reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wiecie co tak głośno myślę że diabetolog słysząc ode mnie że np miewam na czczo 89-95 sama sobie te 10 odejmuje i uznaje że jest ok...
Hmmm...człowiek zielony to się stresuje a widać że jak piszecie zależy jaki akwizytor w przychodni ,jakie podejście lekarza i tyle

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co tak głośno myślę że diabetolog słysząc ode mnie że np miewam na czczo 89-95 sama sobie te 10 odejmuje i uznaje że jest ok...
Hmmm...człowiek zielony to się stresuje a widać że jak piszecie zależy jaki akwizytor w przychodni ,jakie podejście lekarza i tyle
moja diabetolog chyba tak robi, ale nie wiem jak ma sobie radzić pacjentka, która ma zwiekszać sama dawkę insuliny? Ty masz zwiększać jak masz na czczo >100?

@Koniczynka93 Jak naprawdę nie mogę, to nie mierze. Ale staram się znaleźć wc i zmierzyć. W aucie podczas podróży myje mokra chusteczka z wodą z butelki.

Glukometr można za free zamówić też dzwoniąc na infolinię u producenta. Tak zorganizowałam sobie Contour plus one po otrzymaniu wyników krzywej (gdzie wyszła mi cukrzyca w 9 TC) Na wizytę u diabetologa szłam już z pierwszymi pomiarami a paski wypisała mi rodzinna. Zawsze diabetolog miał już jakiś pogląd a nie tylko wyniki
Tu jest info o tym glukometrze, który @Cookie_ zachwalala

A jak jesz owoc z orzechami to ile dodajesz? W mojej rozpisce od diabetolog wiśnie i czereśnie są dozwolone:)
Jedno nieduze jabłko i z 8, może 10 orzechów włoskich - dla mnie to podbija za bardzo cukier, szczegolbie że w sumie w ogóle się tym nie najadam. Truskawek potrafię zjeść dużo, zwykle z bitą śmietaną i mam niższe wyniki niż po marnym jabłku.

Ostatnia edycja:
reklama
moja diabetolog chyba tak robi, ale nie wiem jak ma sobie radzić pacjentka, która ma zwiekszać sama dawkę insuliny? Ty masz zwiększać jak masz na czczo >100?

@Koniczynka93 Jak naprawdę nie mogę, to nie mierze. Ale staram się znaleźć wc i zmierzyć. W aucie podczas podróży myje mokra chusteczka z wodą z butelki.
Nie, powyżej 90 właśnie ale powiedziała mi ostatnio że 94 ok...No nie wiem, na kolejnej wizycie zapytam w świetle tego co się dziś okazało

Do góry