reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć Wam dziewuszki oj dawno mnie było na urlopie u męzunia byłam i wróciłam do szarej rzeczywistości i samotności bez n iego ehh takie rozłąki za chlebem trzeba ganiać za granicę :( Dziś byłam u diabetologa dał mi insulinę:( 4 dawki przed śniadaniem 3 przed obiadem i 4 przed kolacją pół godz przed posiłkiem cukier mi podskoczył drastycznie na tym urlopie, byłam w Niemczech nie mogłam znaleść tam odpowiedniego pieczywa a wędliny jakie drogie i niedobre 4 parówki w słoiku 2,5euro!!!! szok poprostu inne ceny porównywalne niektóre tańsze nawet ale wędliny i mięso mnie dobiły i cukier miałam nawet 160 ;/ stąd ta insulina za 2 tyg znowu do niego dziewuszki czy wy tak czśto jeździliście do diabetologów swoich???? Podczytam teraz co u was buziaczki kochane!!!:):)

misia45 kochana gratuluję bo nie miałam okazji jeszcze ja teraz czuję ruchy maleństwa:):) Bedę miała synka drugiego aby zdrowy był to najwazniejsze:):) a gdzie jeszcze do początku lutego ojjj te cukry mnie wykończą :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to nie ja sądzę jako ja :) Przy trzydniówce sporo przewertowałam żeby się zorientować co się dzieje i trafiłam na taką informację - przy ząbkowaniu temp do 38, powyżej to już nie zęby. Nie dam się za to pokroić ale i też nie na forum to było bo jedyne forum jaki figuruje w moim życiu to bb :)

Agula to lekko ją w takim razie przeszliście bo u mnie noce szczególnie pierwsza była koszmarna, cały czas na rękach.

Maria no nie no nie! Uparciuchu zapisuj się nawet jeśli jesteś obrażona :) W końcu trafisz na swoich, jestem tego pewna!

Ewelina K witaj :) Jeżeli mnie pamięć nie myli to ja miałam wizytę co 3 tyg :)

Maria to ten rowerek SMOBY Rowerek Baby Ballade kierowany pałąkiem (1801318678) - Aukcje internetowe Allegrodzis odebrałam ale jeszcze nie testowaliśmy bo trzeba złozyc a na to brak dzis brak czasu i chęci ale wygląda fajnie - mamy ten różowy hehe... masakra z tym różem.
A tak abstrahując to powinnas jednak jakiegoś gina znależć. WIesz że w pierwszej ciąży było wszystko ok to super na ale trzeba się kontrolowac bo jakby cos to można wczerśniej zadziałać- pomóc :)

odezwę się w innym czasie...

No i jestem.. niestety wczoraj mała zaczęła nam coś marudzić i sie okazało że ma 38 stopni :( ki diabeł znowu !!!! RAno miała 37,4 więc tak naprawde będziemy obserwować co dalej...mam nadzieję że to nic powaznego - no i jestem w pracy :((

Domka
kobito długo sie nie odzywałaś. Co tam u was Jak Jagodziak??

Misia Ty pytałas o butle czy smoka? Już nie wiem... w każdym razie my sprawdziliśmy Aventa, Lovi i na Nuku skończylismy bo to był strzał w 10 :)

Agula z tymi termometrami to czysta paranoja . U nas też nażekałam na elektroniczny z miękką końcówką do pupki no bo nieporęcznie malucha rozbierać mierzyć ubierać .. no ale okazał się jednak najlepszy i najdokładniejszy. Kupiliśmy taki niby hiper super do ucha co pokazuje najczęściej poniżej 36 stopni i w zależności od tego jak się przyłoży pokazuje inne wyniki --- do bani!!! No i my niestety na czopkach bo nasza to antysyropkowa jest :( i więcej wypluje niż wypije a tak pewność jest przynajmniej.

KOńczę... bez sensu dzień w pracy z myślami o małej... i telefonami...life is brutal ;/

Mam jeszcze pytanie. Daję małej przed snem kaszkę. Wypija w oka mgnieniu 200 ml bo tyle jej robię ale pewnie i 50 by wypiła tylko nie wiem czy to nie za dużo? Jak myślicie? I jak to z waszymi maluchami jest - bo kaszka to jednak nie samo mleko i nie wiem czy to nie za dużo?

