reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

W sumie racja z tym chlebem bo mięso, wędliny i jakaś zielenina się znajdzie. Nie mam zamiaru się przejmować, że wyciągam coś swojego z torebki. Już się tylu dobrych rad w stylu "troszkę nie zaszkodzi" czy "zagłodzisz dziecko na tej diecie" z otoczenia nasłuchałam, że wszystko puszczam już bokiem;)
Jak pojadę do rodziny to takie same teksty... 🙈 Ale wytrwale trzymam się diety i często jeżdżę do kogoś ze swoimi pudełkami z jedzeniem 😁

reklama
Jak pojadę do rodziny to takie same teksty... 🙈 Ale wytrwale trzymam się diety i często jeżdżę do kogoś ze swoimi pudełkami z jedzeniem 😁
Bo wszyscy bez cukrzycy ciążowej wiedzą lepiej:) w odwiedziny to też ze swoim jadę i jem o swoich porach a teraz bardzo często spędzam dnie poza domem więc cała obładowana chodzę;) a na tych upałach to w lodówce turystycznej jeszcze te pudełka noszę:D zdolności organizacyjne i logistyka ćwiczone codziennie - przy dziecku na pewno się przyda;)

Zgadzam się. Wydaje mi się, że cukrzyca ciążowa to jednak coś innego.
Mój mąż jak chce zjeść np. tort bezowy to zje i sobie po prostu do strzyknie więcej insuliny jednorazowo.
Jak go poznałam to właśnie myślałam, że nie jada w ogóle słodyczy, a szczerze? A je i to całkiem sporo
Mi już się kilka razy zdarzyło, że się starałam kupić jakis deser na slodzikach, żeby poczęstować cukrzyka a on przynosi ptasie mleczko i się nim częstuje ;)

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na spod do pizzy dozwolony w cukrzycy? Próbowałam z mąki Graham ale był fuj

reklama
Jak tam u Was na przelomie 2 i 3 trymestru? Mnie chyba się zwiększyło zapotrzebowanie na kalorie albo jakoś nieświadomie mniejsze porcje jem, bo mam niskie cukry, ciągle czuję się głodna. Posiłki, po których miałam pół ciazy 110 - teraz poniżej 100.

@Betty2 Dawno Cię nie czytałam, wszystko OK? Pewnie na zamkniętym piszesz?

Do góry