reklama
AgMich
Mamy drugiego synusia :)
U mnie rano znów super bo 84.

Emka a jak u Ciebie dzisiaj na czczo?
Monia mi sie wydaje, że jak mam podwyższony cukier to mój mały mniej sie rusza ale nigdy nie pytałam o to mojego lekarza więc to tylko moje odczucia.
A Twój maluszek znów strajkuje i zrobił się leniwy? Widzę po twoim suwaczku, że możesz już rodzić. A torba do szpitala spakowana?
Basia no to super wyniki!
Fajnie, że do nas zaglądasz. Mi też ten wątek jest bardzo bliski i dał mi dużo wsparcia. Po porodzie na bank bedę tu częstym gościem.:-)
Gabrielka ja już nie moge patrzeć na omlet i jajecznicę a na twardo dawno nie jadłam. Poza tym mąż przywiózł mi teki jajka świeżo spod kury wyciągnięte więc pychotka. Co do spania to nic mi nie mów bo ostatnio to koszmar. W nocy nie mogę spac a w dzień chodzę jak przetrącona. Ale boję się kłaść w dzień bo wtedy w nocy jest jeszcze gorzej. A mówią, że w ciąży powinno się dobrze wyspac bo jak przyjdzie na świat dziecko to czekają nas nieprzespane noce. Ech... szkoda gadać.

Emka a jak u Ciebie dzisiaj na czczo?
Monia mi sie wydaje, że jak mam podwyższony cukier to mój mały mniej sie rusza ale nigdy nie pytałam o to mojego lekarza więc to tylko moje odczucia.

Basia no to super wyniki!

Gabrielka ja już nie moge patrzeć na omlet i jajecznicę a na twardo dawno nie jadłam. Poza tym mąż przywiózł mi teki jajka świeżo spod kury wyciągnięte więc pychotka. Co do spania to nic mi nie mów bo ostatnio to koszmar. W nocy nie mogę spac a w dzień chodzę jak przetrącona. Ale boję się kłaść w dzień bo wtedy w nocy jest jeszcze gorzej. A mówią, że w ciąży powinno się dobrze wyspac bo jak przyjdzie na świat dziecko to czekają nas nieprzespane noce. Ech... szkoda gadać.
AgMich rzeczywicie ginekolog rozpisał mi mirzenie cukru 5 razy dziennie, na czczo, 1 h po śniadaniu, o 12, 1 h po obiedzie i o 22. Te stałe pory mierzenia w sumie - po lekturze waszych postów zastanawiająmnie. No bo nie piluję czy to 1, czy 2 h po posiłku. CO do norm na czczo - myślałam, że jest do 100. Ogólnie moje cukry rano wahają sie od 83 do 93. Z tym, że na moich paskach napisali, że z pełnej krwi zawyżają wynik o 11% - no i jestem zakręcona.
Dziewczyny, za Waszą sugestią zaczęlam kupować chlebek - różnego rodzjau - Mestemacher.
Zdradzę wam moje odkrycie - jest o wiele smaczniejszy jeśli podgrzeje się go w tosterze
Czy któraś z Was podobnie jak ja oprócz cukrzycy zmaga sie z haschimoto (autoimunologiczne zapalenie tarczycy)? Nie do końca jestem pewna jakim badaniom zostanie poddane dziecko po porodzie jeśli matka była chora na cukrzyce lub to moje haschi. Czy orientujecie się może?
Dziewczyny, za Waszą sugestią zaczęlam kupować chlebek - różnego rodzjau - Mestemacher.
Zdradzę wam moje odkrycie - jest o wiele smaczniejszy jeśli podgrzeje się go w tosterze
Czy któraś z Was podobnie jak ja oprócz cukrzycy zmaga sie z haschimoto (autoimunologiczne zapalenie tarczycy)? Nie do końca jestem pewna jakim badaniom zostanie poddane dziecko po porodzie jeśli matka była chora na cukrzyce lub to moje haschi. Czy orientujecie się może?
AgMich
Lea moja kolezanka miała problemy z tarczycą w ciąży ale nie wiem dokładnie co. Mówiła tylko, że chodzi na jakies badania co miesiąc i brała jakies leki. Mogę ją wypytać.
A co do Twoich zaleceń to już po raz kolejny sprawdza się nieszczęsna teoria, że co lekarz to inne zalecenia. A szkoda bo o ile byłoby łatwiej gdybyśmy wszystkie miały tak samo. A cukry na czczo masz ok. :-)
Wiadomość od Hidi: Są już w domku. Mała bardzo grzeczna. Hidi ma zdjęte szwy ale nadal jest obolała. jak lepiej się poczuje to do nas zajrzy. Cukrów nie mierzy. Mierzyła w szpitalu po porodzie i były ok. Kazała Wszystkie słodkie mamuśki pozdrowić i trzyma za nas kciuki!

