reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam was wszystkich bardzo serdecznie !! :)

Ja również postanowiłam dołączyć do waszego grona.Mam na imię Monika jest to moja pierwsza ciąża i obecnie jestem w 32 tygodniu, więc już bliżej mam niż dalej:) hehe. Ale niestety i ja borykam się z cukrzycą ciążową nie całe 2 miesiące;/ Obecnie jestem tylko na diecie naszczęscie, ale nie dużo brakło do tego abym miała insuline przed kolacją ,ponieważ NAGLE te cukry stały się wysokie, ale udało mi się to opanować i jem poprostu mniej niż do tej pory jadłam, a potem po zmierzeniu sobie dojadam , podzieliłam to tak jakby na dwie kolacje. Jest naprawdę cieżko wytrzymać,bo czasami nawet chodzę głodna no ale dla dobra mojego synka zrobię wszystko i staram się jak tylko mogę:)

pozdrawiam wszystkich:)

reklama
Witaj Phelania
user-online.png
:)

Ty również zmagasz się w tej chwili z cukrzycą ciążową?
I mam takie pytanko. Czy to prawda że przy cukrzycy ciążowej trzeba się zgłosić w terminie wyznaczonego porodu? Czy wiecie coś na ten temat?

Isia11 jak byłam w pierwszej ciąży to tak mi mówiono... poza tym lekarz monitował cukier, bo jakby był za duży to "podjąłby konkretne kroki " (cyt)

isia- ja jestem tu stała bywalczynia od conajmniej roku:)mialam cukrzyce ciazowa w pierwszej ciazy,i w drugiej ciazy pewnie bede tez miec:)ja rodzialm w 39.t.c dzien przed terminem ale od 35.tc trzeba monitorowac cukrzyce co drugi dzien jezdzialm na KTG,u mnie bylo małowodzie dzieki Bogu wszystko dobrze sie skonczylo:)

acha. A z dzieckiem było również wszystko w porządku? mam na myśli t czy np. nie miało żadnych problemów z cukrem bądz z czymś innym poprzez cukrzyce? i ile ważył twój bobasek?:)

reklama
No to faktycznie mało ;) tzn odpowiednio ;) Bo przeważnie każdy mówi że jak cukrzyca ciążowa to będzie duże dziecko i wiem właśnie że to nie ma nic do rzeczy , no chyba że osoba nie stosuje się do diety.
To długo byłaś na diecie ? całą ciąże ?
I mam jeszcze takie pytanie czy ty również miałaś taki problem jak ja.. bo np dziś po śniadaniu po zmierzeniu cukru po 1 h miałam 129 a z drugiego palca 109 !!:angry::szok: To jest normalnie chore !! Nie wiadomo na który wynik zwracać uwage ?!
I już nie pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego i słyszałam o tym od innych dziewczyn.. Jest to strasznie wkurzające bo dość że człowiek się stara jak tylko może a tu takie dziwne wyniki... Stosuje się do diety i naprawdę robie co w mojej mocy więc więcej chyba już nic nie mogę zrobić...

Do góry