reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć Wam dziewuszki oj dawno mnie było na urlopie u męzunia byłam i wróciłam do szarej rzeczywistości i samotności bez n iego ehh takie rozłąki za chlebem trzeba ganiać za granicę :( Dziś byłam u diabetologa dał mi insulinę:( 4 dawki przed śniadaniem 3 przed obiadem i 4 przed kolacją pół godz przed posiłkiem cukier mi podskoczył drastycznie na tym urlopie, byłam w Niemczech nie mogłam znaleść tam odpowiedniego pieczywa a wędliny jakie drogie i niedobre 4 parówki w słoiku 2,5euro!!!! szok poprostu inne ceny porównywalne niektóre tańsze nawet ale wędliny i mięso mnie dobiły i cukier miałam nawet 160 ;/ stąd ta insulina za 2 tyg znowu do niego dziewuszki czy wy tak czśto jeździliście do diabetologów swoich???? Podczytam teraz co u was buziaczki kochane!!!:):)

misia45 kochana gratuluję bo nie miałam okazji jeszcze ja teraz czuję ruchy maleństwa:):) Bedę miała synka drugiego aby zdrowy był to najwazniejsze:):) a gdzie jeszcze do początku lutego ojjj te cukry mnie wykończą :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to nie ja sądzę jako ja :) Przy trzydniówce sporo przewertowałam żeby się zorientować co się dzieje i trafiłam na taką informację - przy ząbkowaniu temp do 38, powyżej to już nie zęby. Nie dam się za to pokroić ale i też nie na forum to było bo jedyne forum jaki figuruje w moim życiu to bb :)

Agula to lekko ją w takim razie przeszliście bo u mnie noce szczególnie pierwsza była koszmarna, cały czas na rękach.

Maria no nie no nie! Uparciuchu zapisuj się nawet jeśli jesteś obrażona :) W końcu trafisz na swoich, jestem tego pewna!

Ewelina K witaj :) Jeżeli mnie pamięć nie myli to ja miałam wizytę co 3 tyg :)

Maria to ten rowerek SMOBY Rowerek Baby Ballade kierowany pałąkiem (1801318678) - Aukcje internetowe Allegrodzis odebrałam ale jeszcze nie testowaliśmy bo trzeba złozyc a na to brak dzis brak czasu i chęci ale wygląda fajnie - mamy ten różowy hehe... masakra z tym różem.
A tak abstrahując to powinnas jednak jakiegoś gina znależć. WIesz że w pierwszej ciąży było wszystko ok to super na ale trzeba się kontrolowac bo jakby cos to można wczerśniej zadziałać- pomóc :)

odezwę się w innym czasie...

No i jestem.. niestety wczoraj mała zaczęła nam coś marudzić i sie okazało że ma 38 stopni :( ki diabeł znowu !!!! RAno miała 37,4 więc tak naprawde będziemy obserwować co dalej...mam nadzieję że to nic powaznego - no i jestem w pracy :((

Domka
kobito długo sie nie odzywałaś. Co tam u was Jak Jagodziak??

Misia Ty pytałas o butle czy smoka? Już nie wiem... w każdym razie my sprawdziliśmy Aventa, Lovi i na Nuku skończylismy bo to był strzał w 10 :)

Agula z tymi termometrami to czysta paranoja . U nas też nażekałam na elektroniczny z miękką końcówką do pupki no bo nieporęcznie malucha rozbierać mierzyć ubierać .. no ale okazał się jednak najlepszy i najdokładniejszy. Kupiliśmy taki niby hiper super do ucha co pokazuje najczęściej poniżej 36 stopni i w zależności od tego jak się przyłoży pokazuje inne wyniki --- do bani!!! No i my niestety na czopkach bo nasza to antysyropkowa jest :( i więcej wypluje niż wypije a tak pewność jest przynajmniej.

KOńczę... bez sensu dzień w pracy z myślami o małej... i telefonami...life is brutal ;/

Mam jeszcze pytanie. Daję małej przed snem kaszkę. Wypija w oka mgnieniu 200 ml bo tyle jej robię ale pewnie i 50 by wypiła tylko nie wiem czy to nie za dużo? Jak myślicie? I jak to z waszymi maluchami jest - bo kaszka to jednak nie samo mleko i nie wiem czy to nie za dużo?

