Iza: Maleńka jest boska! I zazdroszczę ci jeszcze bardziej, że jesteś juz po
Pytałam w Orłowskim o poród przy insulinie i 2 położne potwierdziły, że u nich też można rodzić :-) Starynkiewicza i Karowa traca monopol :-)
Ja mam ciągle poranne cukry do bani i pewnie skończy się na tej insulinie nieszczęsnej. Nigdy sobie zastrzyków nie robiłam, więc pewnie niezła trauma będzie
AgMich: Jakie ty miałaś cukry na czczo, jak ci insulinę wdrożyli? (ostatnio mam caly czas 103-106 i o 3 w nocy tak samo...chyba jakis kryzys trzustka przechodzi)
co do grzeszków to powiem wam, ze ostatnio eksperymentowalam i owszem mozna czesto cos tam oszukac i cukier nie skacze ale waga mi zaczela sie podnosic! Ostatni tydzien to kg na plusie, a bylam juz przyzwyczajona, ze nie przybieram na tej diecie i bardzo jestem niezadowolona z siebie! Teraz bede sie lac po łapach za patrzenie na serniczki i krowki (bo 2 po obiedzie sa luksusowe
).
Za to sie nie wysypiam strasznie. Nocami przewalam sie z boku na bok, a rano i tak trzeba sie zwlec, zeby zjesc sniadanie, wiec nie mozna odespac. I wysokie cukry mnie wkurzaja oda rana...
Ja tez czasami miewam tak, ze po sniadaniu (szczegolnie po tych omletach) mam cukier nizszy niz na czczo.
aasica: u mnie po ziemniaczkach z sadzonym i ze zsiadłym mlekiem cukier jest elegancki, ale po ziemniaczkach odsmażanych popitych mlekiem słodkim (raz się przydarzyło...
) -tragedia!
emka0402: tu sie wszystkie orientują :-) w Warszawie w Diagnostyce płaciłam 19 zł ale tylko po 2 h (nie robiłam pomiaru po godzinie) -tzw. dwupunktowy pomiar ;-) (na czczo i po 2h)