reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Riterka nasze trzustki chyba się zgadały:-D co do bółu to rano wstałam i nic nie bolało ale troche pochodziłam, zawiozłam małego do przedszkola, posprzątałam troszke w domu i znów to samo. :szok::szok::szok: A pachwiny tak mnie rwą że nie mogę złożyć nóg to kupy. :wściekła/y: Chodzę jak jakis terminator.;-) Wizyta u lekarza dopiero za tydzień w czwartek.

Rybka
sądzę, że przeziębienie tak wpływa na cukry bo u mnie tak było. A co do siniaków to ja też mam całe uda w kolorowe plamki. A nie miałam dopiero w tym tygodniu mi tak wyskakują. A biorę tylko 5j na noc długo działającej. Jeszcze troszkę i bedziemy wolne o tych koszmarków.:tak:

no ale dzidza może się już szykuje 37 tydzień może jej się podoba;-);-);-)

ty już tuż tuż i będziesz wolna ja jeszcze 10-12 tygodni:tak::tak::tak:

ale na wigilę się najem:-D:-D:-D:-D

co do mierzenia cukrów to ja bardzo przestrzegam 1h po posiłku jak skończę śniadanko o 8.15 to o 9.15 mierzę i tak po obiedzie i kolacji:tak::tak::tak:

reklama
ja znowu zle chyba zrobilam bo 61 wyszlo :/
no ale takto jest jak sie nie ma nakluwacza tylko sama igle taka do strzykawki ;/
krew wogole tez mi nie chce wylatywac :/ pewnie za mala kropla :/

spokojnie igłą też można ja tez nie mam nakłuwacza :tak::tak::tak:

a 61 to wynik który sugeruje że za mało na noc zjadłaś uważaj bo u nas poniżej 60 jest niedocukrzenie które jest bardziej niebezpieczne niż wysokie cukry

ja traciłam przytomność i padałam jak długa w szpitalu w domu i różne badania mi robili (rezonans eeg ekg holtera) a okazał się że tak mi cukier spada:tak:

teraz mam diete ustawioną i jest ok

chociaż w niedziele padłam w korytarzu w domku jak długa :tak::szok::tak:

Iza fajnie, że jesteś! Jak malutka? karmisz? a cukry mierzysz? Może w wakacje uda się spotkać gdzieś pod Warszawą:-D:tak:

Rybka Ty uważaj na siebie!!!!

Iza fajnie, że jesteś! Jak malutka? karmisz? a cukry mierzysz? Może w wakacje uda się spotkać gdzieś pod Warszawą:-D:tak:

malutka super :-D uśmiecha się już całkiem świadomie, nawet dźwięki zachwytu przy tym zaczęła wydawać:-D Karmię cały czas, mam bardzo dużo mleczka, ostatnio jak ściągałam to mi się butelka 125 ml skończyła :rofl2: Gaja nie ma objawów uczulenia, dlatego moja dieta jest coraz odważniejsza, tylko wszystkiego co z mleka się boję i unikam jak ognia, ale niedługo i z mlekiem spróbuję.. bardzo brakuje mi serka ziarnistego z pomidorem i ciemnym chlebem :tak:
ukier zmierzę jutro, jak nie zapomnę kupić glukozy :tak: no chyba że zrobię sobie obciążenie tak jak robią w Anglii - każą wypić ciężarnej napój energetyczny, bo one mają odpowiednią ilość glukozy :eek: będę miałą przyjemne z pożytecznym :-D

oj fajnie się będzie spotkać :-) i maluszki już podrośnięte będą :cool2:

ja takze. z tym ze czasem moje jedzenie przeciaga sie w ladne 20 min ;)
tera jem kanapki.. niesamowicie glodna bylam.. mam az 4 ! z wedlina drobiowa i kielkami ! ciekawe co z tego wyjdzie za godzine ;p ile kilogramow schudlyscie ? ja przez rowny tydzien 1,5 kilograma :/

reklama
Rybka dziołcha uważaj na siebie bo coś widzę, ze lubisz robić niespodzianki ;)
emka ja też mierzę po posiłku równo godzinkę ale zobaczymy co mi powie lekarka
no i dajcie przepis na omleta, bo już nie mogę nic ciekawego wymyślić
idę coś zjeść bo tez coś głodna jestem :D

Do góry