reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
w moim zestawie do mierzenia cukru był pen, tak to się chyba nazywa do kłucia.
co do cukrów to ja ich czasem nie kumam, dzisiaj jem na potęgę nawet ciniminis zjadłam do obiadu i było 100 po godzinie, a nie wiem co na kolację już mi się płakać che na ten chleb z wędliną ;)
emka o której masz kolację jak ten wynik??
AgMich jak tam bó rozchodziłaś, czy dalej trzyma
Rybka jak się czujesz??

teraz zjadlam serek wiejski i jablko. i to chyba tyle by bylo. nie mam jakos ochoty na jedzenie. po 22 zjem kanapke jeszcze na sen ;)
mam mierzyc ten serek i jablko ? ;)

Riterka no to rewelacyjne masz te cukry. Tylko pozazdrościć. Właśnie wyszłam spod prysznica i troszkę mi lepiej. Ale zobaczymy jak bezie w nocy. Coś ostatnio kiepsko śpię. Budze się często i coś mi sie wydaję, że to nie tylko sprawka mojego pęcherza ale i maluszka:tak:;-) Zrób sobie z jajkiem albo jakąś lekką sałatkę warzywną a na kanapki możesz położyć pomidora, ogórka, sałatę albo paprykę. Ja często kładę wszystko naraz. :zawstydzona/y: Zamiast masła smaruję cienko majonezem bo to zawsze troszke inny smak. Mi służy tez pasztet i ryba wędzona ale staram się nie jeść ich za często bo podobno nie zdrowo w ciąży.

Emka wiesz co ja nie ryzykowałabym z nabiałem wieczorem bo może podnieść Ci cukier a i troszkę mało wymienników. Pewnie, że masz zmierzyć!!! Ja mam zalecenie i chyba inne dziewczyny też, że owoce do 18.

ile gram i węglowodanów miał serek? a jabłko ja liczę na jeden WW. Na kolację ja mam zalecone 3WW a Ty?

a ja nie wiem ;)
dostalam kartke i tyle :) na kartce na kolacji sa 4 WW ale u nas w Wawie w tym szpitalu kazda dostala taka sama kartke. szczerze powiem ze teraz juz nie wiem o co chodzi z tymi wymiennikami :/

Emka współczuje ci, ale jestem z Ciebie dumna bo i tak starasz się sobie radzić i pytasz w razie niewiadomych.swoja drogą ci lekarze to są niepoważni, postawią diagnozę i mają resztę w nosie, a ciężarne niech się martwią.I jak tam twoje cukry po kolacji?

111 :)
palec pokluty mocno :( boli tez niemilosiernie ;/ nie ma to jak klucie zwykla igla :(

to jak np pol chalki ma 1 WW to jak mam diete 4 to jeszcze 3 WW moge dobrac tak ? :)
a im mniej weglowodanow na opokowaniu napisane na 100 g tym lepiej ? :)

reklama
Emka- ja wymienników też nie rozumiem, i całą ciąże ( to znaczy od 25 tyg bo wtedy stwierdzono cukrzycę) ciągnę na glukometrze- patrzę na wynik i tyle, jem na pewno za dużo - dlatego pewnie teraz utyłam jeszcze 1kg.
A mleka i nabiału nie mogę jeść bo na mnie źle działa - i to jest jedyna pewna rzecz u mnie, bo cała reszta to jednego dnia mogę jeść innego nie.
Jedz co chcesz i zmierz po 1 godzinie- zobacz na kartce masz napisane że 1 godzina po jedzeniu powinno być do 140 a na czczo do 90! - takie są normy na karowej.
sprawdzaj to i się nie martw, nawet jak wyjdzie więcej - to następnym razem będziesz wiedziała żeby tego nie jeść. Ja np. w ogóle nie mogę jeść chleba i jem wasę tylko, i musisz jeść tą kanapkę o 22 z szynką najlepiej drobiową ( za tydzień dwa ci uszami wyjdą kanapki a potem się przyzwyczaisz :-))
Aga - jak tak powiedziałaś o tym ciepłym prysznicu to zamarzyłam o gorącej kąpieli - hmmmmmmmmmmmm ale by było cudownie - tyle że nie mam wanny :-( A w nocy to ja też w rezultacie nie śpię!!! denerwuje mnie to już, w dzień nie i w nocy nie, pomimo tego że mam ciśnienie 100/54 lub 90/48 i tak od tygodnia - ale poza lekkimi zawrotami głowy to nic mi nie dolega.

Do góry