reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mój też takie bąki wali jak stary dziad :-D ale to mnie cieszy, bo jak nie walił to miał kolki.
A ja dalej walczę z karmieniem, są dni gdzie jest dobrze, ale zawsze wtedy mam kryzys albo nocą albo następnego dnia. Dziś w nocy np. był głodny od 22.30 -2.30 i ciągle go karmiłam aż w końcu ze zmęczenia chyba padł. A bólu to już nie potrafię opisać! coś okropnego! nie wiem czy kiedykolwiek minie! ale klnę już jak ssie bo nie wyrabiam.
Emka - stanik kupilam w Triumfie i bardzo zadowolona jestem - ale był drogi bo 80 zł, a można nawet za 20 - 30 zl kupić. Ja mam dość duże cycki więc wolałam taki lepszy - jeden a dobry- ale na allegro jest tego multum.
Koszulę do porodu kupiłam normalną taką długą z długimi rękawami za 18zl jak najtaniej, chociaż i tak się wszystko sprało.

reklama
A ja nadal w domu. Zdecydowaliśmy mnie położyć w czwartek, ale wtedy to już definitywnie bez dziecka na ręku nie wychodzę ;-). Mam kontakt w AgMich, więc jakby co to będę jej smesy słać.
Dzisiaj za to Mały cały dzień szaleje. Jak tylko przysiądę to od razu mam salę gimnastyczną przeplataną z czkawką w brzuchu. A na KTG w końcu jakieś skurcze! Małe, bo małe- delikatne kłucie nad kroczem, ale są. Oczywiście szyjka zamknięta nadal na 4 spusty.
Dzisiaj wyjątkowo wysoki cukier na czczo -93. Dawno juz takiego nie miałam. No ale dwa dni goście przyłazili to i się sękacza podjadło i troche pierniczków... W ciągu dnia cukry były dobre tylko łaśnie ten poranny dzisiaj wysoki. Wczoraj dla porównania 85...:cool2:
emka: ból w pachwinach, jak mówiła Aga dobrze jest mi znany :-). Ostatnio przeszedł, ale już raz przeszedł i wrócił jak bumerang, więc nie świętuję :-). A jak widzisz nie przekłada sie to ani na skurcze ani na rozwarcie -po prostu rozchodzimy się w szwach :-). Ja kupiłam w sumie 4 koszulki (italian fashion i bazarowe), bo nie wiem ile będę leżeć i jedna piżamę z Anita maternity -droga jak cholera ale śliczna i bardzo wygodna. Biustonosze do karmienia już noszę, takie z miękkimi fiszbinami z firmy Alles -miękkie fiszbiny nie uciskaja kanalików mlekowych. Do walizki jeszcze możesz do podmywania po porodzie kupić sobie "tantuum rosa" w saszetkach do rozpuszczania. Położne polecały. I polecały suszarkę, coby sie nią wietrzyć w kroku ;-). Najlepiej idź do jakiejś szkoły rodzenia, to będziesz mogła się o wszystko dowiedzieć z pierwszej ręki!
urlopu macierzyńskiego mamy 20 tyg + 2 tyg."dodatkowego", o który występujesz najpóźniej 7 dni przed jego rozpoczęciem i można go wykorzystać wyłącznie bezpośrednio po zwykłym. A tata w tym roku ma 1 tydzień ojcowskiego.
Iza: a propos płatków mydlanych: twoim zdaniem jak je wsypuje do takiego pudełeczka z dziurawym wieczkiem i to wkładam bezpośrednio do bębna to też mogą mi zamulić pralkę? W ogóle zauważyłam, że przy 40 stopniach się rozpuszczają a przy 30 zostają na praniu...
Gaja jest cudną laleczką :-)
aasica: Majtki poporodowe kup sobie takie siatkowe, nie z fizeliny -bo tych na położnictwie wręcz zakazują -nie oddychają. Ja kupiłam w sklepie z odzieżą ciążową. Są i takie pod brzuch i na brzuch, ale stringów chyba nie, bo by tych wielkich podkładów nie utrzymały :-)

Kuroslaw - no kurcze gratuluję twoja 9 miesięczna podróż się zakańcza :tak: trzymam mega kciuki żeby twoje wywoływanie zakonczyło się szybko i bezboleśnie :-D i żebyś mleko miala jak chcesz karmić piersią:-D
tantum verde też kupiłam i się nie przydało bo zakończyło sie cc :(
No to czekam na niusa o szczęśliwych narodzinach!!!

ja kupie 2 koszulki i staniczek :)
a co do urlopu taty to slyszalam ze mozna oddac kilka tygodni swojego macierzysnkiego bodajze 6 tyg to prawda ?

Kuroslaw - no kurcze gratuluję twoja 9 miesięczna podróż się zakańcza :tak: trzymam mega kciuki żeby twoje wywoływanie zakonczyło się szybko i bezboleśnie :-D i żebyś mleko miala jak chcesz karmić piersią:-D
tantum verde też kupiłam i się nie przydało bo zakończyło sie cc :(
No to czekam na niusa o szczęśliwych narodzinach!!!

Mam nadzieję, że jednak tantuum rosa kupiłaś, bo verde to do gardła :-D. Ja nadal nie wiem czy sn czy cc... a te płukanki to się zawsze przydadzą przy jakiejś infekcji ;-).

ja przez necik boje sie zamowic bo boje sie ze bedzie niedobry :( a jesli chodzi o trjumf to faktycznie staniczek na pewno super ale cena tez super ;) :cool:

Kuroslaw jesteśmy w kontakcie! Już nie moge doczekać sie wieści ze szpitala!:-D Wiesz już co zjesz jak wrócisz do domu?:-)

Emka ja miałam planowane cc więc spodziewałam się dłuzszego pobytu w szpitalu. Miałam ze soba stanik do karmienia i wkładki laktacyjne bo u mnie na trzecią dobe pojawił się nawał. Co do koszul to miałam trzy i majtki poporodowe obowiązkowo bo bez nich nie wiem jak bym chodziła. ;-)

Assica ja piore w loveli, narazie nie ma Mały żadnego uczulenia, kupiłam też proszek dzidziuś. Nie dodaje żadnych płynów do płukania, a położna mówiła, że lepiej prać w takim przeznaczonym typowo dla dzieci. Mój mały niestety ma uczulenie na chusteczki nawilżające i dostał je po pierwszej paczce więc teraz wycieram go przegotowaną wodą.

Witaj Assica,
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z produktów Lovela, a co najważniejeszeu Twojego Maluszka nie pojawiła się żadna alergia. W odpowiedzi na Twoje wątpliwości Nasz Ekspert chciałby udzielić odpowiedzi w kilku zdaniach: „Przyczyn podrażnień, alergii jest bardzo wiele. Produkty Lovela zostały przygotowane w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie skóry dziecka. Produkty te przeznaczone są także dla dzieci i niemowląt z alergiami oraz dla osób dorosłych cierpiących na astmę i schorzenia skórne. Dlatego warto możliwie jak najdłużej korzystać z delikatności i receptur przebadanych przez Instytut Matki i Dziecka. W przypadku jakichkolwiek zmian skórnych proszę skontaktować się jak najszybciej z lekarzem. ” Położna Anna Kalinowska lekarz pediatra.

reklama
Do góry