewczyny :)

I ja chciałabym dołączyć do Waszego grona. Mam na imię Kaśka i to jest moja druga ciąża. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ale leczoną tylko dietą - co dziwne miałam skoki cukru tylko jak mnie badali w poradni...Jak mierzyłam sobie w domu to wszystko było ok, nawet lekarz mówił, że pewnie w domu oszukuję przy pomiarach :szok: później jednak stwierdzono, że mam to na tle nerwowym ( co badanie to się denerwowałam i bachh cukier w górę). Po ciąży wszystko było w porządku. Ale... właśnie ... jestem obciążona genetycznie ( mój dziadzio i moja mama) więc w poradni zapowiedzieli mi, że jak tylko będę w ciąży to mam się do nich natychmiast zgłosić.... no i tak się zgłaszam od miesiąca, bo telefonicznie się nie idzie dodzwonić więc wzięłam w tym tygodniu zwolnienie i jadę tam osobiście jutro albo pojutrze.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ;-)

Do góry