Ostatnia edycja:
Domkaa-fajny ten rowerek - bardzo solidny. Co do gin to kiedys sie odbraze:) ale ogolnie nie wiem jak ci lekarze by mieli sprawdzic ze cos jest nie tak jak usg i tak tylko 3 razy w ciazy robia!

Maria hahhaha widać,że jesteś w ciąży :D bo to Elmoo nasza wstawiła link rowerka :)
Co do usg to wyprowadzę Cię z błędu - ja miałam dużo usg :D bo moja P.doktor trzymała rękę na pulsie i jak było za mało wód to leciały usg to u Darka to na izbie :) Oj dobrze miałam :) Co rusz widziałam małą :) Proszę Cię, zapisz się i idź na luzie z ambiwalentnym stosunkiem - a oni niech zadbają o Was.
Jak Bartoszek się miewa? Co z tym czymś na nóżce?

Elmoo no kochana ja czytam ale kompletnie nie mam weny...głupie nie? Niedługo mamy roczek i tak sobie myślę że wtedy wrzucę już fotki :) U nas wszystko dobrze, mała ma katar ale już go dobijamy :) poza tym Twój Zosiaczek jest zdaje się mniejszy od mojego owocu :) Bo my to już mamy 10 i pół :D Zapewniam że tego kompletnie nie widać, a mała średnio mi coś je!
Ja zaś w piątek robię wycieczkę - w końcu :) na zrobienie cytologi i na rozpoczęcie jakiejś antykoncepcji. Rany tyle czasu (3 czy 4 lata) jestem już bez prochów że kompletnie mi się nie chce :( Buuuu

Co z malutką? Wyszło co się dzieje?
Ściskam Was dziewczyny!

Buziole dla nieobecnych.

Dziendobrywieczor. Ja się tylko przywitać wpadłam.
Trochę mi się choruje i się czuję jakby walec po mnie przejechał, poza tym moje cukry średnio regularnie mierzone w granicach ale górnej normy i czasami ponad, a na czczo czasami ponad 100. Tragedii nie ma ale ograniczyć się powinnam.

Poza tym moje rogowacenie ciemne zlazło, a świąd i rumień był od maści robionej więc skóra moja ma się nieźle. Młody też ok. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu już w nowej przychodni i jestem w szoku, że wszystko można tak sprawnie i bez kolejek przeprowadzić. Dzisiaj sobie nabił limo biedak :|

A... i jeżeli któraś z Was jest zainteresowana to podaję spóźnionego newsa: w czerwcu br. wyszedł ostatni tom Ani z Zielonego Wzgórza! Cieszę się jak dzieciak...
O tutaj jest: Ania z Wyspy Księcia Edwarda - Lucy Maud Montgomery - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

Elmoo - pytam o butelki.
Smoka to on ma i NUK i ... AVENT też i zasysa i to i to...
dziś kupiłam kolejne 3, czekam na kolejne zamówione w necie :-D
także rynek butli bedę miała poznany dość dokładnie :-D
On w ogle jest smoczkowy.
Tak samo jak każdy mnie straszył że jak go zacznę dokarmiać butlą to nie będzie chciał ssać piersi a Młody .... każdy cyc jest fajny, każda butla jest fajna - pod warunkiem, że z tego płynie mleczko :-) Smoczek fajny bywa.