Ostatnia edycja:
Domkaa-fajny ten rowerek - bardzo solidny. Co do gin to kiedys sie odbraze:) ale ogolnie nie wiem jak ci lekarze by mieli sprawdzic ze cos jest nie tak jak usg i tak tylko 3 razy w ciazy robia!

Maria hahhaha widać,że jesteś w ciąży :D bo to Elmoo nasza wstawiła link rowerka :)
Co do usg to wyprowadzę Cię z błędu - ja miałam dużo usg :D bo moja P.doktor trzymała rękę na pulsie i jak było za mało wód to leciały usg to u Darka to na izbie :) Oj dobrze miałam :) Co rusz widziałam małą :) Proszę Cię, zapisz się i idź na luzie z ambiwalentnym stosunkiem - a oni niech zadbają o Was.
Jak Bartoszek się miewa? Co z tym czymś na nóżce?

Elmoo no kochana ja czytam ale kompletnie nie mam weny...głupie nie? Niedługo mamy roczek i tak sobie myślę że wtedy wrzucę już fotki :) U nas wszystko dobrze, mała ma katar ale już go dobijamy :) poza tym Twój Zosiaczek jest zdaje się mniejszy od mojego owocu :) Bo my to już mamy 10 i pół :D Zapewniam że tego kompletnie nie widać, a mała średnio mi coś je!
Ja zaś w piątek robię wycieczkę - w końcu :) na zrobienie cytologi i na rozpoczęcie jakiejś antykoncepcji. Rany tyle czasu (3 czy 4 lata) jestem już bez prochów że kompletnie mi się nie chce :( Buuuu

Co z malutką? Wyszło co się dzieje?
Ściskam Was dziewczyny!

Buziole dla nieobecnych.

Dziendobrywieczor. Ja się tylko przywitać wpadłam.
Trochę mi się choruje i się czuję jakby walec po mnie przejechał, poza tym moje cukry średnio regularnie mierzone w granicach ale górnej normy i czasami ponad, a na czczo czasami ponad 100. Tragedii nie ma ale ograniczyć się powinnam.

Poza tym moje rogowacenie ciemne zlazło, a świąd i rumień był od maści robionej więc skóra moja ma się nieźle. Młody też ok. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu już w nowej przychodni i jestem w szoku, że wszystko można tak sprawnie i bez kolejek przeprowadzić. Dzisiaj sobie nabił limo biedak :|

A... i jeżeli któraś z Was jest zainteresowana to podaję spóźnionego newsa: w czerwcu br. wyszedł ostatni tom Ani z Zielonego Wzgórza! Cieszę się jak dzieciak...
O tutaj jest: Ania z Wyspy Księcia Edwarda - Lucy Maud Montgomery - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

Elmoo - pytam o butelki.
Smoka to on ma i NUK i ... AVENT też i zasysa i to i to...
dziś kupiłam kolejne 3, czekam na kolejne zamówione w necie :-D
także rynek butli bedę miała poznany dość dokładnie :-D
On w ogle jest smoczkowy.
Tak samo jak każdy mnie straszył że jak go zacznę dokarmiać butlą to nie będzie chciał ssać piersi a Młody .... każdy cyc jest fajny, każda butla jest fajna - pod warunkiem, że z tego płynie mleczko :-) Smoczek fajny bywa.

