reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
kurcze dopiero co byłam zdziwiona, ze Luranie cukier rośnie po 3 godzinach i wiecie co: po mojej kolacji 1h po - 106, w 2h po 123 :wściekła/y: az zmierzyłam w 3h po 146 :szok::szok::szok: Od razu na spacerniak weszłam i zbiłam do 115, ale cholera o co chodzi????? Kolacja to tylko 1 kanapka z wędliną i pomidorem.

i znowu dół...dziś 99...cukier robi co chce i ma w nosie insulinę...

AgMich jem dwie kolacje, tą drugą o 21.30...głodna spać nie chodzę..zwykle jest to kromka żytniego chleba z wędliną i jakieś warzywko lub kromka Wasy z tym samym...i nie ma znaczenia czy zjem to czy to bo rano mam podobni
Do you think is it profitable that forex expert

Carioca i Iza faktycznie nazwiska waszych lekarzy oryginalne w tej profesji też się uśmiałam :-D Carioca 1kg do przodu dobra nowina :-) u mnie waga praktycznie od dwóch mc ruszyła się tylko o jakieś pół kg
hidi a który dzień bierzesz te większe dawki insuliny na noc?

U mnie dzisiaj rano 86. To już trzeci dzień tak samo. :tak:

Dziewczyny nazwiska waszych lekarzy są fenomenalne. Ale się uśmiałam od samego rana. :-D:-D:-D Ceny za wizyty zależą od umiejscowienia gabinetu. Moje diabetolog przyjmuje w Poznaniu (36km od mojego domu) i płacę 150zł a mój gin przyjmuje w mniejszym mieście i bierze tylko 70:tak: Rozbieżność jest spora.

Laurana zrób test z 75g po co masz się męczyć i denerwować.

Carioca ja jakiś czas temu martwiłam się o ruchy dzidzi pamiętasz? i miałaś rację, że niepotrzebnie bo teraz rusza się dosyć sporo i do tego zawsze w tych samych godzinach:tak: uwielbiam patrzeć na falujący brzuszek. Dla takich chwil warto żyć. Kupiłam sobie wagę elektroniczną i przez dwa tygodnie przytyłam 0,5kg to chyba ok?

Iza wiem, że to dużo za diabetologa ale w poprzedniej ciąży chodziłam na kasę chorych i totalnie zostałam olana. Polecił mi ją mój gin bo to jego koleżanka. Ona jest zastępcą ordynatora oddziału diabetologicznego i pewnie dlatego tak się ceni. Po tym wszystkim co przeszliśmy w poprzedniej ciąży wolimy nie ryzykować. U niej w gabinecie mam robione wszystkie podstawowe badania krwi i moczu, ktg i usg za każdym razem więc myślę, że warto. To całkowicie nasz wybór. Do niej jeżdżę co miesiąc a co dwa tygodnie zgłaszam się na odział diabet. do położnej i ona kontroluje moje cukry jakby coś było nie tek to wtedy kieruje do lekarza. Ja jestem zadowolona z takiej opieki. Mam trochę wyrzuty sumienia, że wcześniej tak nie zrobiłam ale podkreślam, że cukrzyca nie była przyczyną smierci Ani. Wolimy jednak dmuchać na zimne chyba rozumiesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry