Hej ja nigdy nie ważyłam jedzenia tylko sprawdzałam ww jak np. na obiad mogę zjeść 5 ww to mi powiedziano w klinice w Poznaniu że może to być miseczka zupy ale nie taka gęsta że łyżka stoi i to jest 1ww,a na drugie danie np.4 ziemniaki bo jeden ziemniak to 1ww i do tego udko z kapustą kiszoną i tego nie liczymy.
reklama
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Wiecie co z tymi dietami to już tak jest mam nadzieję tylko że wszystko będzie dobrze i że Mikołaj będzie zdrowiutkim chłopcem i że wasze skarby będą zdrowe bo przecierz nie ma innej opcji prawda.:-)
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Hej wizyta u diabetologa zaliczona zwiększona dawka na 22 jednostki i jak mu powiedziałam że na usg wyszło że mały jest większy to stwierdził że musiałam dostać tej cukrzycy wcześniej w tej ciąży ale tak to jest ok . Następna wizyta za dwa tygodnie . Nawet bardzo się dzisiaj ucieszyłam bo jak wstałam o 7 to cukier miałam 86 a jak wczoraj wstałam o tej porze to miałam 110 więc różnica duża . Pozdrawiam was mamuśki .:-):-):-)
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Hej mamuski co u was jak cukry ja mam dzisiaj jakiegos niezidentyfikowanego smaka i nie wiem co mi się chce , głodna nie jestem tylko coś za mną chodzi, a nie jest to słodkie pomocy co by tu zjeść.
Ja to mam jakieś dziwne cukry. Dziś na czczo po nocnej insulinie 104. A po obiedzie i kolacji blisko normy 135,138. Poprzednie dni miałam na czczo 95,97. Pewnie mi podwyższą insulinę. W poniedziałek ide do lekarza i wszystko się wyjaśni.
Dziś byłam na usg - 30 tygodni minęło. Moja Wiki waży 1700 gr. Nie jest całe szczęście przerośnięta. Wg. jest zdrowa ale wiadomo?? Zawsze się boję...
Pozdrawiam wszystkie Słodkie Mamuśki
Dziś byłam na usg - 30 tygodni minęło. Moja Wiki waży 1700 gr. Nie jest całe szczęście przerośnięta. Wg. jest zdrowa ale wiadomo?? Zawsze się boję...
Pozdrawiam wszystkie Słodkie Mamuśki
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Kinia no chyba ci zwiększy insuinkę nie martw się ja jade na 22 jednostkach na noc a i tak do 38 tyg będzie mi zwiększał . Ja byłam na usg w 32 tyg na samym początku tzn w poniedziałek no i mały jest większy o 2 tyg waży 2140 więc u mnie cukrzyca dała znać o sobie ponoć wcześniej . Ale ja jestem dobrej myśli i wszystko musi być dobrze.
Moj maz wrocil wczoraj od rodziców z malymi paczkami. Oczywiscie nie przyznal mi sie, zeby mi nie roboc smaka. Niestety je znalazlam...:-(
Mam ochote sprobowac jednego dzis przy obiadku. Moj cukier na czczo byl 82 po sniadaniu 113...
Warto zaryzykowac?? Boje sie troche, ale mam jednoczesnie wielka ochote........
Mam ochote sprobowac jednego dzis przy obiadku. Moj cukier na czczo byl 82 po sniadaniu 113...
Warto zaryzykowac?? Boje sie troche, ale mam jednoczesnie wielka ochote........
Dominika81
Fanka BB :)
No ja raz spróbowałam pączka, bo miałam wielka ochotę.... I o dziwo cukier miałam OK - poniżej 140 po godzinie. Nie wiem, czy moge jeść drożdżowe ciasta czy akurat tego dnia jakoś mój organizm dobrze radził sobie z cukrem.
reklama
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Wiecie co niby nam nie wolno ale mi nie podnosi cukru bułka francuska z serem wiec czasami sobie na nia pozwalam trzeba zaryzykowac i sprawdzic czy cukier bedzie ok smacznego.:-)