reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witajcie,

podobno od lutego i moje paski maja wejść na listę refundacyjna. Czytałam oświadczenie producenta.

dziewczyny a jak z wagą waszych dzieciaczków. Ja jestem w 35 tc a moja córcia już wazy 3500 kg. Lekarz szacuje na urodzenie 4300 - 4400. Dzieci cukrzycowe maja dużą wagę urodzeniową.

reklama
hey ja narazie tak szybko potem poczytam ...Niko juz cała noc nie mial goraczki i dzis tez nie ma narazie ...wiec goraczka trwała jeddna noc i jeden dzien nie wiem co to czy zeby bo trzydniowka napewno nie ..ani katarku ani kaszlu wiec obstawiam zeby choc nie wyszły zadne :/

Witam serdecznie,
Jestem po raz pierwszy na forum i mogę trochę się gubić:) Jestem w drugiej ciąży obecnie 19 tydzień a moja córeczka ma 13 miesięcy ....Mały Łobuziak:szok: Niestety również zmagam się z cukrzycą w pierwszej ciąży dopiero od 24 tyg. byłam na diecie a teraz już od początku... ale da się przetrwać...
A tak wogóle to chciałam się po prostu przywitać...

Witam was kobietki.

Zwracam się do was z pytaniem ponieważ jeden lekarz tak drugi tak. Ponieważ test glukozą 50tką wyszedł nieprawidłowo choć ponoć źle zrobiony był ale to nie istotne. Dziś rano robiłam obciążenie glukozą 75tką. Mam wyniki i zgłupieję zanim pójdę do lekarza z nimi. Może któraś z was będzie w stanie mi powiedzieć czy one są w normie.

na czczo 75,5
godzinę po wypiciu glukozy 75g 174
dwie godziny po wypiciu 128

Z góry bardzo wam dziękuję za pomoc.

Iryska nie wiem co kto zdał ale gratuluję :)

Witam!
W weekend byłam w szkole i jeszcze nie nadrobiłam co pisałyście, ale wpadłam na moment, bo coś mi się przypomniała...
Maria - za parkowanie rzeczywiście dostałam kiedyś 100zł i 1 punkt karny, ale skoro Tobie to przysłali to znaczy, że nie wiedzą kto był kierowcą - spróbuj namówic kogoś kto ma prawko, żeby wziął na siebie część mandatów za parkowanie to ocalisz prawko:tak:

Neciuszka hey spokojnie nie masz cukrzycy po 2 godzinach jesli prezekroczyło by ci 140 to tak ale jak masz 124 to cukrzycy nie ma :)

asiula33 witamy nowa cukrzycowa jak masz pytania wal smiało :)

Zoyka-to aby do lutego,a jeśli nie to zmieniaj glukometr,bo zbankrutujesz. Z wagą to różnie bywa,jak cukrzyca się wyrównana to dzieci normalne się rodzą.Dużo znaczenia mają geny w tej sprawie.Mój synek urodził się 3150g przy silnej cukrzycy z dużymi dawkami insuliny. Córeczka teraz 3590g gdzie cukrzyca łagodniejsza była i niższe poziomy cukru miałam. No ale mówią, że drugie dziecko na ogół większe.

Asiula33- witaj wśród słodziaków.

Iryska - wielkie gratulacje dla męza :-) Kierowca na medal skoro nawet w takich warunkach mu poszło:-)

Neciuszka - wyniki masz w normie,więc nie masz się czym martwić:-) Cukrzycy nie masz:-)

Agula- super że gorączka minęła. Pewnie to od zębów bylo.

A ja dziś byłam z Przemkiem i koleżanką w BabyKinie na "W ciemności" i fajnie było:-) Mała została z mężem. Film jest dobry,chociaż będę jeszcze musiała go kiedyś drugi raz obejrzeć,bo 2/3 filmubiegałam za Przemkiem,więc nie do końca wszystkie szczegóły fabuły wyłapałam;-)

Cześć kochane słodziaki!!!!!!!!

Przepraszam was dziewuszki że tak sporadycznie pisze ale teraz szykuję gniazdo dla mojego dziecia:-D

Piszecie że u was śnieg a u mnie cisza ze śniegiem i bardzo się cieszę nie lubie jeździć samochodem jak jest snieg minusowa temperatura odrazu mam ciarki na plecach a jestem sama z moim 6-latkiem w domu 10 km od szpitala i w razie skurczy to mam nadzieję że albo rodzice po mnie podjadą albo jakoś sama dam radę do szpitala dojechać:zawstydzona/y: Mąż zły jest na mnie bo chce abym do czasu porodu do rodziców się przeniosła ale same wiecie co u siebie to u siebie;-).
Jeśli chodzi o gorączkę to ja też podawałam zawsze nurofen jak mały przekroczył 38 a najlepiej na przeziębienie u nas sprawdza się smarowanie amolem od małego smaruje Kacperka amolem i przeziębienie szybko przechodzi z tyłu z przodu troszke skronie za uszkami i stopy te miejsca smaruję codziennie wieczorem polecam naprawdę.

Kochane mam pytanko do was jestem na insulinie poród tuż tuż i co jak urodzę mam przyjmować jeszcze jakiś czas tą insulinę??? Dobrze że mam zapas bo takie ceny teraz masakra poprostu co oni zrobili:szok:

Pozdrawiam kochane:)

reklama
Asiula witaj. w pierwszej ciązy tez cukrzyca była??

iryska gratulacje dla M.Zmotoryzowanym łatwiej się życje ale tez bardziej stresująco.
ja tak jak Ewelina jak już jest snieg na drodze to już mam nerwa z tego powodu i mi pasowała
bezsniezna zima.

Nice ale kina zazdroszczę hehe ale kino z dzieckiem to już niezły hardcore. Super że m z takim małym dzieciątkiem zostaje, no
ale zrozumiałe że teraz musicie się dzielić :) sprawiedliwie.

Neciuszka masz spokój. Po godzinie jest do 180 po 2 jest do 140 więc masz luz:p. Powodzonka

W końcu udało zrobic mi sie pomiar na czczo i było 92 dla tzw. normalnych jest ok bo mamy do 110, ale pamiętam że w ciązy nigdy 90 nie przekro-czyła
no ale inna sprawa że się przestrzegało godzin posiłków itp. Do pomiaru po posiłku jeszcze nie doszło... no bo jak to 2 godziny nic nie jesć ;))

A słuchajcie- zgapiłam się z moimi paskimi, bo sa do grudnia 2011. Przypuszczam że miesiac to na bank jeszcze dobre ale
macie jakies info ile tak naprawde mogą być po dacie i dobre wskazania dawać. No bo co tak w zasadzie sie może az tak tam przeterminowac ?(a mam jescze jedno
nieotwarte.

Do góry