Wiadomość od Hidi: Są już w domku. Mała bardzo grzeczna. Hidi ma zdjęte szwy ale nadal jest obolała. jak lepiej się poczuje to do nas zajrzy. Cukrów nie mierzy. Mierzyła w szpitalu po porodzie i były ok. Kazała Wszystkie słodkie mamuśki pozdrowić i trzyma za nas kciuki!
witam słodko
moje cukry znów zaczynają zyć swoim życiem

pomimo insuliny 130 po śniadaniu szok już było tak ładnie
jutro 14 j a dziś jeszcze 6j do obiadku
mam tak sine uda i ramiona że aż przykro patrzeć
ale co tam damy rade może nas wcześniej potną to jeszcze jakieś 10 tygodni

słodkości
moje cukry znów zaczynają zyć swoim życiem

ale co tam damy rade może nas wcześniej potną to jeszcze jakieś 10 tygodni

słodkości
riterka
Fanka BB :)
Witam!
Rybka współczuję! ale siniaki szybko się zagoją, w razie czego weź fluid ;-)
może przez to przeziębienie tak ci zaszalały te cukry?? jakieś leki bierzesz???
u mnie rano cukier 84, a po śniadaniu za 20 minut badam :-)
no i najważniejsze zarejestrowałam się do lekarza w poniedziałek na 14
troche się boję ale co tam ;-)
Monia moja szaleje więcej po słodkim
AgMich widzę, ze mamy takie same cukry ;-)a jak ten ból przechodzi, czy to już jakaś przepowiednia
no i super, że Hidi już w domku z Małą
Rybka współczuję! ale siniaki szybko się zagoją, w razie czego weź fluid ;-)
może przez to przeziębienie tak ci zaszalały te cukry?? jakieś leki bierzesz???
u mnie rano cukier 84, a po śniadaniu za 20 minut badam :-)
no i najważniejsze zarejestrowałam się do lekarza w poniedziałek na 14

Monia moja szaleje więcej po słodkim
AgMich widzę, ze mamy takie same cukry ;-)a jak ten ból przechodzi, czy to już jakaś przepowiednia

no i super, że Hidi już w domku z Małą

AgMich
Riterka nasze trzustki chyba się zgadały
co do bółu to rano wstałam i nic nie bolało ale troche pochodziłam, zawiozłam małego do przedszkola, posprzątałam troszke w domu i znów to samo. 

A pachwiny tak mnie rwą że nie mogę złożyć nóg to kupy.
Chodzę jak jakis terminator.;-) Wizyta u lekarza dopiero za tydzień w czwartek.
Rybka sądzę, że przeziębienie tak wpływa na cukry bo u mnie tak było. A co do siniaków to ja też mam całe uda w kolorowe plamki. A nie miałam dopiero w tym tygodniu mi tak wyskakują. A biorę tylko 5j na noc długo działającej. Jeszcze troszkę i bedziemy wolne o tych koszmarków.

Rybka sądzę, że przeziębienie tak wpływa na cukry bo u mnie tak było. A co do siniaków to ja też mam całe uda w kolorowe plamki. A nie miałam dopiero w tym tygodniu mi tak wyskakują. A biorę tylko 5j na noc długo działającej. Jeszcze troszkę i bedziemy wolne o tych koszmarków.

ach RITERKA mam niby gdzieś te siniaki brzuch tez mam siny potem zejdzie ale wierzcie mi że nie wiem czasem gdzie kłuć???
a leków na przeziębienie już trzeci dzień nie biorę ale i tak tylko psikałam tantum verde
a cukry swoje

ale co tam insulinkę zwiększam i zobaczymy
ja 84 na czczo mam po 11j insuliny na noc;-);-);-)
a dziś po śniadanku takim jak zawsze 2 kanapki i serek homo naturalny 130!!!
ale co tam...
a leków na przeziębienie już trzeci dzień nie biorę ale i tak tylko psikałam tantum verde
a cukry swoje

ale co tam insulinkę zwiększam i zobaczymy
ja 84 na czczo mam po 11j insuliny na noc;-);-);-)
a dziś po śniadanku takim jak zawsze 2 kanapki i serek homo naturalny 130!!!
ale co tam...
reklama
. Jeszcze troszkę i bedziemy wolne o tych koszmarków.![]()
A później jesczze troszkę i będą wakacje