witam
My byłyśmy we wtorek na szczepionce. Mała rośnie jak na drożdżach ma już 6300:) Pani dr była nią zachwycona-Amelka cały czas się śmiała i rozglądała po kolorowych ścianach. Pogadałyśmy trochę o wprowadzaniu pokarmów i dała mi super ulotki na ten temat(w sumie pokrywają się z tymi od Elmoo) Myślę że jakoś w niedziele spróbujemy jabłuszka albo marchewki-jakiegoś jednoskładnikowego produktu. Z nowości to młodej niby zeszły(cokolwiek to znaczy) jedynki zarówno górne jak i dolne. Cały czas coś gryzie ulubiony gryzak to moje dłonie;-) Od kilku dni chce siadać i sama przewraca się na brzuszek-hura(nie pamiętam czy o tym pisałam)
Elmoo-jak mała, temperatura minęła?
Maria-ja miałam robione usg co miesiąc, i zawsze nie mogłam się doczekać "widzenia" z moją fasolką. Po takiej wizycie byłam spokojna o małą. Taka wizyta bez usg to trochę bez sensu bo co ten lekarz jest w stanie powiedzieć?
Domkaa-jej Twoja mała ma niedługo roczek! Czas leci!
agga-jak samopoczucie?Ania z Zielonego Wzgórza to moja ulubiona książka! Muszę przeczytać wszystkie części-jakoś ochoty mi narobiłaś

Mój aniołek ma teraz etap mamo nie odchodź za daleko. No i chce siadać cały czas-a nie wiem na ile mogę ją tak trenować(w przychodni pani dr do badania kazała mi ją posadzić).

aaa Misia-zapomniałabym do Ciebie:) moja nie uznaje butelek, avent i nuk jest fu. Smoczki to avent polubiła po jakimś miesiącu prób-ale to w sumie zabawka dzienno-spacerowa. Czasami żałuję że nie dopajałam ją wodą jak była mniejsza może teraz nie miałabym problemu z podawaniem odciągniętego pokarmu.

Ostatnia edycja:
iryska Pamietam ze Nikuś dostał jako pierwsze dzień po skończeniu 4 miesiąca marchewke ..chyba nawet jest zdjęcie na słodziakach jak pięknie wyglądał cały pomarańczowy :):):) :-D:-D:-D ....

Wysypka juz minęła po trzydniówce i wrociliśmy do normy :):) ...... Dzis dałam malemu pierwszy raz serek homogenizowany ...i tak mu zasmakwal ze po polknieciu jednej porcji wołał ..Da da zeby mu nastepna dać .... uwielbia danonki i ostatnio dałam mu monte alke tylko troche bo tam z czekolada i za duzo nie chcialam mu dawać ... ma juz ząbki i nawet na drugie śniadanie ( wcześniej jadł kaszki , ale juz mu się znudziły ) daje mu chlebek albo buleczke z serkiem pasztecikiem ..bardzo to lubi ..juz chyba sie przejadl kaszkami bo nie chetnie je wiec postanowilam mu dawac cos innego zamiast kaszek torche przerwy i moze znowu zacznie jesc z checia ....

agga zycze powrotu do zdrowia

reklama
Domka masz racje pomylilam sie :) sorry Elmoo:). Co do wysypki na udzie -przeszla na druga noge i ramiona i jest ogromna. Mam z Bartkiem mega klopot bo musze znalesc dobrego alergologa zeby zbadac co mu jest, wykryto grzyby w jelitach i podejrzewam uczulenie na mleko. Podobno grzyby sie leczy glownie dieta ale tego mi oczywiscie lekarz nie powiedzial!!! Dlatego mowie ze sami debilni lekarze mnie otaczaja i nie chce mi sie do zadnego isc! A jak musze odlozyc mleko i bulki, makarony to Bartek juz nic innego nie jada - wiec nie wiem czym bym miala go karmic! Przeciez nie powiesz takiemu maluchowi jedz miesko i warzywko bo zdrowo!!!!!
Co do usg to bedac w tej i tamtej ciazy w sumie u 6 ginow zaden mi nigdy usg nie zrobil.

Agga-jak znajdziesz to daj linka do wszystkich czesci bo ja bez ksiazki zasnac nie potrafie i wlasnie wczoraj skonczylam kolejna to moze teraz Anie zaczne. A co do cukrow to chyba nie najgorzej - ja jeszcze nie mierze i jem Buly Buly Buly :)

Iryska a ja gratuluje przekrecania sie malej :) to dla mnie radosna chwila byla :)

Agula moj tak w tym wieku przejadl sie kaszek i do dzis do nich nie wrocil i mam ich jeszcze pelno.

Do góry