reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witajcie,

podobno od lutego i moje paski maja wejść na listę refundacyjna. Czytałam oświadczenie producenta.

dziewczyny a jak z wagą waszych dzieciaczków. Ja jestem w 35 tc a moja córcia już wazy 3500 kg. Lekarz szacuje na urodzenie 4300 - 4400. Dzieci cukrzycowe maja dużą wagę urodzeniową.

reklama
hey ja narazie tak szybko potem poczytam ...Niko juz cała noc nie mial goraczki i dzis tez nie ma narazie ...wiec goraczka trwała jeddna noc i jeden dzien nie wiem co to czy zeby bo trzydniowka napewno nie ..ani katarku ani kaszlu wiec obstawiam zeby choc nie wyszły zadne :/

Witam serdecznie,
Jestem po raz pierwszy na forum i mogę trochę się gubić:) Jestem w drugiej ciąży obecnie 19 tydzień a moja córeczka ma 13 miesięcy ....Mały Łobuziak:szok: Niestety również zmagam się z cukrzycą w pierwszej ciąży dopiero od 24 tyg. byłam na diecie a teraz już od początku... ale da się przetrwać...
A tak wogóle to chciałam się po prostu przywitać...

Witam was kobietki.

Zwracam się do was z pytaniem ponieważ jeden lekarz tak drugi tak. Ponieważ test glukozą 50tką wyszedł nieprawidłowo choć ponoć źle zrobiony był ale to nie istotne. Dziś rano robiłam obciążenie glukozą 75tką. Mam wyniki i zgłupieję zanim pójdę do lekarza z nimi. Może któraś z was będzie w stanie mi powiedzieć czy one są w normie.

na czczo 75,5
godzinę po wypiciu glukozy 75g 174
dwie godziny po wypiciu 128

Z góry bardzo wam dziękuję za pomoc.

Iryska nie wiem co kto zdał ale gratuluję :)

Witam!
W weekend byłam w szkole i jeszcze nie nadrobiłam co pisałyście, ale wpadłam na moment, bo coś mi się przypomniała...
Maria - za parkowanie rzeczywiście dostałam kiedyś 100zł i 1 punkt karny, ale skoro Tobie to przysłali to znaczy, że nie wiedzą kto był kierowcą - spróbuj namówic kogoś kto ma prawko, żeby wziął na siebie część mandatów za parkowanie to ocalisz prawko:tak:

Neciuszka hey spokojnie nie masz cukrzycy po 2 godzinach jesli prezekroczyło by ci 140 to tak ale jak masz 124 to cukrzycy nie ma :)

asiula33 witamy nowa cukrzycowa jak masz pytania wal smiało :)

Zoyka-to aby do lutego,a jeśli nie to zmieniaj glukometr,bo zbankrutujesz. Z wagą to różnie bywa,jak cukrzyca się wyrównana to dzieci normalne się rodzą.Dużo znaczenia mają geny w tej sprawie.Mój synek urodził się 3150g przy silnej cukrzycy z dużymi dawkami insuliny. Córeczka teraz 3590g gdzie cukrzyca łagodniejsza była i niższe poziomy cukru miałam. No ale mówią, że drugie dziecko na ogół większe.

Asiula33- witaj wśród słodziaków.

Iryska - wielkie gratulacje dla męza :-) Kierowca na medal skoro nawet w takich warunkach mu poszło:-)

Neciuszka - wyniki masz w normie,więc nie masz się czym martwić:-) Cukrzycy nie masz:-)

Agula- super że gorączka minęła. Pewnie to od zębów bylo.

A ja dziś byłam z Przemkiem i koleżanką w BabyKinie na "W ciemności" i fajnie było:-) Mała została z mężem. Film jest dobry,chociaż będę jeszcze musiała go kiedyś drugi raz obejrzeć,bo 2/3 filmubiegałam za Przemkiem,więc nie do końca wszystkie szczegóły fabuły wyłapałam;-)

Cześć kochane słodziaki!!!!!!!!

Przepraszam was dziewuszki że tak sporadycznie pisze ale teraz szykuję gniazdo dla mojego dziecia:-D

Piszecie że u was śnieg a u mnie cisza ze śniegiem i bardzo się cieszę nie lubie jeździć samochodem jak jest snieg minusowa temperatura odrazu mam ciarki na plecach a jestem sama z moim 6-latkiem w domu 10 km od szpitala i w razie skurczy to mam nadzieję że albo rodzice po mnie podjadą albo jakoś sama dam radę do szpitala dojechać:zawstydzona/y: Mąż zły jest na mnie bo chce abym do czasu porodu do rodziców się przeniosła ale same wiecie co u siebie to u siebie;-).
Jeśli chodzi o gorączkę to ja też podawałam zawsze nurofen jak mały przekroczył 38 a najlepiej na przeziębienie u nas sprawdza się smarowanie amolem od małego smaruje Kacperka amolem i przeziębienie szybko przechodzi z tyłu z przodu troszke skronie za uszkami i stopy te miejsca smaruję codziennie wieczorem polecam naprawdę.

Kochane mam pytanko do was jestem na insulinie poród tuż tuż i co jak urodzę mam przyjmować jeszcze jakiś czas tą insulinę??? Dobrze że mam zapas bo takie ceny teraz masakra poprostu co oni zrobili:szok:

Pozdrawiam kochane:)

reklama
Asiula witaj. w pierwszej ciązy tez cukrzyca była??

iryska gratulacje dla M.Zmotoryzowanym łatwiej się życje ale tez bardziej stresująco.
ja tak jak Ewelina jak już jest snieg na drodze to już mam nerwa z tego powodu i mi pasowała
bezsniezna zima.

Nice ale kina zazdroszczę hehe ale kino z dzieckiem to już niezły hardcore. Super że m z takim małym dzieciątkiem zostaje, no
ale zrozumiałe że teraz musicie się dzielić :) sprawiedliwie.

Neciuszka masz spokój. Po godzinie jest do 180 po 2 jest do 140 więc masz luz:p. Powodzonka

W końcu udało zrobic mi sie pomiar na czczo i było 92 dla tzw. normalnych jest ok bo mamy do 110, ale pamiętam że w ciązy nigdy 90 nie przekro-czyła
no ale inna sprawa że się przestrzegało godzin posiłków itp. Do pomiaru po posiłku jeszcze nie doszło... no bo jak to 2 godziny nic nie jesć ;))

A słuchajcie- zgapiłam się z moimi paskimi, bo sa do grudnia 2011. Przypuszczam że miesiac to na bank jeszcze dobre ale
macie jakies info ile tak naprawde mogą być po dacie i dobre wskazania dawać. No bo co tak w zasadzie sie może az tak tam przeterminowac ?(a mam jescze jedno
nieotwarte.

Do góry