witam
My byłyśmy we wtorek na szczepionce. Mała rośnie jak na drożdżach ma już 6300:) Pani dr była nią zachwycona-Amelka cały czas się śmiała i rozglądała po kolorowych ścianach. Pogadałyśmy trochę o wprowadzaniu pokarmów i dała mi super ulotki na ten temat(w sumie pokrywają się z tymi od Elmoo) Myślę że jakoś w niedziele spróbujemy jabłuszka albo marchewki-jakiegoś jednoskładnikowego produktu. Z nowości to młodej niby zeszły(cokolwiek to znaczy) jedynki zarówno górne jak i dolne. Cały czas coś gryzie ulubiony gryzak to moje dłonie;-) Od kilku dni chce siadać i sama przewraca się na brzuszek-hura(nie pamiętam czy o tym pisałam)
Elmoo-jak mała, temperatura minęła?
Maria-ja miałam robione usg co miesiąc, i zawsze nie mogłam się doczekać "widzenia" z moją fasolką. Po takiej wizycie byłam spokojna o małą. Taka wizyta bez usg to trochę bez sensu bo co ten lekarz jest w stanie powiedzieć?
Domkaa-jej Twoja mała ma niedługo roczek! Czas leci!
agga-jak samopoczucie?Ania z Zielonego Wzgórza to moja ulubiona książka! Muszę przeczytać wszystkie części-jakoś ochoty mi narobiłaś

Mój aniołek ma teraz etap mamo nie odchodź za daleko. No i chce siadać cały czas-a nie wiem na ile mogę ją tak trenować(w przychodni pani dr do badania kazała mi ją posadzić).

aaa Misia-zapomniałabym do Ciebie:) moja nie uznaje butelek, avent i nuk jest fu. Smoczki to avent polubiła po jakimś miesiącu prób-ale to w sumie zabawka dzienno-spacerowa. Czasami żałuję że nie dopajałam ją wodą jak była mniejsza może teraz nie miałabym problemu z podawaniem odciągniętego pokarmu.

Ostatnia edycja:
iryska Pamietam ze Nikuś dostał jako pierwsze dzień po skończeniu 4 miesiąca marchewke ..chyba nawet jest zdjęcie na słodziakach jak pięknie wyglądał cały pomarańczowy :):):) :-D:-D:-D ....

Wysypka juz minęła po trzydniówce i wrociliśmy do normy :):) ...... Dzis dałam malemu pierwszy raz serek homogenizowany ...i tak mu zasmakwal ze po polknieciu jednej porcji wołał ..Da da zeby mu nastepna dać .... uwielbia danonki i ostatnio dałam mu monte alke tylko troche bo tam z czekolada i za duzo nie chcialam mu dawać ... ma juz ząbki i nawet na drugie śniadanie ( wcześniej jadł kaszki , ale juz mu się znudziły ) daje mu chlebek albo buleczke z serkiem pasztecikiem ..bardzo to lubi ..juz chyba sie przejadl kaszkami bo nie chetnie je wiec postanowilam mu dawac cos innego zamiast kaszek torche przerwy i moze znowu zacznie jesc z checia ....

agga zycze powrotu do zdrowia

reklama
Domka masz racje pomylilam sie :) sorry Elmoo:). Co do wysypki na udzie -przeszla na druga noge i ramiona i jest ogromna. Mam z Bartkiem mega klopot bo musze znalesc dobrego alergologa zeby zbadac co mu jest, wykryto grzyby w jelitach i podejrzewam uczulenie na mleko. Podobno grzyby sie leczy glownie dieta ale tego mi oczywiscie lekarz nie powiedzial!!! Dlatego mowie ze sami debilni lekarze mnie otaczaja i nie chce mi sie do zadnego isc! A jak musze odlozyc mleko i bulki, makarony to Bartek juz nic innego nie jada - wiec nie wiem czym bym miala go karmic! Przeciez nie powiesz takiemu maluchowi jedz miesko i warzywko bo zdrowo!!!!!
Co do usg to bedac w tej i tamtej ciazy w sumie u 6 ginow zaden mi nigdy usg nie zrobil.

Agga-jak znajdziesz to daj linka do wszystkich czesci bo ja bez ksiazki zasnac nie potrafie i wlasnie wczoraj skonczylam kolejna to moze teraz Anie zaczne. A co do cukrow to chyba nie najgorzej - ja jeszcze nie mierze i jem Buly Buly Buly :)

Iryska a ja gratuluje przekrecania sie malej :) to dla mnie radosna chwila byla :)

Agula moj tak w tym wieku przejadl sie kaszek i do dzis do nich nie wrocil i mam ich jeszcze pelno.

Do góry