reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej babki za mną kolejne badanie glukozy z żyły. Wzielam glukometr do labo. W domu na czczo mialam 97 godz 7.30, o 8.20 wynik 81 z żyły, a zaraz po pobraniu pomiar tam z mojego sprzętu 96.
Będę wdzięczna za interpretację , wnioski jakieś ...dzięki

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babki za mną kolejne badanie glukozy z żyły. Wzielam glukometr do labo. W domu na czczo mialam 97 godz 7.30, o 8.20 wynik 81 z żyły, a zaraz po pobraniu 96.
Ja mam bardzo podobnie. Glukometr mocno zawyża mi cukry. W labie mam zawsze o okolo10 mniej

Hej babki za mną kolejne badanie glukozy z żyły. Wzielam glukometr do labo. W domu na czczo mialam 97 godz 7.30, o 8.20 wynik 81 z żyły, a zaraz po pobraniu 96.
A jaki masz glukometr? Jaka nazwa? Ja mam Accu Check Instant, ale również nie sprawdzałam swojego.

20220610_143603.jpg
Microlet next, glukometr c.plus to dostałam w zestawie

Zobacz załącznik 1413044
Microlet next, glukometr c.plus to dostałam w zestawie
Może poproś o zmianę glukometru na następnej wizycie u diabetologa 🤔 bo serio widać że zawyża ci ten cukier.

U mnie niestety coś się psują cukry. Chyba makaron pełnoziarnisty przestał mi służyć. Zawsze cukier po nim 110 max a dwa dni po tym samym obiedzie 129 a dziś 132. Dziwne... 🤷‍♀️ Chyba nie jest już dla mnie... Została mi kasza, ryż brązowy 😔 ehh

Może poproś o zmianę glukometru na następnej wizycie u diabetologa 🤔 bo serio widać że zawyża ci ten cukier.

U mnie niestety coś się psują cukry. Chyba makaron pełnoziarnisty przestał mi służyć. Zawsze cukier po nim 110 max a dwa dni po tym samym obiedzie 129 a dziś 132. Dziwne... 🤷‍♀️ Chyba nie jest już dla mnie... Została mi kasza, ryż brązowy 😔 ehh
Przykre jak coś co działało zawodzi

Zapytam na kolejnej wizycie. Dzięki za radę !

reklama
To zmieńcie, ten mój jest ponoć dedykowany dla kobiet w ciąży. Tak mi powiedziała diabetolog
Napisz jeszcze raz nazwę pliss...moze to jest przyczyna naszych dylematów

Na pewno temat poruszę...
Do głowy by mi nie wpadło ale tu dziewczyny podpowiedziały ze mam tak sprawdzić temat i może strzał w 10 !

Do góry