Witam, mnie się coś wydaje że moja trzustka odmówiła współpracy. Wczoraj dosć wysokie cukry pomimo tego, ze dużo czasu na "spacerniaku" spędziłam. Dziś rano 98, a po jednej kromce chleba, bez masła, liść sąłaty, plasterek żóltego sera - w 1 h po - 143 A że dziś sobota, to nawet nie mam do kogo zadzwonić w sprawie konsultacji czy mogę wziąć insulinę. Zaraz musze wyjść na egzamin, ostatni na szczęście w tej sesji, ale obawiam się że zanim poziom glukozy mi opadnie ponizej 100 abym mogla zjesc, to bedzie pora podwieczorku. Nie wiem co zrobić... Chyba dzis i jutro pobede na glodowej dietce z warzyw aldente, no chyba ze mimo niej bede miec wysokie cukry to insulina na szczescie w lodowce.
Dziewczyny jak i ile przed posilkiem bierze sie insuline? Bylam na szkoleniu ponad 2 m-ce temu i juz nie pamietam.
Aha, dzisiaj mamy urodziny bratanicy, język mi chyba do d... ucieknie.
Carioca - to chyba ten "wszelki wypadek", na jaki dostałś pena.. Ja robię zastrzyk chwilę przed jedzeniem, w przypadku śniadania - 20 minut przed, bo rano mi się metabolizm dłużej rozkręca..
szczerze Ci powiem, że ja nie miałam zalecenia, żeby nie jeść jak mam za wysoki cukier po poprzednim posiłku... główna zasada mojej pani diabetolg - ciążarna nie może być głodna.
no i nie przejmuj sie tak jednym wynikiem... moze tylko tai początek dnia kiepski, a potem będzie lepiej :-)
powodzenia na egzaminie!!! trzymam kciuki i wirtualnie daję kopniaka w tyłek na szczęście